Miért nem számít sok embernél nem kutyának az amelyiknek nincs törzskönyve?
Miért szidják le azokat akik törzskönyv nélkül vesznek kutyát. Miért muszáj a törzskönyv ? Nem minden ember szaporító , sőt nagyon kevés ilyen hely van , ez csak egy rögeszme szerintem hogyha olcsón van kutyus akkor nem szabad megvenni mert így meg úgy.
És akkor azokkal a kutyákkal mi lesz? Miért ítélik el az olyan kutyákat , akik nem fajtatiszták , és nincs törzskönyvük és nem menhelyiek hanem egy olyan gazdától vannak aki nem tenyésztő.
Miért baj ez ? Nekem 3 ilyen kutyusom van , és képzeljétek el , hogy semmi bajuk sincs pedig "szaporítótól" van mindegyik.
Ha ilyen tökéletes szaporító vagy és ennyire imádod a kutyáid, valamint ennyire tökéletesek is, akkor miért jelentene problémát még +5.500 forint egy k...a törzskönyvért???
Esetleg valami még sincs annyira rendben???
a kennelnevet egyszer kell kifizetni, a tagsági díj egyszer van egy évben, a törzskönyvet pedig szintén csak egyszer kell kiváltani a kutya életében, ráadásul az árban benne van a mikrochip is. külön bechippeltetni is kb ennyibe kerül, nemde? vagy a fene igényes szaporításodhoz az sem jár? ugye tudod, hogy törvénybe ütköző anélkül kutyát értékesíteni...?
kiállítási nev.díj pedig igen, drága, de vannak az eredmények eléréséhez más módok is: a tenyészszemlét pl. csak egyszer kell kifizetni, és ha valamilyen sportot űzöl a kutyáddal ott általában olcsóbb a nevezés.
vagy mégis valami bibi van velük, hogy se sportra se kiállításra nem alkalmasak...?
'Nem az 5000 Ft-os tkval van a bajom ha kérik természetesen kiváltom. Hanem azzal a temérdek pénzel amit elkérnek a kennelnévért a tagsági díjért és a versenyek nevezési díjáért.'
Na most akkor van kennelneved, vagy nincs? Ha nincs, akkor hogy váltod mégis ki?
Kiállításra nem kötelező járni.
Tagsági díj: 9.000.-
Tenyészszemle: 6.000.-
Tk: 5.500.-
Tényleg nem ér meg ennyit, hogy normálisan csináld?
ki írta, hogy gyönyörűek, és hol?
több ezer ember jár válaszolgatni az oldalra, többségük csak a cukisági faktor alapján ítéli egy ilyen kérdésnél... -.-'
én speciel nem szoktam ilyen kérdésekre válaszolni. ha a küllemi részére kíváncsi a T. Kérdező, akkor menjen el tenyészszemlére, csak akkor szoktam reagálni, ha valami hibát látok, amin még tud korrigálni, pl. kövérség, laza lábtövek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!