Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hogy bírjátok a végtelenség...

Ti hogy bírjátok a végtelenségig tartó munkakeresést?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom én már annyira undorodok az álláshirdető oldalaktól, már herótom van. Rengeteg helyre jelentkezek és senki egy büdös szót nem ír vissza :( Hogy bírjátok, akik kerestek rég munkát? Én már rettentően unom, mert nincs eredmény, ha véletlen be is hívnak akkor is 4 helyre vagyunk 20an. Ők meg kényelmesen elbíbelődnek, válogatnak, mi meg addig órákat várjunk, hogy kinyögjék nagy nehezen kiket kívánnak őméltóságaik alkalmazna. Ez annyira szánalmas, de komolyan. Itt vagyok érettségivel, 4 szakmával, alap angollal és nem kellek sehova. Miért? Mert nő vagyok és 34 éves? Vagy miért? Minden áldott napom azzal megy el, hogy az oldalakat böngészem és küldözgetem az önéletrajzaimat és nincs semmi, sehol. Hogy éljen így az ember? Hogy legyen bármije is az életben? Mit kéne még csinálnom? A munka elé nem lehet enni, mert nincs megadva egy hirdetésben sem se név, se cég név, se elérhetőség. :( Kellene a munka mert szeretnék tovább állni itthonról és kéne a gyakorlat, de így hogyan? Annyi tervem, elképzelésem volna a jövőre tekintve, de így esélytelen minden. Néha meg úgy érzem itt hagynék végleg mindent és inkább kinyírnám magam, hogy vége legyen ennek az egésznek, mert ez nem vezet így sehova, az évek meg telnek, csak öregszem.

2015. márc. 17. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/79 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon könnyen ellehet nőként helyezkedni, érzem a bőrömön. Nőként lehet menni, kereskedelembe, call centerezni, nővérnek, ápolónak, takarítónak és szobalánynak, kb. ennyi. Vagy ha szerencsés és van diplomája, a mellett fiatal, akkor kapcsolatokkal lesz is jobb helye. Nézd meg jobban az állásajánlatokat, kiket keresnek? Burkolókat, sofőröket, férfi vagyonőröket, szakácsokat, szerelőket, bádogosokat, villagyszerelőket és sorolhatnám. Kor nagyon kevés helyen van meghatározva. Nőként 40 évesen már le is húzhatod a rolót, mert öreg vagy. Ha fiatal vagy akkor is csak akkor billegtetheted magad, ha jó genetikával vagy megáldva és akkor viszont nagyon ki fogják használni, ami nem feltétlen fog a nőnek előnyére válni, mert ahogy elmennek az évek ugyan úgy nem fog oda sem kelleni, mert a helyére felvesznek egy 20 éves pipit. Szerintem meg a férfiak vannak előnyben a munka piacon. Programozók, informatikusok is főleg férfiak, a mérnökök és sorolhatnám.
2015. márc. 20. 14:30
 62/79 anonim ***** válasza:
100%

Amikor az ember "feleslegesnek érzi magát", kiábrándult és depis, akkor máshogyan fog az agy. Aki nem volt még ilyen helyzetben az nem tudja.

Tapasztaltam; így tudom.

Napi 9-10 óra munka mellett fogékonyabb és tanulékonyabb vagyok most, mint abban az időszakban, amikor kerestem. A nyelv az nagyon kemény dió egyedül, net ide vagy oda (volt alkalmam tapasztalni), de ha nem is egy idegen nyelv... akkor is kell valami, ami egy picike sikerélményt tud adni. Lehet tanulni mást is. Ami egy kicsit maszkolja a megtépázott önbecsülésed és ami mentén "el tudsz indulni". Mert akárki akármit is mond... a hello effektus (a protokol könyvek ódákat zengenek róla) már 50% siker, ha az "showtime", nem pedig "csótány".

2015. márc. 20. 14:37
 63/79 anonim ***** válasza:

" A diákokat

nem a szakukban helyezik el, ott

vannak hostesként, meg

pénztárosként, meg hasonló

munkákat végeznek és nem

szereznek ugyan úgy gyakorlatot a

saját területükön, mert bejutni nem

lehet. "

Merthogy? Miért nem? Próbáltad? Rengeteg szakmai gyakorlat lehetőség van. Írtam is az okát de te nem olvasol: nem mindegy, hogy a cégnek 200ezer vagy 100ezer amit havi szinten költenie kell, szóval megéri diákot alkalmazni. Lehet, hogy eleinte 90%-ban fénymásol és kávét főz, de 10%-ban szakmai munkába tanulhat bele!

Annyira negatív és depis vagy kérdező, ne csodálkozz, hogy életképtelennek nyilvánított itt valaki. Te nem keresel megoldást, hanem csak panaszkodni akartál egy kiadósat.

Próbáltunk többen is segíteni de így nem lehet, ha az az alap válaszod mindenre, hogy "de ez ezért nem jó meg azért nem"

2015. márc. 20. 16:12
 64/79 A kérdező kommentje:
Az alapkérdésem az volt, hogy hogy bírjátok a végtelenségig tartó munkakeresést? Azoktól kérdeztem, akik hasonló cipőben járnak, mert ők tudják miről van szó. Lelehet írni engem bárminek, én meg tudom eddig mi mindent próbáltam, hány helyen jártam és hány helyen kértem. Osztani a dolgokat könnyű, az nekem is megy. Elméletben és tudom mit kéne, de a gyakorlatban nem úgy működik, ahogy megálmodja az ember.
2015. márc. 20. 16:29
 65/79 anonim ***** válasza:
100%

Azért még annyit hozzátennék, hogy az informatikusok, mérnökök nem keveset tanultak, hogy ilyen állásuk, illetve fizetésük legyen. Meg persze ezeket keresik, mert hiány van belőlük. Most mondhatnám azt, hogy ok, akkor elmegyek főiskolára informatikusnak tanulni, csak ez nem így működik. Kegyetlenül kell tanulni, illetve maga a szak nem olyan, mint egy közgazdász, turizmus szak...

De hogy a kérdésedre is válaszoljak, egy éve vagyok munkanélküli, férfi, mint azt előbb is írtam. Ezalatt egy hónap munkaviszonyom volt, mert olyan szinten rossz volt a munkahely, lakhelyemtől 300km-re, hogy egyszerűen nem érte meg hogy az albérletre keressek. Ez volt tavaly nyáron, azóta egyetlen egy munkáltató hívott fel, aki fizetett volna 85ezer nettó fizetést. Ha jól csinálom ennyi lett volna az albérletem, jobb esetben. Profession-ra regisztrálva vagyok, mindig elküldözgetem az önéletrajzomat, ahova személyesen letudom adni oda havonta kétszer elmegyek, de semmi, még csak egy hívás sem. Hogyan élem meg? Úgy hogy bezárkóztam, nem megyek sehova, antiszociális lettem, filmeket nézek, videojátékokkal játszok, ha olyanom van akkor elmegyek futni, mert mást pénz nélkül nem tudok, vagy csak simán órákat a rohadt gép előtt ülök. Anyámékkal élek, minimális összeget kell befizetnem a rezsi+kajába, ennyi a szerencsém. Jelenleg ebben az állapotban nem tudnék belefogni levelezőin egy főiskolába, alapjáraton azzal kéne kezdenem, hogy újraérettségizem, mert akkoriban szartam tanulni. Olyan mintha egy köd lenne előttem, semmihez nincs kedvem, állandó jelleggel fáradt vagyok, és a fejem is fáj állandóan(orvosok szart se tudnak mondani). Nagyjából ennyi, ha lenne mivel elfoglalnom magam, valami sport, nyelvtanulás, vagy mit tudom én mi, akkor könnyebb lenne. Vagy ha párkapcsolatban élnék, de így lehetetlen, ördögi kör. És jelenleg nagyjából csak annyit kérek, hogy napi 8 órában, helyben, nem több száz kilométerre találjak BÁRMILYEN állást, ahol kikapok 90ezret. Úgy gondolom ez egy kezdőrúgásnak jó lenne, hogy kilábaljak a helyzetből, de úgy látszik Magyarországon ez túl nagy kérés. Szánalom, más országokban mindezt 2 nap alatt megkeresik...

2015. márc. 20. 17:14
 66/79 anonim ***** válasza:
Az a helyzet, hogy a piac nem fog hozzád alkalmazkodni, sajnos neked kell alkalmazkodnod a piachoz. Rövid cikk a témában, ha valakit érdekel: [link]
2015. márc. 20. 17:44
 67/79 anonim ***** válasza:

jajj kérdező úgy megütnélek...

diákhitelnek van egy olyan része amit jövedelem helyett tudsz felvenni és akkor nem kell dolgozni

bár ahogy téged elnézlek simán valami médiaismereti vagy egyéb büfé képzésre jelentkeznél...

2015. márc. 20. 18:33
 68/79 A kérdező kommentje:
" jövedelem helyett tudsz felvenni és akkor nem kell dolgozni " :D És vissza fizetni sem kell? Mi a garancia, hogy lesz munkám? Egyébként nem tudtatok meggyőzni az iskolával, mert nekem elegem volt a tanulásból, belefáradtam nem csak abba, hanem minden másba is, de te ezt hogy érthetnéd. Gondolom valami 20 év körüli ficsúr lehetsz, aki még tanul. Jah meg diákmunkázik és diákhitelből él, vagy mittudom én nem is érdekel. 34 éves múltam, nem fogok nekiállni több éves iskolának!
2015. márc. 20. 19:33
 69/79 anonim ***** válasza:
"Egyébként nem tudtatok meggyőzni az iskolával, mert nekem elegem volt a tanulásból, belefáradtam nem csak abba, hanem minden másba is, de te ezt hogy érthetnéd. Gondolom valami 20 év körüli ficsúr lehetsz, aki még tanul. Jah meg diákmunkázik és diákhitelből él, vagy mittudom én nem is érdekel. 34 éves múltam, nem fogok nekiállni több éves iskolának!" Gratulálok, az ítélkezés megy, az alkalmazkodás nem. Senkit nem érdekel, hogy hány éves vagy, vannak akik 50 évesen képzik át magukat, mert vannak olyan szinten a kognitív képességeik, hogy felfogják, hogy hiába értenek valamihez, ha senki nem fizet érte. Attól, hogy te valami álomvilágban élsz és nem tudod/nem akarod megérteni a munkaerőpiac működésének az alapjait és elfogadni, hogy alkalmazkodnod kell, nem lesz munkád. Vannak itt olyanok, akik normális, hasznos tanácsot adtak és nemhogy nem köszönöd meg, még el is kezdesz sértegetni másokat. A rugalmatlanságot és a hiperérzékenységet pedig semmilyen munkahelyen nem szeretik, ez a viselkedés nem fog segíteni az álláskeresésben.
2015. márc. 20. 19:54
 70/79 A kérdező kommentje:
Senkit nem érdekel a korom? Dehogynem, a munkaerőpiacon nagyon is számít a kor és a gyakorlat, csak ez számít. Ha én pályakezdő lennék 39, 40 évesen, kiröhögnének, nem hogy majd felvesznek és többet fizetnek. Másik meg én nem sok pénzt akarok keresni, én élni szeretnék, dolgozni és egyszerűen élni. Mindegy azért kössz mindenkinek a hasznos tanácsát!
2015. márc. 20. 23:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!