Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » Ha a kutyások képesek felszedn...

Ha a kutyások képesek felszedni, Ti LOVASOK, miért NEM?!

Figyelt kérdés

Jó, nem minden kutyás szedi fel a kutyája "termését", De a legtöbb, igen. Megyek az erdőbe, mert van kijelölt kiránduló út, és itt mindennap lovasok jönnek-mennek. És ide trágyáznak, de akkorát, hogy a kutyámnak vagy 3 heti "termés" lenne ilyen. És akkora az út, hogy akkor tudod kikerlni a "termést", ha bemész a fák közé, mert olyan keskeny az út. És falun is voltam, ott is az útra trágyáznak a lovasok, de ha utána szólnék, hogy lapátold már el innen légyszíves, még én lennék a bunkó paraszt mi?! A kutyásokat nagyon leszólják, ha nem szedi fel, de lovasnak, még nem hallottam beszólni.

Mikor fogjátok Ti is felszedni/ellapátolni az útbol a ló"citromot" ha már lóval közlekedtek??!

2010. aug. 23. 16:18
 111/165 anonim válasza:
89%

Húha. Itt eléggé eldurvultak már a dolgok. Érdekes amiket írtatok. Ha megengeditek kissé nyugodtabb hangvételű kommentel szeretnék felszólalni.

Először is. Vannak kutyáim, és el kell ismerni az egyik legcsodálatosabb állatról van szó. Kutyások, tudjátok miről van szó! Udvaron tartom őket, de szoktunk sétálni. Ha erdős részen megyünk ott nem szedek fel semmit, minek. Ha városban utcán, akkor természetesen igyekszem eltüntetni a kakit. Ez normális dolog és ilyen szinten elvárható.

Másrészt. Lovam ugyan nincs (még), de lovagolok. Ingyen is, fizetve is, hobbiból. És a ló a másik legcsodálatosabb állat, ez is biztos. Lovasok, ismeritek az érzést! Ha erdős, földesutas terepen megyek nem állok meg rúgdosni meg szedegetni a trágyát. Olyan helyre nem megyek (játszó, focipálya stb.) ahol nagyon nem illendő trágyát hagyni. Járdán sem járok. Elismerem, az útra előfordul h odakakil a ló, de többnyire észre se veszem, mivel ellentétben a kutyával a ló nem igazán nevelhető szobatisztaságra mivel nála nem olyan akaratlagosan működik a záróizmának az irányítása.

Szóval, igaz h a kutyapiszok büdösebb, igaz h a lótrágya sok, közterületen egyik sem elfogadható. Nincs kifogás, utcán nincs helyük.

Erdei úton, nos, az más kérdés, kedves kérdező, érdekes a probléma. Azok a lovasok akik ott lovagolnak ilyen gyakran, biztos nem laknak olyan messze h mondjuk kb hetente egyszer ne tudjanak kimenni és egy kellemes délután keretében összeszedni,(arrébdobni) a lócitromot. A lovardák környékét is tisztán szokták tartani, hasnló módszerrel. Nem azt mondom h mindenhol árkon-bokron keresztül összeszedni mindent, de értelmes ember megérti h ilyen mennyiségű trágya tényleg nem rendes dolog.

Az ásós téma meg vicces. Biztos nem hordanék, mivel általában szőrén lovagolok, nem tudom nyereghez kötni. :D

Békéljetek meg egymással. Nem kifogásaok, szidalmak, lehordások kellenek, hanem kompromisszum és empátia.

További szép napot nektek!

2010. aug. 24. 19:42
 112/165 Septimius ***** válasza:
69%
2010. aug. 24. 20:15
 113/165 anonim ***** válasza:
78%
És kédves kérdezőnk beszólna a lovaskocsit hajtó cigányoknak is mondjuk?
2010. aug. 24. 20:22
 114/165 A kérdező kommentje:
Szerinted félek a cigóktól? Mit csinálnak? Elátkoznak? Rám uszítják a családjukat? Na, akkor jöjjenek nekem, mikor velem van a 2 dobermannom...
2010. aug. 24. 20:41
 115/165 A kérdező kommentje:
Itt van nem messze a lovarda, nekik is biztos szemet szúr, mert oda-vissza mennek MINDEN NAP 2x!
2010. aug. 24. 21:19
 116/165 anonim ***** válasza:
67%
nem csak bunkó,de még fajgyülölő is
2010. aug. 24. 21:21
 117/165 anonim ***** válasza:
76%
Hogy te mekkora paraszt gyökér vagy b+...
2010. aug. 24. 21:25
 118/165 anonim ***** válasza:
86%

Dobival nem sokra mész a cigók ellen, mert létezik ám méregezett kolbász is és akkor aztán sírhatsz a kutyák után.

Én lovagoltam már táskával és nagyon nagyon rossz! Hátizsák volt és akárhogy is próbáltam még jobban magamra erősíteni ugyanúgy hupogott a hátamon, amivel nem csak engem, de a lovat is idegesítette. Esetleg jobb lenne, ha emiatt megbokrosodott ló taposna el?

Ha annyira zavar rugdosd félre magad. És ha esetleg felszedem zacsiba akkor hova rakjam, a fülem mögé? Annak súlya van... ahogy te se raknád a kutyád piszkát a táskádba ezt a lovastól se várhatod el. Ráadásul nagyon sok ló nem tűri el a nylon szatyrot a közelében.

Ha annyira zavar, akkor menj a loviba panaszkodni és ne itt szidd a lovasokat! Bár szerintem ott is kifognak röhögni. Én legszívesebb felültetnélek egy agyalósabb lóra ásóstól táskástól aztán, ha potyogtat megnézem mihez kezdesz egy hisztiző lóval, miközben próbálod az ásót használni.

2010. aug. 24. 21:29
 119/165 anonim ***** válasza:
76%
Van a lovaknak is ilyen bigyusz amit a popsijuk alá raknak és abba kakil de csak asszem a hintóval működik! Hogy az egyiket a paci köteleire kötik a másikat a hintó elejére és úgy bele esik a cucc!:D Nem találtam képet de egy filmbe láttam!:)
2010. aug. 24. 22:54
 120/165 A kérdező kommentje:
ha annyire zavarja a lovat, minden kis apróság azt javaslom, ne is lovagoljatok, mert ideesíti, hogy a hátán vagytok!
2010. aug. 25. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!