Egy diplomás miért lesz közalkalmazott?
Az orvosokat,ápolókat megértem, nincs minden helyen magánklinika vagy magánrendelőintézet.
Viszont, a mérnököket,gazdasági,jogi diplomával rendelkezőket nem.
Nekem kettő is van, van egy gazdálkodás és menedzsment és egy műszaki menedzser.Mindig találtam velük jó állásukat.Több helyen is magasabb volt a bérem a gépészekénél.
Eszembe nem jutna,hogy tintát nyaljak nevetséges bérért.
Barátokon keresztül megismerkedtek egy közlekedésmérnök sráccal, ami vicc,hogy közalkalmazott.De, nem is öreg, csak 32 éves.Nem értem mi motiválta,hogy ilyen rossz munkahelyet választott magának.
Egyetemet végzett emberként lehetne ennyi esze.Szándékosan nem akartam a lúzer szót használni, mert amúgy talpraesettnek tűnik.
A versenyszférában, nálunk egy középfokú végzettséggel rendelkező adminisztrátor többet keres,mint egy műszaki diplomával rendelkező közalkalmazott.
Azért, ha egy műszaki tudományi karon végzett ember nem tud minimum nettó 250 ezer forintot kialkudni, ott komoly gondok vannak.Elsősorban vele.
Meg szídjàk Mészàrost meg Orbànt.
Aztàn az a f..sszopó osztàlyvezetõ bezzeg Mercit kap céges kocsinak aztàn mindem sz.r,persze mimdem 20 percben mennek cigizni ahol szintén lehet panaszkodni csak dolgozni ne keljen,persze lépni egyik se lép mert akkor nem tudna panaszkodni egyik sem.
Ez a közszféra ahogy mondod utolsó.
Én is inkàbb dolgozok simàn 8-10 óràt is sõt ha kell jövök hétvégén is ha a projekt úgy kívànja de legalàbb megfizetnek minket és nem sírunk meg nem màsokat okolunk.
Utolsó kettő. Azért ezek erős túlzások.
A versenyszférában sem kerestek ti olyan jól, max annyival, hogy évente egyszer-kétszer elmehettek valamelyik migránstartó 'nyugati' államba, kitehetik az instára, hogy mekkora 'fa**a csávók' vagytok, közben büdös, dagadtak és csórók vagyok és 'albiban' toljátok.
Egy jómódú közszolga!
Utolsó pedig nem panaszkodok mert ha tapasztalt mérnök vagy megfizetnek.
És igen szoktam jàrni nyaralni meg wellneszezni,plusz ha a cég kiküld akkor 5*-os hotel és nem a migrànsos putriba mert a cél a munkatàrs megtartàsa és motivàlàsa.
Csórónak nem mondanàm magam,egészséges bio kajàkat eszek,edzõterem,szolàrium,kocsit fent tartok és nem egy 20-n éves kis kutya ólat, szép normàlis lakàsban élek,vannak karrier kilàtàsaim,hogy vezetõ lehessek,ott màr céges kocsit is adnak jobb helyen akàr Mercit,Audit.
Köszi szépen büdös sem vagyok mert igényes férfi vagyok és àpolt.
13-as, tudod ki hiszi el. A szolit elhiszem, elég nagy homárnak tűnsz :).
Viccet félretéve, ha neked egy karrier az, hogy egy külföldi amerikai vagy mit bánom én milyen nemzetiségű górénak a valagát kell mítingeken nyalogatnod éveken át, akkor gratulálok. Senki vagy és az is maradsz : ).
többgyerekes nőnek sokkal inkább családbarát munkahely az állami szektor
és nem minden jogász szerez szakvizsgát,anélkül meg szine csak a közig marad
mérnök: én ismerek állami szférában dolgozó mérnököt 6000.000-ért
valamint nem mindenkinek szempont a pénz, van,akinek fontos a normális élet lehetősége.
tizenhármaska
te is megöregszel,ha nem halsz meg 30 évesen és akkor majd repülsz a multikultitól,mer lesz egy csinosabb,feszesebb mellű--keményebb farkú csávó,aki feleannyi pénzzel beéri és nem is akkora az arca
Utolsó a szívemből szóltál.
Azok akik csak 'multinál' tudják elképzelni az életüket, fogalmuk sincsen, hogy igazából multis-rabszolgák, nem pedig alkalmazottak. Egy ponton túl igenis fontos a munka-magánélet egyensúly, a csapból is ez folyik, hogy ennek terhére lehet 'játszani', de a stressz, stb. egyéb faktorok miatt ezek az emberek 10-20 évvel korábban halnak.
Inkàbb nyalom amcsik valagàt mert tudod engem megfizetnek plusz kényelmesen élek,megadnak mindent nekem.
Költenek a képzéseimre is,van karrier lehetôségem,jólétet biztosítanak.
Te meg irigykedj aztàn menj dolgozz nagy magyaroknak 170-ért meg szídjatok mindemkit úgyse csinàltok értelmes melót jah és nyugi téged nem is venne fel külföldi cég hiszen ott DOLGOZNI is kell meg tudni is.
De nyalom a valagukat simàn én felàldozom magam jó pénzért.
Nem baj te meg pénteken 1-kor végezhetsz aztàn tespedhetsz igaz ugyanez lesz 20 év múlva is talàn kapsz 50e emelést becses magyar közalkalmazottként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!