Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hogy bírjátok a végtelenség...

Ti hogy bírjátok a végtelenségig tartó munkakeresést?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom én már annyira undorodok az álláshirdető oldalaktól, már herótom van. Rengeteg helyre jelentkezek és senki egy büdös szót nem ír vissza :( Hogy bírjátok, akik kerestek rég munkát? Én már rettentően unom, mert nincs eredmény, ha véletlen be is hívnak akkor is 4 helyre vagyunk 20an. Ők meg kényelmesen elbíbelődnek, válogatnak, mi meg addig órákat várjunk, hogy kinyögjék nagy nehezen kiket kívánnak őméltóságaik alkalmazna. Ez annyira szánalmas, de komolyan. Itt vagyok érettségivel, 4 szakmával, alap angollal és nem kellek sehova. Miért? Mert nő vagyok és 34 éves? Vagy miért? Minden áldott napom azzal megy el, hogy az oldalakat böngészem és küldözgetem az önéletrajzaimat és nincs semmi, sehol. Hogy éljen így az ember? Hogy legyen bármije is az életben? Mit kéne még csinálnom? A munka elé nem lehet enni, mert nincs megadva egy hirdetésben sem se név, se cég név, se elérhetőség. :( Kellene a munka mert szeretnék tovább állni itthonról és kéne a gyakorlat, de így hogyan? Annyi tervem, elképzelésem volna a jövőre tekintve, de így esélytelen minden. Néha meg úgy érzem itt hagynék végleg mindent és inkább kinyírnám magam, hogy vége legyen ennek az egésznek, mert ez nem vezet így sehova, az évek meg telnek, csak öregszem.

2015. márc. 17. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/79 anonim ***** válasza:

"" jövedelem helyett tudsz felvenni és akkor nem kell dolgozni " :D És vissza fizetni sem kell? Mi a garancia, hogy lesz munkám?"

Ez ugyanúgy befektetés, vállalkozás, mint ha mondjuk egy büfét nyitsz. Vagy bejön, vagy nem. A befektetés mindig kockázattal jár. Ez akkor is igaz, ha a saját taníttatásodba fektetsz.

Ha ennyire nem akarsz semmit az élettől akkor menj el minimálbérért dolgozni valamit aztán ne panaszkodj, hogy csak annyit keresel.

2015. márc. 20. 23:30
 72/79 anonim ***** válasza:

Mérnökként? tuti lenne...

különben a vagyonőrködésben sem releváns a tapasztalat, meg az eladóiban sem

amikor azokat kifizetted nem gondoltál a megtérülésre?

2015. márc. 20. 23:47
 73/79 anonim ***** válasza:

Yepp.

Az előttem szólóknak igaza van; ha nem vagy egy helyi Rockefeller, vagy pl Superwoman (vagy egy mérnök :P ), akkor nem tudod függetleníteni magad az éppen aktuális trendektől. Ráadásul (még a "vezető szakmák" esetében is); a folyamatos tanulás az egy mindenkori elvárás (pl. új szoftverek, új eljárások, vagy az előléptetés miatt új skillek... stb.).

34 évesen nem vagy idős egyetlen főiskolához sem. Anno a távoktatási képzések pl. tele voltak 40esekkel (együtt vizsgáztunk párszor). Csak arra figyelj, hogy minőségi intézményt és szakot válassz! Okés, ez sem "olcsó"... az igaz! Mert az oktatás is üzlet; ami ér valamit az drága. De ad esélyt. Garancia nincs, de a lehetőség - legalább - benne van.

Tudom én azt, hogy máshogyan működik az agy, amikor nincs önbecsülése az embernek! De akkor is muszáj csinálni valamit, ami előre mutat.

2015. márc. 21. 10:08
 74/79 anonim ***** válasza:
Végezz el el ápolónő képzőt, amíg az iskola tart dolgozz segédápolóként. Garantáltan lesz munkád és a 34 év gyakorlatilag semmi. És ha jól helyezkedsz a fizetés sem "rossz". A párom most dializál nettó 140E forintért + kaja jegy, ami kb 6 óra pihenést jelent a 8 órából.
2015. márc. 21. 14:26
 75/79 anonim ***** válasza:

Szia.

Itt egy szintén álláskereső (1 hónapja nincs munkám; két szakma, nyelvvizsga, folyamatban lévő fősuli, de ez utóbbit természetesen nem szoktam reklámozni, nagyon max. ha szakmába vágó helyre jelentkezem).

Első körben azt ajánlom, nézesd meg a cv-det és motivációs leveledet egy ismerős HR-ismeretekkel rendelkező emberkével. Olvasgass sokat a témában, rengeteg gerilla-cv tipp létezik, nagyja nem hülyeség. Fogadd el a jótanácsokat. Ha nem hívnak be sehova, akkor előfordulhat, h a cv-d sajnos "egy a sok közül".

Engem folyamatosan behívnak, kétnaponta interjúzok, tehát a cv-m kitűnik legalább. Párom informatikus, és készítettünk egy helyes kis grafikát, amely a moti.levelemen is megjelenik (feltéve ha azt is elolvassák :D ). Kérj segítséget ebben. Egyedinek kell lennünk, hatalmas a verseny!! Egy-egy pozira sokan jelentkeznek.

Volt egy tipp az előző oldalakon, ahol azt ajánlotta egy válaszoló, hogy mikor mész valamerre, legyen nálad mindig cv. Ezt nagyon jó ötletnek tartom! Bármikor (nem tudhatod!) összetalálkozhatsz akár ismerőssel, vagy egy olyan cég kerül az utadba, ahova gyorsan le tudod adni a pályázatodat. És a személyes megjelenés a pályázatnál nagyon sokat nyom a latban!

Néhányan ajánlottak az egészségügyi végzettséget. Na abban sokkal nagyobb az esélyed elhelyezkedni, mint eladóként, és nem csak azért, mert szakemberhiány van az eü-ben. Nyilván az is plusz idő, ráfordítás. Nekem is az egyik szakmám eü-s, bár én magán szektorban szeretnék elhelyezkedni vele (fogászat), szerencsére itt nagyobb fizetésekről beszélhetünk. Csak kerüljek be nyilván. Itt is - ahogy korábban említettem, - rengeteg a konkurens asszisztens.

Én is most hétvégén akadtam ki nagyon lelkileg, hogy már egy hónapja nem dolgozom, igy akadtam rá a kérdésedre. Én az elmúlt heteket ugye álláskereséssel töltöttem (több helyre személyesen is vittem, ha tudtam, konkrétan melyik cég hirdeti a pozíciót), diétával, étrendtervezéssel, mivel készülök azért a nyárra, ill. cicámmal való foglalkozással, az otthonunk szépítésével. Rossz már ennyit itthon lenni, tény és való, h agyilag is beszűkül az ember :(

A reakciódra hivatkozva, amikor azt írtad, nem akarsz tanulni: édesanyám 50 éves lett, mikor meglett a 2. diplomája, így lett jogász. Sosem késő tanulni. Ha pedig a pénzről meg a diákhitelről van szó:

ok, hogy ismersz olyat, aki nem tudja visszafizetni (ez bármelyik hitelnél előfordulhat), de HÁNY OLYAN VAN, AKINEK ENNEK SEGÍTSÉGÉVEL LETT DIPLOMÁJA? Nekem is ezzel lesz részben, na és? Szégyen tán? És hidd el, fősulin lenni kicsit kikapcsolódás, én szeretek bejárni, mert hasznos, és többnyire értelmes emberekkel vagyunk ilyenkor. Nem rábeszélni akarlak, csak jó lenne, ha látnád a másik oldalt is. Én is makacs voltam, míg fiatal voltam :) :) :) Most utólag verhetem a fejem a falba.

Ja, és én voltam közmunkán is, irodai kisegítőként. A munka nem szégyen. Az a szégyen, ha valaki a kifogásokat keresi.

Sok sikert kívánok.

N 25

2015. ápr. 1. 15:49
 76/79 anonim válasza:
100%

kur..a nehezen, engem speciel most ültettek fel azt mondták felvesznek és tegnap hívtak h még sem, na... pedig még nem is helybeli költözöm kellett volna, de bánta volna már a farnc csak a szakmámban elhelyezkedjek, fizetés is átlag alatti de leszartam mert vlhogy el kell kezdeni

tovább tanulni sem könnyű mert pénz és nem mindig indul na meg azt se tudja már az ember minek lenne értelme tanulni mert állandóan változik mit keresnek éppen

aki nem munkanélküli hónapok óta ezt nem érti h milyen undorra nézegeti az ember a hirdetéseket kutatja a lehetséges helyeket ahova be adhatná, de szinte minden hova csak akkor van üresedés ha vlki elmegy szülni v nyugdíjba. ma már mindenki félti az állását nincs olyan hű de nagy üresedés főleg a keleti régióban messze Pesttől. ekkor jön h költözz el, de az is pénz és nem kevés h 400 km elutaz egy interjúra és valljuk be nem tudja minden héten hónapba kifizetni a család, a szerencsétlennek meg még nagyobb bűntudata van h ő elutazott 10 ezer ft és nem lett belőle semmi. a család baszogatja ezért tanultál kur..ra megérte ezért göcsölni x évet és már csak azért is szeretnél szakmában dolgozni h ezt ne hallgasd! más részt én nő vagyok és az első kérdés mindig férj, barát gyerek. mondhatok én bármit de már ott a homlokon benne van a korban kitudja h mikor akar ez babázni, esetleg nem e költözik e el a nem létező barátjával külföldre 2-3 hónap múlva. mert már ezt is hallottam, verjenek meg érte de tanultan, szívbetegséggel nem akarok nehéz fizikai munkát csinálni utána meg azért soppándkodni h mind bérért dolgoztam és most tessék rosszabb az állapot és gyógyszerre meg erre arra kell költeni ami még nagyobb anyagi veszteség és teher a családomnak... igen mindenkinek vannak kifogása h x munkát miért nem akar csinálni. egy munkanélküli élete aki szeretne dolgozni hatalmas lelki nyomás van mind a társadalom és család felől. azokat kell bazsogatni akik jól érzik magukat otthon heverészve és nem azokat akik szeretnének a szakmájukban dolgozni állás keresés is egy munka mert órákat töltesz azzal h a sok kamu hirdetésből kikeresd a valóst és az önéletrajzod és a motivációs leveled a pályázathoz igazítsd ha nem akarsz egy lenni a több százból és utána oda eljuttatni h a megfelelő emberhez el is jusson tömören ha csak baszogatni tudod az ilyen reménytelen embereket akkor inkább FOGD BE a bagólesőd!

2015. ápr. 14. 17:12
 77/79 anonim válasza:

még a kedvencem ismerősök keresd meg, igen ám de az ott dolgozók is félnek h elveszítik az állásukat és nem továbbítanak önéletrajzot ne h véletlenül őt v más kedves kollégát elbocsássanak mert van egy hű de okos alkalmasabb jelentkező aki fiatalabb, gyorsabban tanul többet bír mint ő, lelkesebb stb

kormány bácsi köszönöm.. tényleg jobban teljesít az ország a nyomorral

2015. ápr. 14. 17:31
 78/79 anonim ***** válasza:
Utolsóhoz - ez tényleg röhej, velem is ez van, egy kolléganő a fiát akarja mindenáron felvetetni olyan pozícióba, ahol én dolgozom. Igen ám, de leépítést követően egyedül én maradtam abban a munkakörben - tehát akadállyá változtam, így ő és a barátnői igyekeznek elcseszni, akadályozni a munkám, hogy szar dolgozónak tűnjek...
2015. ápr. 14. 18:14
 79/79 anonim válasza:
2015. ápr. 15. 20:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!