Szívesen tenyésztenék Bernáthegyi kutyát viszont az enyémnek nincs törzskönyve (megbizható tenyészetből származik csak nem kértünk hozzá papírokat, ezt később is meg lehet csináltatni? Vagy kérni? ) csak nem tudom sikerülne-e így eladnom a piciket?
Ha tényleg tenyésztőtől van (bár ezzel fentartásaim vannak, mert egy igazi tenyésztő mindig ad tk-t) akkor úgy tudom, kikérhetitek a kutyátok tk-ét.
Csak úgy mellesleg elvégezted a tenyésztői tanfolyamot, hogy tudd, mit kell csinálnod pl. az ellés alatt? A kutyádat szűretted? Kiállítási eredményei vannak? Ha ezek hiányoznak akkor kérlek, ne szaporítsd!
Egyébként keverék kiskutyákat nehezen tudnál eladni.
Ha jól tudom egyetlen egy kutyára nem kérhet törzskönyvet,csak akkor ha az egész alomra lekéri és alombejelentőt meg a fedeztetési jegyet is kiváltják..és ha nem váltotta ki kölyökkorban az egész alomra tk-t,akkor azt hiszem bizonyos határidőn belül le kell kérni ha akarnak,viszont azt csak a kutyák 1 éves koráig lehet :)
(ez nem biztos)
14:16-os vagyok.
Annyit elfelejtettem, hogy csak egy éves koráig tudod kiváltani a tk-t. Gondolom már idősebb.
"A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad"
Ez nem tenyésztés, ez szaporítás. Van különbség.
Kár, hogy nem kértél tk-t. Így ne tenyészd, mert nem tudod eléggé biztosítani a kölykök jövőjét. Tudod fajtatiszta (tk-es) kutyák ritkán kerülnek be és maradnak menhelyeken. Ha tenyészteni akarsz legfeljebb vegyél egy másik Bernáthegyit, feleljen meg a kritériumoknak és akkor lehetnek kölykök.
Egyébként az igazi tenyésztőknél a kölykökért kapott ár az utolsó, ne akarj pénzt csinálni mindenképp a kutyádból! Ez a szaporítók jellemzője, hogy a kölykök érdekei elé helyezik azt, hogy minél több pénzt kapjanak értük.
Ha tényleg tenyésztő az, akitől elhoztátok a kutyátokat, ő sem örülne ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!