Miért nem számít sok embernél nem kutyának az amelyiknek nincs törzskönyve?
Miért szidják le azokat akik törzskönyv nélkül vesznek kutyát. Miért muszáj a törzskönyv ? Nem minden ember szaporító , sőt nagyon kevés ilyen hely van , ez csak egy rögeszme szerintem hogyha olcsón van kutyus akkor nem szabad megvenni mert így meg úgy.
És akkor azokkal a kutyákkal mi lesz? Miért ítélik el az olyan kutyákat , akik nem fajtatiszták , és nincs törzskönyvük és nem menhelyiek hanem egy olyan gazdától vannak aki nem tenyésztő.
Miért baj ez ? Nekem 3 ilyen kutyusom van , és képzeljétek el , hogy semmi bajuk sincs pedig "szaporítótól" van mindegyik.
"a legjobb helyről hozza el a kutyust. Akár menhelyről, akár szaporítótól"
Mikor értjük már meg, hogy a szaporítónál nincs jó helye a kutyának? Láttatok már igazi szaporítós szukát? Íme: [link]
Jó ha tudják az emberek hogy nagyon könnyen lehet, hogy az ő kicsi kutyájuk anyukája is így néz ki az eladó hátsó kertjében.
47.
1. A kutyám élvezi a kiállításokat. Már akkor fel van pörögve, mikor készülök és veszem elő a felvezető pórázát. És nincs minden hétvégén ott.
2. A kutya arra született, hogy a kertben rohangáljon? Mi van??? Szerintem ezt Te sem gondoltad komolyan...
Egyébként meg érdekes, hogy a szaporítók mellett állók milyen hülye indokokat tudnak felhozni a védelmük érdekében. Szánalmas...
Utolsó előtti!
Ezek szerint te képtelen vagy értelmezni? Én DIREKT leszögeztem, hogy nem hasonlítgatom az ÉLŐLÉNYT TÁRGYHOZ! Amit írtam arra volt válasz amiket JÓVAL előttem írtak, hogy TV-t meg kocsit se veszel papírok nélkül ennyi!! Úgyhogy a kirohanásodat azok után folytasd miután megtanultad, helyesen elolvasni és értelmezni amit írtam. AKKOR nem fröcsögnél itt teljesen feleslegesen!!!
Egyébként meg igenis sokan vannak akiknek fogalmuk sincsen a szaporítókról se a tenyésztőkről csak megveszik a kiskutyát amelyik megtetszett, nem MINDENKI jár ide a gyakorira, tájékozódni mielőtt kutyát vesz! Nem születik mindenki úgy, hogy mindent tud. Egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinek az a cél lebeg a szeme előtt, hogy a kiskutya minnél olcsóbb legyen. Amugy meg tudok egy csomó olyat is, hogy az ismerőseim is hozzáértés nélkül vásároltak szaporítói kutyát és nagyon szeretik jó helye van a kutyának és semmi baja nincs a mai napig. Nem mindenki dobja ki a kutyáját. De olyat is tudok akinek tenyésztőtől vett törzskönyves kutyája van és szerencsétlen kb le sincs sz.arva. Sétálni életében egyszer volt aztán annyi. Az ő gazdájának nem kellene felvilágosítás? Mert lehet, hogy a kutyavásárlás során körültekintő volt, de a KUTYATARTÁS-nál szerintem nulla tapasztalata van.
Hogy mindenkinek érthető legyen, minden irásommal arra akartam rávilágítani, hogy NE írjatok már le mindenkit akinek szaporított kutyája van egy szűkmarkú sze.métládára, mert nem mindenki ilyen. Rengetegen vannak akik olyanok mint én, hogy egyszerűen nem értettek hozzá és igen nem volt senki aki felvilágosított volna ennyi. Nem jöttem erre az oldalra tájékozódni azt se tudtam, hogy létezik. Nem mindenki direkt támogatja a szaporítókat. De ha már így alakult, így is mindent megteszek a kutyámért. Szóval csak annyit akartam, hogyha nem tudjátok, hogy kinek miért van olcsóbb kutyája ne tépjétek már le a fejét jogtalanul. Ne vegyetek mindenkit egykalap alá, nem kell egyből elitélni. Én is beismerem, hogy nem tudtam, hogy hogy megy a kutyavásárlás, nem segített senki így saját magamnak kell kitapasztalni utánna járni. Az is feldühít sokszor itt a gyk-n, hogy szinte mindennap látok olyat, hogy valaki föltesz egy kérdést és olyan szinten lehurrogják leszólják a szerencsétlent. Csak azért mert kérdezett. Pedig az még a jobbik eset. Szerintem ilyenkor normálisan is lehetne tanácsot adni(tisztelet a kivételnek!) nem csak nagyképű kioktató stílusban. Akkor lehet, hogy az illető is hajlana a változásra. Meg istenem. Legalább föltette azt a kérdést, legalább próbálkozik. Szerintem már ez is valami. Mind1. Én nem érzem magam kevesebbnek, ha normális hangnemben tisztelettudóan próbálok segíteni másnak akármilyen badarságot is kérdezett!
Nálam minden kutya kutya, DE!!!!!!
Két féle létezik. Vagy hiperszuper tenyészetből vett, drága, de egészségileg, testfelépítésileg, jellemileg megfelelő, vagy INGYEN, ami lutri, de megmentek egy életet.
A kettő közt csak a hülyék vannak, akik szerint jó dolog támogatni egy szaporítót, aki arra teszi fel az életét, h halála ellesse a szukát és meggazdagodjon belőle.
Az én kutyám se tk-s, hanem megmentettem a biztos haláltól, ha 10-20 perccel később érkezek, akkor már nem él egyik se, megfullasztották volna őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!