Ha a kutyások képesek felszedni, Ti LOVASOK, miért NEM?!
Jó, nem minden kutyás szedi fel a kutyája "termését", De a legtöbb, igen. Megyek az erdőbe, mert van kijelölt kiránduló út, és itt mindennap lovasok jönnek-mennek. És ide trágyáznak, de akkorát, hogy a kutyámnak vagy 3 heti "termés" lenne ilyen. És akkora az út, hogy akkor tudod kikerlni a "termést", ha bemész a fák közé, mert olyan keskeny az út. És falun is voltam, ott is az útra trágyáznak a lovasok, de ha utána szólnék, hogy lapátold már el innen légyszíves, még én lennék a bunkó paraszt mi?! A kutyásokat nagyon leszólják, ha nem szedi fel, de lovasnak, még nem hallottam beszólni.
Mikor fogjátok Ti is felszedni/ellapátolni az útbol a ló"citromot" ha már lóval közlekedtek??!
Ha már ki lett emelve a kérdés, válaszolok. Én egy olyan kisvárosban nőttem fel, ahol még mindig meglepően sok lovasszekér jár (sok idelátogató csodálkozik rajta), pedig forgalmas főút is van. Ha pottyant egy ló az aszfalton, délutánra már alig látszik még egy mellékút esetében is. Széthordják az autók, kiszárad. Két-három nap múlva már a helye sem látszik, elfújja a szél. Sosem volt belőle probléma, az autó kerekéről is lepereg, mert a sok rost miatt hamar megszárad, összehúzódik. Szóval szerintem a városban sem nagy probléma a lócitrom. Az iskola és az óvoda közötti parkban, a fű között "meglapuló" kutyagumi és a homokozóba elkapart macskaürülék jóval zavaróbb.
Pedig ezt megszállott kutyásként írom, ritkán adódik lóra ülnöm :)
Hm, vidéken, ahol még meg tudják mondani, hogy melyik a csirke hátsó, és melyik az első része... Szóval, ott még azért annyit tudnak az emberek, hogy a lótrágya nemhogy nem fertőző és nem büdös, de még pl. a növények trágyázására hasznos is. (Bár, ezt nem csak a vidékiek tudják, hanem az is, aki nem lógott el minden biosz óráról mondjuk általánosban.) Ja, és persze régen a szarvasmarha és ló trágyájával fűtöttek, és nem ritkán a padlózatba is keverték. Mert ártalmatlan és egy óra elteltével már szagtalan is. Mellesleg, vonzza a pillangókat is, akik innen gyűjtik az ásványi anyagokat. (Bár igaz, hogy a kutyakaki is vonzza őket. =D)
A kutyaszar ellenben oltári büdös, elképesztően fertőző, és a növényeket is "kiégeti". Tehát, én a kutyaszart nem csak a városban, de még az erdőben is felszedetném, főleg errefelé, ahol sok a védett növény!
A másik dolog a macska ürüléke, ami a homokozókban országszerte fellelhető. Épp oly büdös és fertőző, mint a kutya végterméke, ám mivel megszervezhetetlen az eltakarítása, ezért ezt sem büntetik. Bár, be kell vallanom, még a macska kakija sem olyan gyakori és irritáló, mint a kutyáé.
Előző, jókat írtál, bár az azért túlzás, hogy az erdőben is össze kéne szedni a kutyagumit :D
Először is, a rókák ürüléke is majdnem ugyanolyan. Másodszor pedig senki nem hurcolászna órákig egy kakis zacskót, vagy többet, mert a mozgástól néha többször is ürítenek az ebek. Azért a növényeket se öli ki, ha meleg van, hamar megszárad. De ezt leszámítva egyetértek veled, felpontoztalak.
Az előtted válaszoló
Az is igaz, hogy az erdőben is élnek ragadozó állatok. =)
Viszont néha, amikor megyek, azt látom, hogy a több tízezer Ft eszmei értékű növény (ami az egész környéken csak azon az egy mezőn él) telibe van kakáltatva a kutyával, meg kikaparja séta közben a kutya. Valószínűleg megoldás lenne, ha ki lenne téve a növények képe, és oda lenne írva, hogy ezeket nem csak leszedni nem szabad, de a kutyáktól is meg kellene óvni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!