Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ha a kutyások képesek felszedn...

Ha a kutyások képesek felszedni, Ti LOVASOK, miért NEM?!

Figyelt kérdés

Jó, nem minden kutyás szedi fel a kutyája "termését", De a legtöbb, igen. Megyek az erdőbe, mert van kijelölt kiránduló út, és itt mindennap lovasok jönnek-mennek. És ide trágyáznak, de akkorát, hogy a kutyámnak vagy 3 heti "termés" lenne ilyen. És akkora az út, hogy akkor tudod kikerlni a "termést", ha bemész a fák közé, mert olyan keskeny az út. És falun is voltam, ott is az útra trágyáznak a lovasok, de ha utána szólnék, hogy lapátold már el innen légyszíves, még én lennék a bunkó paraszt mi?! A kutyásokat nagyon leszólják, ha nem szedi fel, de lovasnak, még nem hallottam beszólni.

Mikor fogjátok Ti is felszedni/ellapátolni az útbol a ló"citromot" ha már lóval közlekedtek??!

2010. aug. 23. 16:18
 131/165 A kérdező kommentje:
Őő... Amióta kiírtam a kérdést, azóta nem jöttek lovaglni erre, és még mindig itt az úton, nem bomlott le! Akkor mégse olyan rövid idő alatt bomlik le nem???!
2010. aug. 31. 10:24
 132/165 anonim ***** válasza:
68%

Azért mert a lovasoknak nem írja elő törvény.

Amúgymeg a te kutyád sz*ra sokkal büdösebb és undorítóbb. /blööh.../

2010. aug. 31. 22:50
 133/165 anonim ***** válasza:
100%

A kutyaállomány sokszorosa a lóállománynak, és a belvárosban sincsenek igazán lovak, kutyák viszont igen! Általában egy probléma addig nem probléma, amíg nincs szem előtt!

De elhiheted, hogy ha feljelented őket, akkor ugyanúgy megbirságolhatják őket!

2010. szept. 2. 21:24
 134/165 anonim ***** válasza:
100%
úristen. már elnézést, de néhányan tényleg nem normálisak itt. én megértem, hogy zavaró a trágya a kérdező esetében, de ezt a lovasokkal kéne megbeszélni, akik oda járnak. Mellesleg csak azért, mert ki vagy rájuk akadva, nem kell anyázni az összes lovat, amelyik pottyantani merészel. Most komolyan... mit gondoltok, mit kéne csinálnia szerencsétlen lovasnak? Teszem azt, megy negyvennel vágtában, ló potyogtat. Satufék és előkapja a speckó katonai összecsukható kisásóját, amelyiket tíz centi vastag hungarocellben visz magával, hogy ha rosszul jön ki a lépés, ne szenvedjen akár halálos balesetet? Mielőtt ilyen okos dolgokat írtok, gondolkodjatok már, légyszíves. Ezt most nem azért mondom, mert lópárti vagyok. A kutyák ugyanolyan intelligensek, mint a lovak. De a lovak is ugyanolyan intellingensek, mint a kutyák. A kutya olyankor potyogtat, amikor leviszed sétálni, haladtok kb. 3km/h-val, és kényelmesen össze tudod szedni a terméket. Kukát pedig nem hiszem, hogy 10 perc alatt nem lehet találni. DE. A lótrágyát NEM tudod kis zacskócskába beletenni, hogy majd kidobod a kukánál, ugyanis az erdőben, talán ha 20km után van egy táborhely, kicsorduló szemetessel. És én egyetértek azzal, hogy míg a kutyasz@r hónapokig ott szárad a belvárosban, naponta többezer ember fintorog mellette, addig a lótrágya pár hét alatt lebomlik (növényevő állatról van sz, ugyebár), és naponta mondjuk húsz embert zavar az erdei ösvényen. Még valami. Mi az,hogy "a középkorban nem volt veszélyes a lovaglás?"? Dehogynem volt az, senki nem mondott ilyet. Az emberek gyilkolni és meghalni mentek, azt hiszem, ez bőven kimeríti a "veszély" fogalmát.
2010. szept. 2. 21:41
 135/165 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó nem is mondhatta volna jobban! :)
2010. szept. 2. 22:30
 136/165 anonim ***** válasza:
0%
hát különben lehet oltani a kérdezőt de részben megértem. egyrészt megértem hogy zavaró mert gusztustalan nagy és büdös. viszont összeszedni tényleg nehezebb mint a kutya esetében. mondjuk ha az út közepére tojna szerintem mindenki kikerülné az autojával ami egy 1 sávos uton nem lenne tul egyszerű. de ilyen azért nemigen fordul elő
2010. szept. 2. 22:47
 137/165 anonim ***** válasza:
25%
Amúgy milyen hozzáállás az a lovasoktól, hogy kerüld ki ha zavar? A kutyaszart is ki lehet kerülni, még könnyebben :)
2010. szept. 2. 23:41
 138/165 anonim ***** válasza:
74%

Jesszus, a fejemet fogtam, miközben olvastam...

1. A kutya húsevő, a kakájában több rossz baktérium van, mint hasznos anyag, tehát nem túl jó se a földnek, se senkinek. Viszont a ló megrögzött növényevő lévén, az ürüléke megemésztetlen növényi részekből áll, ami több, mint jó a talajnak. El is bomlik hamar, de nem két nap alatt, kedves kérdező! Ezt te sm gondolhattad komolyan.

2. Igen, volt idő, amikor íjat, kardot stb vittek emberek lovon. De nem csak ezt a részt kell meglátni, hanem azt is, hogy akkor a lovak-emberek védve voltak plusz bőrökkel, páncéllal, azért nem mindegy.

3. Ki az, akit az erdő közepén zavar egy kupac lókaki? Még ha az aszfaltúton lenne, akkor talán megérteném. De ezen csak röhögni tudok.

2010. szept. 3. 09:22
 139/165 anonim ***** válasza:
85%

Igenis össze lehetne szedni! Van egy elméletem!

Lovaglás közben egy furikot (pestiesen: talicska) kötünk a ló után, és ha szerencsénk, pont abba potyog a fonott kalács kinézetű trágya. Ha nem, szépen elővesszük a nyeregtáskából a kis homokozóvödröt, homokozó lapátot (esetleg a homokmintákat is, tudjátok, amivel óvodában játszottunk), azért, hogy ne kelljen sokat cipelni, és belelapátoljuk a furikba. Nem kell ide szemeteszsák!

A kérdezőnek meg üzenem: hülye vagy. A ló egyszer sz@rik annyit, mint a kutya egy hét alatt összesen. Ha zavar a lósz@ar az úton, miért nem mész ki és tünteted el? Ja, ahhoz túl intelligens vagy már, értem én.

Addig ne beszélj hülyeségeket, amíg nem tudod milyen az, amikor nagybetűs SZ@R van az úton, de akkora, mint egy blokád. Csak, hogy el tudd képzelni: vidéken élek, egy községben, Bőcsön. Van itt ám TSZ meg tehenészet is a sörgyáron kívül. Amikor a Tehenészetből a kis piros Zetor viszi a szalmás trágyát (de úgy meg van pakolva, hogy amikor a fekvőrendőrön megy át, akkor 30-40 kg trágya pottyan le az útra) szó szerint ki kell kerülni még autóval is, de úgy, hogy az árok mellett megyünk el 10 centire =). Amikor jön visszafelé a traktor, akkor úgy a nagyját összeszedi a traktoros... Úgyhogy maradj csendben, és tűrd a sorsodat =). Vagy menj ki lapáttal és szemeteszsákkal és intézkedj. :P

2010. szept. 3. 10:48
 140/165 anonim ***** válasza:
74%

Úristen hát ez nevetséges, amit a kutyások képzelnek magukról.

AZ UTOLSÓN MARHA JÓT RÖHÖGTEM! XD

DE teljesen igaza van, díjugratok és kutyám is van.

2010. szept. 3. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!