A kutyám megölte a szomszédom kutyáját, mit csináljak?
Érdekes,az én békés természetű bullterrieremet folyamatosan az idegbeteg kis pitsanyalók támadták meg,aztán csodálkoztak,mikor az megvédte magát.Az okos gazdik meg visítottak,hogy minden harci kutyát ki kéne irtani.
Volt,hogy a pórázon békésen sétáló szuka bullomnak ugrott neki egy francia bulldog kan minden ok nélkül a futtatón,az okos gazdája meg visított,hogy a kutyája mindig ezt szokta csinálni.
Miért tűrje el bármelyik kutya,hogy a másik megtépje minden ok nélkül?
Akkor légyszi ezt majd a többi kérdéshez is írjátok ahol eddig fel voltatok háborodva ha egy jól nevelt és szocializált kutyáról azt állította a gazdája hogyha kell akkor véd. Mert ott sosem ezt mondjátok.
Azon kívül megint csak mondom: az védelem nem egyenlő a gyilkolással. Ha egy ember jön és megöli nem túlzottan fogja őket érdekelni hogy el akarta lopni a talicskátokat, ilyet nem szabad és kész.
És azok a kutyák akikről én beszéltem, KINT támadták meg a kutyámat. Gondolod egy olyan állat aki képes ölni a kertjében, angyalként fog viselkedni ha kikerül az utcára? Ha a kérdező azt nem tudja megakadályozni hogy a kerítés ne legyen rossz (mindegy kié) akkor az is megeshet hogy kiszökik...
Ebből tökéletesen leszűrhető, hogy túl sokat nem értesz azokhoz a kutyákhoz, amikről most írsz.
Egy házőrző (a miénk kuvasz), a saját területét védi otthon. Nagyon jól ellátja ezt a feladatát, senki és semmi idegen nem jöhetne be hozzánk, csak a jelenlétünkben. Jól szocializált, ami azt jelenti, ha sétálni megyünk, mert szoktunk, akkor nem támad semmire és senkire. Miért is tenné? Ott nincs feladata, a terület nem az övé, nem kell védenie. Állatorvosnál nyugisan viselkedik, az orvos még a szájába is benyúlhat, beadhatja neki az injekciót, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!