Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Pomerániai törpespitz farka...

Pomerániai törpespitz farka lefelé konyul, ez normális?

Figyelt kérdés
4 hónapos kan.
2022. máj. 14. 17:16
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/570 anonim ***** válasza:

De aranyos lehet! Látatlanban is imádom! 🙂

Na hagyd magadat, elvégre te vagy a gazda!

2022. máj. 17. 15:30
 92/570 A kérdező kommentje:

Remélem, hogy holnapra megjön a csomag. Akkor fürdés, alapos fésülködés.

Sikerült megmérni, 2.2 kg. 😃

2022. máj. 17. 15:54
 93/570 anonim ***** válasza:

A zooplusz gyors és korrekt.

Hajszárítótól valószínűleg félni fog, de óvatosan a popsija, pocija felől melegítsd és közben folyamatosan nyugtatgasd szavakkal, és persze simi hogy a szőr száradjon.

Én kutyusom oda van a hajszárítóért, ha meglátja a kezemben már rohan 😀

Tetszik neki hogy meleg és a simogatások.

Az zaj az ami problematikus.

2022. máj. 17. 16:01
 94/570 A kérdező kommentje:

Valamelyik nap az ölembe vettem és bemutattuk neki a porszívót. Jó hangos, de nem nagyon izgatta magát. 😃

Ha kiviszem folyton eszi a füvet. De nem csak csipeget, rendesen eszi.

Az előbb öklendezni, krákogni kezdett, jajj nagyon megijedtem, hogy megfullad. 😢 Kiszedtem a szájából, habos fű volt. Még szerencse, hogy kilógott a vége. 🙏🏻 Többet nem merem a fűbe vinni. Nem tudom mi legyen.

A másik gond, hogy a cica szinte be sem jön a házba. Kint bújdokol, nem eszik. Most nagy nehezen becsaltuk, de csak úgy sikerült, hogy a kutya nincs jelen és csendben van. Nagyon szeretnénk segíteni neki, de nem tudjuk hogyan.

Ha ez nem lenne elég, délelőtt a kutya kicsit megfososodott, vagy a fű vagy a pár nappal ezelőtti májkrém lehet az oka. Aztán húzta a seggét a kövön. Megtöröltem, bekentem Neogranormonnal, azóta nem csinálta. Adtam neki főtt rizst, az nem kell, most a száraztáp kell, máskor meg az nem.

Mellesleg hiába teszek mindent a tálba, a disznó különbül eszik, mint ő. 😄 Fél óránként takarítom a padlót, mert mindenhol is kaja van.

2022. máj. 17. 18:45
 95/570 A kérdező kommentje:

És megint jön az esti vadulás. Kupit csinál maga körül, rohan, mindent szét akar tépni.

Megvan az első kis karmolás a kezemen. Olyan, mintha egyre többet engedne meg magának, főleg velem szemben. Egyre durvább.

2022. máj. 17. 18:51
 96/570 A kérdező kommentje:

Ma van a napja, hogy eret vágok.

Ha kijövök a szobából, jó esetben elalszik, de legtöbbször ugat, vinnyog. Kintről csitítom. Viszont össze-vissza pisil bent, mintha elfelejtette volna mi az a pelenka. Mire visszamegyek a szobába, a padlóra pisil. 😞

2022. máj. 17. 21:37
 97/570 A kérdező kommentje:
Ráadásul ráförmedtem, megijedt. 😭
2022. máj. 17. 21:38
 98/570 A kérdező kommentje:
Most meg nagy duzzogva lefeküdt.
2022. máj. 17. 21:40
 99/570 anonim ***** válasza:

1/3

Végigolvastam. Elnézést, tudom, hogy tahó vagyok.

Szóval, Kérdező, én nagyon-nagyon örülnék, ha amint lehet, elkezdenétek járni kizárólag pozitív megerősítést alkalmazó, kommunikációt és megértést tanító családi kutyás oktatóhoz oviba és suliba, mert vannak bajok. Három dolog tűnt fel így rögtön:

1. Nem ismered és nem is érted a kutyusod kommunikációját (különben az eredeti kérdés sem merült volna fel benned). Ennek hiányában, hogy fogod érteni a kutyádat, honnan fogod tudni, hogy mikor stresszes, boldog, fázik, fáradt, fáj valamije, szomjas, izgatott stb. és mire miért reagál úgy, ahogy?

2. Tanítás módszertani problémákat is látok: pl. ha kényszeríted hámba, vagy elszeded a cuccait, azzal csak stresszeled: hámot felvenni kellemetlen, minden oka megvan félteni a holmijait stb. Rombolja a kapcsolatotokat, az együttműködést.

3. Alap információk maradtak ki a tenyésztőtől: volt-e, hogyan volt szobatisztaságra szoktatva (nem aznap kellene meglepődni a pelenkán, amikor elhozzátok), mivel, hogyan kezeled a szőrét, volt-e kozmetikához szoktatva... Ez alapján valószínűsíthető, hogy fognak még csontvázak kiesni a szekrényből. Ha egészséggel kapcsolatban nem, akkor a viselkedésével kapcsolatban.

Azt látom, hogy sokat parázol, könnyen frusztrálódsz. Ha a fenti területeken tudnál fejlődni, lenne igazi, hozzáértő segítséged, aki ismer, lát benneteket és megtanulnád zen nyugalommal kezelni a kutyád, az nagyon jót tenne mindkettőtöknek.

Kutyás felszerelések:

12 hetesen még pici babakutya, rengeteget fog nőni, fejlődni, változni, közben átmegy fogzáson, kamaszkoron, jónéhány baleseten. Nagyon sok mindenből felesleges csúcskategóriásat venni egy kölyöknek, úgyis kinövi és/vagy amortizálódik.

Amik nekem beváltak (viszonylag új, örökbe fogadott, felnőtt kutyusom van):

- Hám: Fressnapf Dogs Creek Pathfinder - elöl is karikás, 4 ponton állítható, fényvisszaverős, eddig masszív darabnak tűnik, a kutyusom vállát sem fogja, kényelmesen mozog benne. Hasonló még a Ruffwear FrontRange. Ha cuki vonal érdekel, a Puppiát mondják minőséginek (Fressnapf tartja az alap modelleket, extrábbakat rendelni tudsz).

- Címtartó alternatíva: kézműves nyakörvekre tudnak névvel, telefonszámmal ellátott címkét varrni, ilyenek pl. Bol-Dog, Delight's Dog Design. Ez is egy lehetőség.

- Fekhely: általában a karfás a nyerő: jó hozzábújni, fejtámáasznak használni vagy csak elterülni rajta. Viszont hosszú távon érdemes figyelembe venni a kutya alvási stílusát (előző kutyám inkább karfához bújt, a jelenlegi döglött csótány pozícióban alszik) moshatóságot és ortopédiai szempontokat: megfelelő alátámasztás, ne álljon össze csomókba a fekhely anyaga stb. Nekünk most zooplusos memóriahabos kutyaszófánk van, de gyárt hasonlót a Trixie, az AniOne (fresi) meg még sokan mások. Kisvállalkozók közül az NR Dogs párnáit volt alkalmam taperolni, az is elég jónak tűnik.

- Biztonságos utazás: shit happens. Ha sokat autóztok, akkor csomagtartóban full fém box. Egyébként is hasznos a szállítóboxba szoktatás, lesz egy helye, ahol nyugodtan tud pihenni, akár utazás, nyaralás akár sulizás alatt. Szóval mindegy milyen táskába rakod, én vennék neki egy rendes boxot is. (Ajánalni nem tudok, nekem is csak tervben van még.)

- Nem kérdezted, de én nagyon szeretem a fix pórázakat: most egy állítható fixet és 5 méteres, fogó nélküli, gumival átszőtt nyomonkövető pórázt nyúzunk rendszeresen.

- Egyéb apróságok: alap klikker bentre, hangos klikker utcára, lebomló szarcsizacsi, Trixie Preydummy vagy AniOne Snackdummy (apport tanítására, keresőfeladatra), Kong, Lickimat.

- Egyéb nem apróság: séta, kirándulás a természetben + valami közös hobbi, amit mindketten élveztek. Frizbi, puller, agility, szimatmunka, mantrailing, bármi, amiben kutya lehet és futhat, megfoghat, beleharaphat, szimatolhat.

2022. máj. 17. 23:32
 100/570 anonim ***** válasza:

2/3

Kutya-ember kapcsolat, kutya "elszeretése":

Létezik kölcsönös szimpátia, meg létezik közös élmény, fejlődés. Ha mindenki azonos elvek alapján neveli, fektet energiát a tanításba, játékba, közös élményekbe, akkor mindenkihez fog kötődni. Én veled ellentétben pont, hogy "átragasztottam" az anyámra a kutyám, hogy vele is nyugodtan, kényelmesen együttműködjön, ha én nem lennék itthon.

Kutya-macska kapcsolat: a macskának természtesen igaza van. Jobb lett volna neki, ha jóval azelőtt elkezditek a rehabilitálását, hogy saját kutyátok lesz.

De ha már ez van, én megpróbálnám a világ legjobb falatjaival etetni, ha ott a kutya: grillcsirke, sült máj, szárított halcafatok stb. Szinte mindegy, csak egye. Természetesen a lehető legmesszebb legyen a kutyától, ha jól megy, majd araszoltok közelebb. A juti azonnal megszűnik, ha nincs ott a kutyus. A kutyust pedig nyugalomra tanítjátok a macsek körül és ugyanúgy jutalmazzátok őt is.

Füvezés-fosás-hányás: a kutyák füveznek, ha nem vegyszerezitek a kertet nem gond. A füvet vagy visszahányják vagy nem. A kutyák relatíve könnyen hánynak, egyetlen róka még nem gond. Tök feleslegesen parázol.

Viszont próbáld meg nem minden szarral összeetetni. Pláne, hogy alig pár napja van nálatok. Hasmenés lehet káoszos etetés miatt, ételintolerancia miatt, de jöhet stresszből is.

Esti "vadulás":

Kutyád van, mit vártál, majd sakkozni fog? Amúgy ilyenkor lenne érdemes ismerni a kutya jelzéseit, túlfáradás is csinálhat ilyet, akkor pedig az kell kezelni és nem túlnyúzni a kutyát.

Egyéb esetben én megpróbálnám átvinni játékba. Rongyozás, labdázás, puller, frizbi vagy hasonló, ahol rohanhat, megfoghat, megtéphet. A lényeg, hogy így leveszi a figyelmét arról, amit nem kellene bántania és rögtön nem vagytok konfliktusban.

Később suliban tanultok kontrollfeladatokat, amit gyakorlással addig fejlesztetek, hogy heves érzelmi állapotban is teljesíteni tudja, tehát az esti pörit is tudjátok majd hatékonyan kezelni.

2022. máj. 17. 23:34
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!