Egy diplomás miért lesz közalkalmazott?
Az orvosokat,ápolókat megértem, nincs minden helyen magánklinika vagy magánrendelőintézet.
Viszont, a mérnököket,gazdasági,jogi diplomával rendelkezőket nem.
Nekem kettő is van, van egy gazdálkodás és menedzsment és egy műszaki menedzser.Mindig találtam velük jó állásukat.Több helyen is magasabb volt a bérem a gépészekénél.
Eszembe nem jutna,hogy tintát nyaljak nevetséges bérért.
Barátokon keresztül megismerkedtek egy közlekedésmérnök sráccal, ami vicc,hogy közalkalmazott.De, nem is öreg, csak 32 éves.Nem értem mi motiválta,hogy ilyen rossz munkahelyet választott magának.
Egyetemet végzett emberként lehetne ennyi esze.Szándékosan nem akartam a lúzer szót használni, mert amúgy talpraesettnek tűnik.
A versenyszférában, nálunk egy középfokú végzettséggel rendelkező adminisztrátor többet keres,mint egy műszaki diplomával rendelkező közalkalmazott.
Azért, ha egy műszaki tudományi karon végzett ember nem tud minimum nettó 250 ezer forintot kialkudni, ott komoly gondok vannak.Elsősorban vele.
okoska
egy bíró vagy egy ügyész hogyan legyen vállalkozó
vagy egy ápoló,egy óvónő,tanár?
Ki tanítaná a gyereked?Bár gondolom,ilyen dolgokra nincs igényed.
51-es ezzel nem teljesen tudok egyet érteni értem amúgy,csak nem mindig éri meg szenvedni vàllalkozàssal.
Mert sokszor làtom,hogy a vàllalkozó ismim filléreket szàmol míg pl mi fejlesztõk szépen élünk,kocsi lakàs,utazgatàs.
Nagyon csàbító a kényelmes élet fõleg ha vezetõ vagy és kapsz céges Audit komolyabbat akkor meg plàne nem biztos megéri.
Vàllalkozóként lehet nem tudod hozni ezt a szintet és csak frusztràlt leszel meg szenvedsz miközben megszoktàl egy jólétet kényelmes életszínvonalat,itt azért mérlegelni kell.
Mert van pl az én volt vezetõm aki csak alkalmazott de 32 évesen 3.lakàsàt veszi van egy komoly Bömöse,utazgat céges ügyben is,pazar élete van.
Ezzel szemben vàllalkozó ismim albiban lakik 38 évesen többed magàval,kocsija nincsen,szerintem ez nagyon gàz.
Nem kötekedni akarok 51-s csak kiegészítés,persze aki akar vàllalkozzon de nagyon gondolja meg,én sok sok ellenpéldàt làtok làttam,hogy az alkalmazott Budàn lakik komoly verdàja van(itt nyilvàn csúcsszakmàról beszélek),addig a vàllalkozónak max egy 18 éves kocsija van és egy kis panelban laknak 4-n.
Nem lenézés csak sok sok àtgondolàs kell hozzà,nem biztos érdemes.
Mérnökként dolgoztam versenyszférában (500 fős cég), túlórát nem fizettek, havi 220-240 órát húztam le, mindezt bruttó 150e-es fizetésért. Egy idő után meguntam, elfáradtam és végül felmondtam.
2 évig nem találtam állást legalább is olyant, ami 100km-en belül lett volna és többet adott volna br. 170e-nél. Ennem, számlákat fizetnem és valamiből élnem viszont kellett, ezért elmentem benzinkutasnak nettó 7500Ft-os napidíjért (24h/műszak).
Visszahívtak a régi helyemre, megígérték, hogy a túlórákat fizetik (ez csak ígéret maradt), a bruttóm 180e lett. Innen váltottam a közszférába egyetemen lettem tanszéki mérnök, jelenleg havi br. 185e-et kapok és évi 46 szabadnapom van.
53: A két végletet hozod: a túlfizetett multis alkalmazottat (megkérdezem, hogy mi lesz akkor, ha a multi ugyezt a munkát már majd megkapja mondjuk a Bulgáriában vagy Albániában harmad ennyiért) meg a nyomorgó kényszervállalkozót.
De a nyomorgó kényszervállalkozó még így is függetlenebb és szabadabb, mint a jól fizetett multis rabszolga.
De azt azért hozzáteszem, hogy aki mondjuk 2 év után nem tud a vállalkozásából annyit kiszedni, hogy ne nyomorogjon, az inkább hagyja abba.
Azért még ezt gondold végig: szerinted tíz db 20 milliós feletti kocsiból hányban ül vállalkozó és hányban alkalmazott?
54-es
"a főnök szétszopatott"
munkahelyi szexuális zaklatás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!