Pomerániai törpespitz farka lefelé konyul, ez normális?
És még most is. 😃
A “helyedre” és a “gyere” is jól megy. 😊
Jajj de örülök neki!
Kis okos picurka! Ezek szerint ügyesen tanítod őt és ő meg ügyesen figyel, tanulja hogy mit akarhat a gazdi tőle!
Már csak gyakorolni kell 😄
Most azon gondolkodom, hogy legyen ez a pisi-kaki dolog.
Szerintem kellene az udvarra is egy kijelölt hely neki, csak nem tudom mi. Mint a macskáknak az alom.
Ha jelez, hogy ki akar menni, akkor kiviszem, de talán bent is hagyok pelenkát.
Erre is van válaszom 😄
Fogj egy 💩 (kakit) amit ő készített és vidd ki oda az udvarba, ahova tervezed hogy kakiljon!
Fél tenyérnyi mélyedést csinálj a földbe, tedd bele, takard be földdel. Épp csak annyira hogy ha rálép ne legyen kakis a lába.
Ő ezt onnantól fogva fogja ott érezni.
Abból ő tudni fogja..... Mint ha te mondjuk nem találnád este sötétben a budit 😅 szagról megtalálnád 😂
Nem is tudom. Az udvaron van egy nagy betonozott rész a bejárat és a lépcső körül. Ide terveztem kiengedni.
A füves rész óriási, tele plusz épületekkel és sajnos nem gyep van. Ott megint kezdődne a fűevés és a bundája minden alkalommal tele lenne rovarral, növénydarabokkal.
Tehát azt szeretnéd hogy a betonra kakiljon?
Ebben az esetben..... khmmmmm....... kend össze a betont 💩
Mehet oda pisi is. (mármint dörgöld oda a pisis pelust vagy hagy rajta éjszakára)
De akkor úgy csináld hogy kimentek és akkor ne legelni vidd, hanem a betonra és valószínűleg ott szaglászni fogja amit ott érez... és akkor mondogadsd hogy "kakiljál, pisiljél" persze kedvesen és nem sürgetően vagy parancsra és hagyj időt neki!
Ezen kívül a kutyák eléggé szemérmesek 🙂 amikor kakil, semmiképp NE nézz a szemébe, inkább látványosan fordíts neki hátat!
Pont ez az, hogy ne a betonra, hanem kellene oda valamilyen alkalmatosság. Amit rendben lehet tartani.
Na, akkor innentől kezdve oda se nézek. 😃
Amikor látod hogy az orra a földön "keresgél", feje lent, tipeg körbe - körbe, akkor már fordíthatsz is hátat. Látványosan!
Amúgy nyugodtan less vissza a vállad felett. De ne nézz az arcába! És ne legyen feszes a póráz ha rajta van.
Értem nagyjából.
Akkor a beton utáni közvetlen következő füves szakaszt 2,5 X 2,5 méterest minimum gazold ki!
Utána lehet például rá egy fólia (gaz miatt) és rá föld ledöngölve = ez a legolcsóbb verzió.
Vagy sárgahomok.
És ott elhelyezni a szagmintákat.
Esetleg ezt a területet - ha van kedved - rakosgasd körbe (ha akad a háznál) csinosan bontott téglával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!