Miért nem számít sok embernél nem kutyának az amelyiknek nincs törzskönyve?
Miért szidják le azokat akik törzskönyv nélkül vesznek kutyát. Miért muszáj a törzskönyv ? Nem minden ember szaporító , sőt nagyon kevés ilyen hely van , ez csak egy rögeszme szerintem hogyha olcsón van kutyus akkor nem szabad megvenni mert így meg úgy.
És akkor azokkal a kutyákkal mi lesz? Miért ítélik el az olyan kutyákat , akik nem fajtatiszták , és nincs törzskönyvük és nem menhelyiek hanem egy olyan gazdától vannak aki nem tenyésztő.
Miért baj ez ? Nekem 3 ilyen kutyusom van , és képzeljétek el , hogy semmi bajuk sincs pedig "szaporítótól" van mindegyik.
"Nekem mások az elveim mint mondtam nem a fajtáért élek hanem a kutyákért."
WTF????????
73.
Úristen... ezt Te sem gondolod komolyan?
A kutyáidba vagy szerelmes, nem a fajtába? Már ne is haragudj, de egy felelős tenyésztőnél mindkettő iránt szerelem van.
Persze, véletlenül sem azért szaporítasz, mert így kevesebb befektetésből több pénz lesz, mi?
szerelmes vagy a kutyádba, ezért zsarolod le újabb és újabb almokkal?
ha szereted a kutyádat, akkor szeresd, add meg neki a legjobb életet, amit csak tudsz.
de minden vemhesség egy kockázat is egyben, lehúzza a szukát egészségileg, az ellés is lehet komplikált, rámehet akár a szukád! ez nem zavar a nagy szerelemben??? fedeztetések során (ha esetleg más kant is használsz, nem csak a legközelebbit), akkor betegségeket elkaphat, ez sem érdekel?
az megint más kérdés, hogy ezeket a hozzád érkező embereket pedig átvered, pénzt kérsz olyan kutyákért, amiknek az értéke egy menhelyi kutyáéval egyenlő.
elmondod nekik ezt az álszent dumát a nagy szerelemről, csak hogy neked fizessenek... ha tényleg csak a szerelem számít, akkor miért nem adod őket ingyen?
a tenyésztői munka arról szól, hogy imádunk egy fajtát, igen. de mindenki evidensnek érti, hogy ebbe az imádatba belefoglaltatnak a fajtát alkotó kutyák is! főleg a sajátjaink! de a tenyésztő nem kizárólag rózsaszín szemüvegen át látja a világot, és ha a szukája/kanja nem üti meg a fajtával szembeni elvárásokat, akkor nem tenyészt tovább vele. mert az nem viszi előre a fajtát, amit ő szeret.
a tenyésztésből kizárt "selejtek", amiket itt lesajnáltál pedig még mindig közelebb állnak a fajtához, mint a te kölykeid! ilyenformán igen, pénzt kérnek érte, és meg is érik az árukat, még akkor is, ha a színük, vagy a fejformájuk, vagy bármi más nem üti meg a mércét.
tisztázzuk még egyszer, mert látom valaki rosszul definiálta a fogalmakat:
TENYÉSZTŐ: az, aki mindig jobbat és jobbat szeretne létrehozni, a minőségre, nemesítésre törekszik
SZAPORÍTÓ: az, aki csak a létszámot növeli, nem a minőséget
röviden, tömören.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!