Pomerániai törpespitz farka lefelé konyul, ez normális?
Akkor írd meg priv, hogy mi a baj!
Bár sejtem.... Segítek ha tudok tanáccsal.
"valaki szeretné kisajátítani", ugye?
Erről van szó?
Este bevadult, elkezdte marcangolni a játékát, tépni a kiságyat és a plédet.
Ha rászóltam abbahagyta és bűnbánó szemekkel nézett. 😄 Végül kénytelen voltam elvenni a játékát, mert nem állt le. Egy ideig kereste, nézett rám, de nem mosolyogtam és nem simogattam, hogy érezze rosszat csinált. Kis idő múlva visszaadtam neki, akkor már nyugodt volt teljesen, éjjel is szépen aludt.
Most azzal küzdök, hogy ne fekvőhelynek használja a pelenkát. Valamiért rászokott, hogy oda fekszik az ágy helyett. Mikor elindul, mondom a nevét és rámutatok az ágyra, és mondom, hogy “oda”. Pár másodpercig néz, de hallgat rá.
Szerinted jól csináltam eddig?
Igen! 😀 Ne hagyd magadat manipulálni! Ne legyen bűntudatod, nagyon ügyesen csinálod amiket írtál!
Egy apró kiegészítés, hogy "oda" a helyedre. Nem muszáj mindig mondani de ez legyen aranyszabály, tudja ezer százalék biztosan hogy az ott a helye.
Pl. ha büntetni szeretnéd, akkor is egy keményebb verziós "helyedre".
Da ha csak pl. láb alatt van mert takarítasz, akkor is ott /oda/ helyedre.
- menj, pl. ha be akarod tessékelni egy ajtón vagy el kell indulni álló helyzetből.
-menj ki - pisilni - kakilni
-menj be
-ott, keresd (lepottyant étel amit nem talál)
- menj a helyedre
- várjál
- most, azaz elindulhat a várjál után.
A gyere ide az alap 🙂
Nem szabad! Fúj stb.
Vannak sokan akik hangsúlyt helyeznek az : ül, fekszik stb. fegyelemre.
Megmondom őszintén, soha egyik kutyámnak sem tanítottam ezeket mert nem volt szükség ilyesmire.
Nem kell követed a példámat csak mesélem. (jajj nehogy itt megkövezzenek!)
Mert azt ő csinálta 🤭😁😄
Sajnos végtelen és még egy pici türelem kell.
Mondd neki még szigorúbban!
Sajnos nem vagyok ebben újhullámos profi.
Igazság szerint ha a szükség úgy hozta, akkor ember samponnal is fürödtünk, persze jó minőségűvel, balzsamot egyáltalán nem használunk.
És mielőtt le lennék szidva: soha semmi baja nem volt a kutyámnak az emberi sampontól viszont hihetetlenül tiszta, habos, finom bundája és isteni illata lett.
És most jön a csavar :vetem direkt kutyasampont! Drágát, csak kutyáknak.
Olyan minősíthetetlenül rossz, hogy szó sincs rá!!!!!
Nem mos rendesen, ragacsos érzetű, nem habzik csak valami olajos érzetű, BÜDÖS, kellemetlen trutyi. Mint egy kartondoboz olyan büdös szaga van.
A kutya bundája utána NEM tiszta jellegű, nem illatos, nem habos.
Itt áll a fürdőszobában de nem használom már mert ahányszor próbáltam csalódás volt.
Popsit gyorsan, zuhany alatt rendes kamilla szappannal, lábát is.
Fürödni - nagyon jól kiöblítve- minőségi, ember samponnal.
Balzsam..... nem látom értelmét.
A kutyám bundája egészséges és gyönyörű!
Ebben sem mondom, hogy kövesd a példámat csak leírtam a tapasztalatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!