Egy diplomás miért lesz közalkalmazott?
Az orvosokat,ápolókat megértem, nincs minden helyen magánklinika vagy magánrendelőintézet.
Viszont, a mérnököket,gazdasági,jogi diplomával rendelkezőket nem.
Nekem kettő is van, van egy gazdálkodás és menedzsment és egy műszaki menedzser.Mindig találtam velük jó állásukat.Több helyen is magasabb volt a bérem a gépészekénél.
Eszembe nem jutna,hogy tintát nyaljak nevetséges bérért.
Barátokon keresztül megismerkedtek egy közlekedésmérnök sráccal, ami vicc,hogy közalkalmazott.De, nem is öreg, csak 32 éves.Nem értem mi motiválta,hogy ilyen rossz munkahelyet választott magának.
Egyetemet végzett emberként lehetne ennyi esze.Szándékosan nem akartam a lúzer szót használni, mert amúgy talpraesettnek tűnik.
A versenyszférában, nálunk egy középfokú végzettséggel rendelkező adminisztrátor többet keres,mint egy műszaki diplomával rendelkező közalkalmazott.
Azért, ha egy műszaki tudományi karon végzett ember nem tud minimum nettó 250 ezer forintot kialkudni, ott komoly gondok vannak.Elsősorban vele.
71: Nem biztos, hogy ül a pénzén, sokkal valószínűbb, hogy be van neki fektetve.
Magyarul nem áldozza fel a jövő biztonságát a ma élvezetéért, mint egy jólfizetett alkalmazott.
Mert még egy autónál azt mondom, hogy a 20 milliós az mind teljesítményben, kényelemben, minőségben, biztonságban, kifinomultságban sokkal többet tud adni, mint egy 5-6 milliós, de azért valljuk be, hogy egy 3 milliós órának a kivagyiságon kívül semmi értelme.
Nyilván vezető beosztásban a srác,több éves mérnöki tapasztalattal,3 diplomával.
Nem azt mondom minden vállalkozó nyomorog,csak én a szűk környezetemben nem láttam jó életminőségben élőket hanem csak rengeteg melót.
Rongyrázásnak tényleg nincsen értelme,de ha egy ember ad a minőségre az igényesség,hogy elvárja magától a jót.
Pl azt sose értettem,hogy miért ne adna magára egy vállalkozó,miért nem figyel arra hogy minőségi ruhái legyenek,mint ahogy erről itt sokan írtak már.
Mert a pénz arra van,hogy élvezzük.
Van egy jó mondatom erre,pont egyik hanganyagban hallgattam:
-András ha mész az üzlet felem házába akkor légyszíves öltözködj fel nézzél ki valahogy.
-Képzeld elmentem a piacra és vettem ezt a nyakkendőt 500Ft-ért.Ügyes vagyok?
-Nagyon ügyetlen vagy,mert ezzel pont ugyanilyen minőségű életed lesz.
-Ha veszel 10.000Ft-ért nyakkendőt akkor minőségibb életed van,bpség gondolkodás.
-De ha van összesen 10.000Ft-od és abból veszel akkor az meg a hülyeség.
-Gazdag emberek drágább ruhákba,jó környéken,drágább autóval járnak.
Tehát az is gáz,hogy devizahitelre veszel nagy autót,ez szerintem is f..szság.
Én például hitelt csak tanulásra,oktatásra vettem fel.
Angolul a diákhitelemből tanultam meg ha az nincs ma nem dolgozok komoly helyen plédául.
Vagy a fizum olyan 65%-t biztos visszaforgattam használható tanulásba tudásba,a mai napig is kb. 30-45%-ot biztos ebbe teszek bele.
Tehát én ebbe forgatoma pénzt bele.
De azt mondom nem jó ha valaki zsugori uramosat játszik és megveszi a gyenge minőségi dolgokat,meg kisebb autót.
Mert akárki akármit mond egy Audi A8-ba beleülni akkora élmény meg jóértzés leírhatatlan,a kényelem,az a kisugárzás.
Nem kell FB-re felrakni az életedet és akkor nem rongyrázás ennyi.De ha egy ember nem ad magára és közben van pénze na az szánalmas szerintem.
72
lehet be van neki fektetve
de ettől még azt látja a külső szemlélő,hogy átlagos kocsi és ház
míg lehet ,hogy akinek csilivili a lakás és a kocsi,annak fele hitel
2008 megmutatta mennyi a látszaegzisztencia
Autó: ráadásul gyorsan amortizálódik, ablakon kidobott pénz.
Engem valahogy sosem izgat fel, hogy milyen kocsi,meg hu mennyi lóerő.
Mondjuk én nő vagyok.
De az fontos, hogy piros legyen.
Sosem kellene szürke autó.
Jó utolsó te nő vagy :)))
Mi pasik vagyunk oda a nagy kocsikért :)
Ti táskások vagytok inkább.
Olyan embert is ismerek,aki szintén átlagház+átlagkocsi kombóval nyomul,de a gyerekének világszinten elismert elitdiplomát adott a kezébe. Olyat,amivel Tokiotol New York-ig bárhol megjelenhet.
Nem,nem az Elte-re gondolok,amit már a határtól 100 km-re sem ismernek.
Azt jól tette,a gyerek élete be van biztosítva az tuti,mit nem adtam volna én is érte ha elitdiplomám lenne,és nem csak ELTE-s,tuti nem itt tartanék.
Ez becsülendő,hogy elrendezte a gyereke életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!