Egy diplomás miért lesz közalkalmazott?
Az orvosokat,ápolókat megértem, nincs minden helyen magánklinika vagy magánrendelőintézet.
Viszont, a mérnököket,gazdasági,jogi diplomával rendelkezőket nem.
Nekem kettő is van, van egy gazdálkodás és menedzsment és egy műszaki menedzser.Mindig találtam velük jó állásukat.Több helyen is magasabb volt a bérem a gépészekénél.
Eszembe nem jutna,hogy tintát nyaljak nevetséges bérért.
Barátokon keresztül megismerkedtek egy közlekedésmérnök sráccal, ami vicc,hogy közalkalmazott.De, nem is öreg, csak 32 éves.Nem értem mi motiválta,hogy ilyen rossz munkahelyet választott magának.
Egyetemet végzett emberként lehetne ennyi esze.Szándékosan nem akartam a lúzer szót használni, mert amúgy talpraesettnek tűnik.
A versenyszférában, nálunk egy középfokú végzettséggel rendelkező adminisztrátor többet keres,mint egy műszaki diplomával rendelkező közalkalmazott.
Azért, ha egy műszaki tudományi karon végzett ember nem tud minimum nettó 250 ezer forintot kialkudni, ott komoly gondok vannak.Elsősorban vele.
utazás céges kiküldetés,nem épp arra gondoltam,hanem elmerülni a helyiek életében ,múzeumokra járni, tengerben fürödni
ja és oda menni,ahova én akarok
mert lehet a cég állandóan Berlinbe küld ki,de én pl Firenzébe vágyom
engem sosem érdekelt,kinek milyen kocsija van, vagy lakása
nem szeretem az agyatlan rongyrázást
utána meg rinyálnak, hogy segítse ki őket az állam a devizahitelből.
75: Na arra mondom én, hogy banki gazdagok.
Lízingelt kocsi, jelzálog a házon, aztán ha pár hónapra beüt a krach, mondjuk egy hosszabb egészségügyi probléma miatt, akkor elúszott minden.
Ezért mondom,ne ítélj elsőre, ha egy lámpánál melléd húz egy 19 milliós, meg egy 3 milliós kocsis,nem biztos, hogy az utóbbit kell sajnálni.
Egyébként nekem nincs kocsim, lehetne,de minek.
Hatalmas kiadás és kötöttség.Inkább másra költöm.
Egy újonnan vett 6 milliós kocsi 5 éves korára 1,5 millát ér és akkor ez még csak az ablakon kidobott,nem számoljuk a szerelőt,a műszakiztatást,biztosításokat,benzint, garázsbérlet stb stb
Csodálkozom,hogy milyen nulla egzisztenciák képesek bevállalni a kocsit,csak azért, hogy megmutassák.
Meg nem is használják,csak áll a garázsban.
Meg a legjobb az ,amikor a fiatal pár úgy y házban,hogy mindkét nagyi házán jelzálog.
Nem tudom idős szüleimet ilyen létbizonytalanságnak kitenni
74: Nehogy azt hidd, hogy egy vállalkozónál nincs ott a kísértés az első 2-3 sikeres év után, mikor már csilingel a kassza, hogy megvegye az A8-ast meg az egyéb "játékszereket".
Csak éppen ez különbözteti meg a vállalkozót egy jólfizetett alkalmazottól, hogy távlatokban gondolkodik és pontos terve van arra vonatkozóan, hogy mi lesz 3-5-10 év múlva.
Míg az alkalmazottak többségének - tisztelt a kivételnek - csak a következő fizetésig tartó terve van.
szerintem ez nem munkaviszony-függő,hanem mentalitás-függő
én alkalmazottként sem pazarlok,sosem vennék sokmillós autót,mert hamar amortizálódik
most még,ami eszembe jut,amire szeretek költeni: míves ékszerek,amik értékállóak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!