Egy diplomás miért lesz közalkalmazott?
Az orvosokat,ápolókat megértem, nincs minden helyen magánklinika vagy magánrendelőintézet.
Viszont, a mérnököket,gazdasági,jogi diplomával rendelkezőket nem.
Nekem kettő is van, van egy gazdálkodás és menedzsment és egy műszaki menedzser.Mindig találtam velük jó állásukat.Több helyen is magasabb volt a bérem a gépészekénél.
Eszembe nem jutna,hogy tintát nyaljak nevetséges bérért.
Barátokon keresztül megismerkedtek egy közlekedésmérnök sráccal, ami vicc,hogy közalkalmazott.De, nem is öreg, csak 32 éves.Nem értem mi motiválta,hogy ilyen rossz munkahelyet választott magának.
Egyetemet végzett emberként lehetne ennyi esze.Szándékosan nem akartam a lúzer szót használni, mert amúgy talpraesettnek tűnik.
A versenyszférában, nálunk egy középfokú végzettséggel rendelkező adminisztrátor többet keres,mint egy műszaki diplomával rendelkező közalkalmazott.
Azért, ha egy műszaki tudományi karon végzett ember nem tud minimum nettó 250 ezer forintot kialkudni, ott komoly gondok vannak.Elsősorban vele.
De a magyarnàl különösen.
Hol a munka hadd kerüljem,ez az elv megy.
Míg én ha kell este 20-kor még dolgozok addig példàul egy f..szopó közös képviselõvel nem tudok este akàr talàlkozni valamit megbeszélmi mert nagysàga csak 15-ig van ott,reggel 8-tól pont amikor màr dolgozok.
De rugalmassàg a magyarnàl azt inkàbb hagyjuk minnél kevesebb munkàt kelljen elvégezni,ki tud minnél jobban kibújni a munka aló természetesen a markàt a fizuért mind tartja,tisztelet persze a kivételnek.
Érdekes minnél jobb poziban van az ember annàl többet és jobban melózik,kollégàm van,hogy pénteken 21:30-kor még kódol.
A kis hülye hivatalokban meg mehetsz délutàn 14-ig mert 15-kor màr rohan mind haza,szànalmas.
Persze rinyàlni mind tud de picivel többet beletenni egyik sem.
Jaj,ez az este 8ig dolgozom duma...
Az lehet, hogy benn ülsz este nyolcig, de hatékonyan az ember napi 6 órát tud dolgozni,a többi kávézás, rötyögés, főnök szórakoztatása....
"Érdekes minnél jobb poziban van az ember annàl többet és jobban melózik,kollégàm van,hogy pénteken 21:30-kor még kódol. "
És akkor mi van?
Mondjuk ez utolsó,hogy példa értékű,míg a magyar éppen csak igyekszik megúszni a melót,hol a munka hadd kerüljem elven.
Nem tudom egy hivatalt elintézni mert nagyságos urak csak 15-ig vannak.
Mi meg a versenyszférában van,hogy este is bent kell lenni,igen utolsó tudod ez NEM TIPIKUS MAGYAR style,itt ha az amcsikkal meetingelünk vagy egyeztetünk akkor akár estig ott vagyunk és becsülettel dolgozunk,nem sír a szánk,ugyanez a vezetőimre is áll,valaki 22-kor is meetingel és betyár becsülettel dolgozik.
Pont ezért sikeres a csapat.
Pont ennek ellentéte az átlag magyar éppen megcsinálgatja amit meg kell 2 órás melót 12 óra alatt,csak dolgozni ne kelljen.Ez a szánalmas.
,,Miért mit akarsz intézni szilveszter napján délután 6-kor?"
Nem Szilveszter hanem àtlag hétköznap,se egy ocsmànyiroda se egy bankot nem tudok könnyen elintézni mert este sokàig dolgozok míg nagysàgosak délutàn 16-kor lépnének sõt pénteken koràbban,szànalmas.
Úgy rohannak haza mintha kötelezõ lenne.
Azt hiszik midenki delutan vegez.
Természetesen szombaton egyik se dolgozik piac is délutàn zàr.
De a markàt az összes semmirekellõ tartja.
Màsik kedvencem a Miss Nagysàgàk vagyunk a bankban 10 ügyfél és egy munkatàrs dolgozik a többi màszkàl meg cigizik és kàvézik,zàrva az asztalok 85%-a.
Persze mind sirànkozik de dolgozni meg nem akarnak.
97-eske,online ügyintézésről hallottál már?
egyébként igen,a hivataloknak van nyitvatartása,de pl a boltoknak is
este 10 és reggel 6 között zárva vannak, pedig mi van,ha hajnali 2-kor van kedvenc vásárolni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!