Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy diplomás miért lesz...

Egy diplomás miért lesz közalkalmazott?

Figyelt kérdés

Az orvosokat,ápolókat megértem, nincs minden helyen magánklinika vagy magánrendelőintézet.

Viszont, a mérnököket,gazdasági,jogi diplomával rendelkezőket nem.

Nekem kettő is van, van egy gazdálkodás és menedzsment és egy műszaki menedzser.Mindig találtam velük jó állásukat.Több helyen is magasabb volt a bérem a gépészekénél.

Eszembe nem jutna,hogy tintát nyaljak nevetséges bérért.

Barátokon keresztül megismerkedtek egy közlekedésmérnök sráccal, ami vicc,hogy közalkalmazott.De, nem is öreg, csak 32 éves.Nem értem mi motiválta,hogy ilyen rossz munkahelyet választott magának.

Egyetemet végzett emberként lehetne ennyi esze.Szándékosan nem akartam a lúzer szót használni, mert amúgy talpraesettnek tűnik.

A versenyszférában, nálunk egy középfokú végzettséggel rendelkező adminisztrátor többet keres,mint egy műszaki diplomával rendelkező közalkalmazott.

Azért, ha egy műszaki tudományi karon végzett ember nem tud minimum nettó 250 ezer forintot kialkudni, ott komoly gondok vannak.Elsősorban vele.

2017. nov. 21. 19:57
 21/99 anonim ***** válasza:
32%

Érdekes màr 30 vagyok és nem nem kaptam infarktust sõt agyvérzést sem.

Gondoljàtok ti,egy jó munkaerõt multik megbecsülnek.

Nekem volt 72 éves kollégàm vezetõ és köszöni jól van még most is dolgozik mimt tanàcsadó.

Na most mi lesz?

Közszféràba mi megy?

Semmi meló aljafizetés talàn 50 évesen élered amit egy multinàl 30 évesen vagy elõbb.

Csak multinàl dolgozni is kell.

2017. nov. 22. 12:58
 22/99 anonim ***** válasza:
27%

Hehehe

20 é múlva én még élek utolsókat,Te meg meg nem

Szépen infarktust kap 38 évesen,másnap felvesznek helyetted egy újabb robotot

2017. nov. 22. 13:01
 23/99 anonim ***** válasza:
17%
Ismerős anyuka akkor hagyta ott a multit,amikor a agyerek a baby-siter kezdte anyunak hívni és azt kérte, hogy ő (a szitter ) meséljen neki
2017. nov. 22. 13:03
 24/99 anonim ***** válasza:
11%

Lehet utolsó de sokkal több élményem lesz ha meghalok 38 évesen mint neked 50 évesen.

Tudod van aki 25 évesen màr meghal de csak 75 évesen temetik el.

25/99 anonim ***** válasza:
0%

már 30,az ám a kor....

majd 5-10-15 év múlva beszéljünk

26/99 anonim ***** válasza:
10%

milyen élmény? minden ötcsillagos szálloda hasonló

egy országot nem lehet úgy megismerni,hogy bezárt luxusban élsz

jó,én is tudok olyat,aki már 9-szr járt luxusszállodában Párizsban , de még nem volt a Louvre-ban,

2017. nov. 22. 13:05
 27/99 anonim ***** válasza:
27%

Szánalmas vagy Te multi huszár.

Értsd már meg, hogy ezek a 'cégek' nem értéket teremtenek magyarországon, csak azért vannak itt, mert megéri nekik, hiszen számukra ez kispénz amit nektek 'managereknek' itt fizetni kell.

Amint picit nő a bérszínvonal állnak tovább, és akkor veled mi lesz. Miből mész el heti 2x edzőterembe, miből lesz szoli, és miből lesz béna farmernadrágod?

Ezeken gondolkozz el mókuska!

2017. nov. 22. 13:06
 28/99 anonim ***** válasza:
0%
Mind a multinak, mind a közignek meg van a maga előny és hátránya. Nem értem minek van szükség erre a f@rokméregetésre...
2017. nov. 22. 13:09
 29/99 anonim ***** válasza:
30%

Hogy mibõl lesz?

Akkor mehetek màsik céghez,ennyi.

Ezért képzem magam àllandóan,tudatosan mindig tanulok.

Okosan.

Ja amúgy közszféràban jön egy kormànyvàltàs és akkor is takarodó van,hidd el tudom.

Na akkor mi a helyzet?

2017. nov. 22. 13:14
 30/99 anonim ***** válasza:
12%

Hülye vagy. A képzések amiket a multi 'kínál' abszolút semmire nem jó belsős hülyeségek, időmulasztás az egész.

A helyedben informatikát, programozást tanulnék, vagy elvégezném a jogot/igazgatásszervezőit.

A kormányváltáskor csak a magasabb pozíciókban történik változás, lentre nem jut el. MEgint hülye voltál. Leülhetsz 1-es. Na menj a szoliba, ja még nincs este 6 :))) mivel te addig nyalogatod a multis valagakat...sajnállak!

2017. nov. 22. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!