Miért csak gyári munkák vannak szinte ebben a városban?
Rendes nyelvtudással meg egy használható szakmával vidéken is lehet kezdőként 150-250 közötti kezdőfizut szerezni, viszont ezért tenni kell ám, nagysád.
A főkönyvelőnk diplomával, 25 év tapasztalattal, úgy, hogy oktat is, nem kap nettó kétszázat...
Szerintem itt néhányan csúnyán el vannak tévedve.
Tagadja le valaki a munkahelyét, végzettségét? Tényleg. Mert az 1-2 éves lyukak aztán sokkal jobban mutatnak az önéletrajzban.
Nem vesznek fel gyárba olyant, akinek normális szakmája van, mert pontosan tudják, hogy tovább fog állni...
Márpedig a bolti eladó és a virágkötő nem rossz szakmák.
Sajna a szociális gondozó nem sokat ér, mert még idősek otthonába is elsősorban ápolókat keresnek, eü végzettséggel, hiszen azért szakápolási feladatok vannak mindenhol.
Néhány ember leszállhatna a magas lóról.
" Szerintem itt néhányan csúnyán el
vannak tévedve."
éspedig?
Nyelvtanuláshoz kereshetsz egy lelkes korodbelit is, akinek mondjuk az adott nyelvből van diplomája (és természetesen felsőfokú nyelvvizsgája) és szívesen vállal magántanítást. Ismerősök kb. 1500-2000 Ft-os órabérért tanulnak így nyelveket. Én is így készültem fel angolból a középfokúra, jelenleg a németet nyomom, nyelvvizsga után Ausztria a terv.
Az ehhez szükséges pénzt megkeresheted a gyári munkával, ha nincs más. Én is ezt csinálom egy nem túl piacképes BA és MA egyetemi képzés után, mégsem sírok, hogy diplomásként átmenetileg egy üzemben kell csomagolnom és magasabb a végzettségem, mint a főnökeimnek.
azért jó, hogy nem az előző rendszerben született a kérdező, mert akkor már büntetnék, mint közveszélyes munkakerülőt...
és a kutya nem kérdezné, hogy akar-e gyárban dolgozni. menne, mert nem lenne más választása.
de most megteheti, hogy otthon tesped, és a villanyszámla mellett a feneke méretét is növeli.
pedig a tudását is lehetne.
nem az embert ismerjük személyesen, hanem a hozzáállását, a stílusát, a hajlandóságát, hogy a saját életét megkönnyítse, irányítsa.
ahhoz, hogy véleményt alkossunk, ez elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!