Tudnátok olyan közép ázsiai juhász kennelt ahol rövid szőrűeket tenyésztenek?
hosszú szőrű káj nincs is..egyébként nagyon jó kennel a Dzsel Aladdin kennel :-)
és az az egyetlen és legfőbb választási szempont egy közép-ázsiainál, hogy milyen a szőrhossza? ez most komoly...?!
az esetleg nem érdekel, hogy a szülőknek milyen az idegrendszere, hogy tesztelték-e őket éles helyzetben, hogy működnek-e az ösztöneik, hogy egészségesek-e?
lehet én vagyok elfuserált, de amikor megtehettem, hogy komolyan nézelődjek nomád pásztorkutya kenneleket, akkor a legfőbb szempontom az agilitás és az egészség volt... utána jött az, hogy milyen színű a kölök, vagy milyen a fejformája... meg úgy egyébként, minden más.
egyébként pedig, mennyit tudtok erről a fajtáról? a nomád pásztorkutyák sajátosságairól? csak azért kérdem, mert nagyon mások, mint a többi kutyafajta... és szokott lenni nagy meglepődés, sajnos. sokszor.
Szia!:)
Nekem van kájom, és volt is.
Miért pont ezt a fajtát szeretnéd?
A Dzselal nagyon jó tenyészet, de nem ajánlom.
Túl jók a kutyái.
Elárulom, hogy ha ilyen kutyával őrizteted a lovardát, a lovaglóktól is meg fogja védeni.
Nem viccelek.
Romániában már próbálták használni, de túl vad, az embernek is azonnal nekimegy.
Még a tejért járó asszonyokat is megtámadták.
Ajánlhatok esetleg más fajtát?:)
Egyébként, ha már itt tartunk, a kájnak nem hogy hosszabb/rövidebb szőrváltozata van, annyira változatos tud lenni a megjelenésük, hogy épp megy a vita, hogy nem kellene-e külön fajtákra sorolni őket...
Az én első törzskönyves szukám például alacsonyabb, robosztus kutya volt medve fejjel, rövidebb lábakkal, széles mellkassal.
a mostani kájomnak sokkal hosszabb a lába, kicsit nyúltabb a pofája, leheletnyit szűkebb a mellkasa, magasabban van a hasa. (még növendék, tehát nyilván szélesedni fog, de magasabb és kicsit szikárabb...
Lehet ajánlani más fajtát is ha ennyire vad.
Nem bunkó hozzászólásokat kértem, rengeteget olvastam a kutyáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!