Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pomerániai törpespitz farka...

Pomerániai törpespitz farka lefelé konyul, ez normális?

Figyelt kérdés
4 hónapos kan.
2022. máj. 14. 17:16
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/570 anonim ***** válasza:

3/3

"Ma van a napja, hogy eret vágok."

Béke poraidra.

"Ha kijövök a szobából, jó esetben elalszik, de legtöbbször ugat, vinnyog. Kintről csitítom."

Ehhez azért kellene több infó, mert ennek se füle, se farka.

Nem melletted alszik? 12 hetes társasági kutyababa a családjától frissen elválasztva, az a minimum, hogy az ágya a szobádban legyen.

Vagy egyedül próbálod hagyni? Az lehet szeparációs stressz is. A pisi is. Az egyedülléthez szoktatást is apró lépésekben kezdjük: behúzom magam mögött az ajtót, rögtön kinyitom, ennyi. Ha ugat, vinnyog már rég túltoltad, vissza kell venni az időtartamból.

Ha csinálnál egy videót, amit vissza tudsz nézni, elemezni, okosabb lennél.

"Viszont össze-vissza pisil bent, mintha elfelejtette volna mi az a pelenka. Mire visszamegyek a szobába, a padlóra pisil. 😞"

12 hetes, szinte még csecsemő, új környezetben, új emberekkel. Vészesen túl sok az elvárás a kutya felé és kevés az önvizsgálat, önreflexió a részedről.

Az a qrva pelenka legjobb esetben is csak egy mankó, rosszabb esetben hátráltató tényező. NEM elvárható, hogy stabilan használja.

Te meg vészesen túlpörgöd, el kellene engedni végre a pelenka témát és azzal dolgozni, ami most van.

"Ráadásul ráförmedtem, megijedt. 😭"

Mit vártál? Nem a kutyán kellene levezetned a frusztrációdat... Mondanám, hogy ez csak neked jó, hogy levezetted a feszültséget, de neked se, mert generáltál helyette két másikat (megijedt kutya + bűntudat).

Mondtam már, hogy örülnék, ha látna benneteket egy szuper oktató? :)

2022. máj. 17. 23:43
 102/570 anonim ***** válasza:

🙂 Jó reggelt! (eddigi hozzászóló vagyok, akivel eddig zajlott a kommunikáció)

Olvasom miket írtál este, igen, ilyen a kiskutyákkal.

Bíztatásul írom, hogy ennek az periódusnak is vége lesz egyszer és utána összecsiszolódtok.

Írtam priv. - nézd meg!

A cica meg okos, el kell telnie néhány napnak hogy érzékelje hogy ez az új helyzet fix, ez a kis fickó ezentúl mindig itt lesz, hidd el, alkalmazkodni fog!

Csak türelem!

Pár hét múlva barátok lesznek.

2022. máj. 18. 05:55
 103/570 A kérdező kommentje:

Szia! 🙂

Jajj, most nagy drámán vagyunk túl. 😄

Este ugye látványosan megsértődött. Úgy éreztem én hibáztam, mert türelmetlen voltam, ezért odamentem hozzá bocsánatot kérni. Ügyet sem vetett rám. Még a fejét is elfordította. Ha hozzászóltam, bedugta a fejét a plédbe.

Aztán eltelt egy kis idő, egyszer csak odajött és kérte a kezemet, hogy összenyalogathassa. Utána vissza is ment aludni. Reggel már a régi volt.

Egyébként még mindig nincs rendben a kaki. Egy ideje semmit sem kap, csak víz és száraztáp.

Rizzsel próbálkoztam, de nem eszi meg.

A tenyésztő pár egyik tagja azt mondta, hogy csak tápot egyen, néha jutalomfalat. A másik azt mondta, hogy ő adott nekik Aldis konzervet, almát, répát, Auchanos virslit, stb. 😣

2022. máj. 18. 06:50
 104/570 anonim ***** válasza:

Auchanos virslit azt nemár..... 😐

Mi van ha villával összenyomkodod a rizst+száraztápot?

És akkor abból ami keletkezik, kis kupacokat csinálsz. Szerintem ha éhes a kis bestia 😀, akkor meg fogja enni.

Elvégre nem kecske, hogy állandóan füvet legeljen!

Ez amit írsz hogy este milyen kis sértett volt 💙 naggggyon komoly!

Csuda klassz lesz ahogy előbukkan az ő saját egyénisége!

Minden kutya más és más, úgy mint az emberek. Most ismeritek meg egymást, most csiszolódtok össze.

Arra figyelj, hogy következetes legyél és egyébként meg ha ő rosszat csinál - te szóvá teszed hogy azért azt nem kéne - ő megsértődik = nehogy már még te kérj tőle bocsánatot a végén!!! 🙃🤭😄

2022. máj. 18. 06:59
 105/570 A kérdező kommentje:

Igen, igazad van, csak már facsarodott a szívem. 💔

Vettünk neki a múltkor magas hústartalmú virslit, de még nem került rá sor a mostani állapot miatt.

2022. máj. 18. 12:09
 106/570 anonim ***** válasza:

Nem akarok okoskodni de tényleg a virsli meg minden embereknek szánt felvágott dugig van olyan dolgokkal ami nem való kutya gyomrába.

Ne adj neki ilyesmit!

Van egy csomó, száraz, félszáraz kutya falatkák, kekszek stb azt adj neki.

(F voltam még mindig 🙂)

Alakul a projekt?

2022. máj. 18. 12:15
 107/570 anonim ***** válasza:

Ja, tudod mivel kedveskedhetsz neki?

Vegyél 1-2 csirkemellet (nem vészes árban ekkora mennyiség) és nagyon-nagyon enyhén sós vízben főzd meg!

Kockákra vágod és műanyag dobozban, levében mehet a hűtőbe.

Néha kiveszel pár kockával kis tálkába és mikoban vagy szobahőmérsékleten melegíteni, azaz langyosítani.

Ez hasznos is a fehérje miatt.

Túlzásba sem kell vinni!

Egy diónyi darab minden nap mehet.

Nem okoskodásnak szánom.

F. 🙂

2022. máj. 18. 12:20
 108/570 A kérdező kommentje:

Éreztem, hogy nem lenne jó a virsli, de hát rendes tenyésztőtől van a kutya, a spitz egyesület listáján is szerepel. 😟 Gondoltam hallgathatok rá.

Ebédre mindjárt forrázok le tápot, kihűtöm, hátha megeszi.

Nagyon kezd aggasztani ez a hasmenés, vagyis nem is igazán hasmenés, csak a vége lágyabb, világosabb színű.

Egyébként nagyon éber, futkározik, ugrál, játszik.

Mikor van az a pont, hogy orvoshoz kell vinni?

2022. máj. 18. 12:41
 109/570 anonim ***** válasza:

Minden aktuális oltása megvan?

Meg kellene nézni a kiskönyvében hogy mik vannak beleírva!

Ha ez megvan, simán hívd fel azt az állatorvosi rendelőt ahova majd tartozni szeretnétek!

Olvasd be telefonon, hogy milyen szérumot és mikor kapott.

Az orvos képben lesz, hogy mi a teendő.

Ezt telefonon (jopofizás nélkül) 2-3 perc.

F🙂

2022. máj. 18. 12:47
 110/570 A kérdező kommentje:
Rendben. 🙂
2022. máj. 18. 13:46
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!