Tudnátok olyan közép ázsiai juhász kennelt ahol rövid szőrűeket tenyésztenek?
én gyerekkoromban olyan lovardába jártam, ahol egy dobermann, Félix őrzött.:)
mondjuk kicsit hülye volt a kutya, egyszer megijesztette a lovat az meg ledobott...:D
Én lovarda őrzésre leonbergit és egy jelzőkutyát ajánlanék...
a leonbergi félelmetes, óriási kutyának tűnik, közben úgy bújik minden emberhez, mint egy kiscica...
képtelen emberre támadni.:D
de aki ezt nem tudja, az rendesen összetojja magát, ha meglátja...
így elkerülnéd az olyan gázos helyzeteket, amikor a kutya véletlenül mondjuk az új vendégeknek menne, vagy csak rájuk morogna...
jelzőkutyának szinte minden kistestű jó...
terelő kutyát nem ajánlok kifejezetten, nehogy túltengjen benne a feladatbuzgóság.:D
de egy kis keverékkutya tökéletes lenne a célra...
a lovardát úgysem egy kutya fogja megvédeni, ha be akarnak menni, lefújják, beetetik (szerencsére egyre ritkábban) vagy riasztóval megzavarják a kutyát...
vagy kifejezetten rövid szőrű fajtát keresel?
egy szép boxer?
tudtommal ő sem egy emberevő, de azért van egy kinézete...:)
viszont a tyúkok (ha vannak) nem lennének biztonságban tőle...:D
gondolkozzak még fajtákon?
(örülök, hogy lemondtál a kájról, sajnos ezt a fajtát itthon az eredeti rendeltetésére nem is tudjuk használni, nincsenek akkora kietlen területeink... és szerintem egy ilyen lovardás káj elaltatva végezte volna, mert megkapott valakit...)
a sajátomat én is csak ott engedem el a többivel futni, ahol 1000%, hogy nincs élő ember még a távolban sem... sajnos.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!