Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hogy bírjátok a végtelenség...

Ti hogy bírjátok a végtelenségig tartó munkakeresést?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom én már annyira undorodok az álláshirdető oldalaktól, már herótom van. Rengeteg helyre jelentkezek és senki egy büdös szót nem ír vissza :( Hogy bírjátok, akik kerestek rég munkát? Én már rettentően unom, mert nincs eredmény, ha véletlen be is hívnak akkor is 4 helyre vagyunk 20an. Ők meg kényelmesen elbíbelődnek, válogatnak, mi meg addig órákat várjunk, hogy kinyögjék nagy nehezen kiket kívánnak őméltóságaik alkalmazna. Ez annyira szánalmas, de komolyan. Itt vagyok érettségivel, 4 szakmával, alap angollal és nem kellek sehova. Miért? Mert nő vagyok és 34 éves? Vagy miért? Minden áldott napom azzal megy el, hogy az oldalakat böngészem és küldözgetem az önéletrajzaimat és nincs semmi, sehol. Hogy éljen így az ember? Hogy legyen bármije is az életben? Mit kéne még csinálnom? A munka elé nem lehet enni, mert nincs megadva egy hirdetésben sem se név, se cég név, se elérhetőség. :( Kellene a munka mert szeretnék tovább állni itthonról és kéne a gyakorlat, de így hogyan? Annyi tervem, elképzelésem volna a jövőre tekintve, de így esélytelen minden. Néha meg úgy érzem itt hagynék végleg mindent és inkább kinyírnám magam, hogy vége legyen ennek az egésznek, mert ez nem vezet így sehova, az évek meg telnek, csak öregszem.

2015. márc. 17. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:

Nincs értelme sarkítani, mert a versenyszférában is cége válogatja. Vannak erősen beltenyészetű multik, pl. az a biztosítótársaság, ahol a párom dolgozik. Ott ismerettség nélkül legfeljebb üzletkötőnek vagy jó (annak pedig kb. mindenkit megpróbálnak behúzni). A határ? Szakképesítés nélküli középvezető? Felsővezető 0 szakmai affinitással nyelvtudás nélkül?

Az én cégem nem ilyen (anno 4 körös interjú végén kaptam próbaidős szerződést) és elhiszem azt is, hogy sok cég nem ilyen. De pl. a páromé kifejezetten beltenyészetű. Ráadásul - ahogyan azt hallom innen-onnan -; azért bőven van uram-bátyám multi is a magyar piacon.

2015. márc. 19. 14:43
 52/79 anonim ***** válasza:
48%
nem tudok veled mit csinálni ha ennyire életképtelen vagy...
2015. márc. 19. 14:45
 53/79 anonim ***** válasza:

Más ember 50-60 évesen is tanul. De te 34 évesen öreg vagy már tanulni!?

A sok "miért nem" után végre elkezdhetnél pozitívan gondolkodni. Különben tényleg igaza lesz az előzőnek, hogy életképtelen vagy. :'(

2015. márc. 19. 14:52
 54/79 A kérdező kommentje:
Életképtelen, hát fizetés nélkül megnéznélek titeket hogy miként tanulnátok tovább. Erre persze nincs válasz, se arra, hogy mit és miként helyezkedjek el majd abban a bizonyos szakmában gyakorlat nélkül? Ti csak ennyit tudtok, hogy a másikat oltjátok, hogy életképtelen, hát persze... Egy tippet nem tudtok adni, mit érdemes tanulni és gőzötök sincs mihez van affinitásom, mert orvosit lehetne írni, ha a vértől elájulok pl. Ez csak egy pl. volt.
2015. márc. 19. 22:21
 55/79 anonim ***** válasza:

de elmondtam, csak ba×ztál figyelni...

diákmunka, vagy diákhitel 2, egyébként mintha már most se lenne munkád, akkor igazán ráérsz tanulni, kaphatsz ösztöndíjat is

mérnöki, pénzügyi területen hiány van, de egyébként akármit lehetne csinálni, mert a vagyonőri eladóinál bármi jobb, ez csak egy tipp (5 hónapos "szakma" lol) még koliban is lakhatsz

tudom te már felnőtt vagy meg ciki meg minden de ha jól tudom neked nincs állásod, meg valamire való képesítésed

Asszed az egyetemen mindenki 18-22 éves? na persze...

2015. márc. 19. 22:40
 56/79 anonim ***** válasza:

" hát fizetés nélkül

megnéznélek titeket hogy miként

tanulnátok tovább. Erre persze nincs

válasz"

Már megint a negatívum sugárzik belőled. Először is légy pozitív, ha tényleg akarsz valamit és nem csak rinyálni szeretnél. Ez a legfontosabb!!!

Ha ide tudsz írni akkor van neted. A net tele van hasznos tananyaggal. Pl. tanulhatsz a neten nyelveket. De rengeteg mást is. Neked kell tudni mihez van képességed.

És persze hagyományos suliba is mehetsz ahol ott a diákhitel valamint temérdek sok diákmunka lehetőség.

Rengeteg út áll előtted. De a rinyálás és panaszkodás sehova sem vezet.

2015. márc. 20. 01:19
 57/79 anonim ***** válasza:

" miként

helyezkedjek el majd abban a

bizonyos szakmában gyakorlat

nélkül? "

Erre van egy lehetséges megoldás: diák évek alatt dolgozni kell szakmai gyakorlati helyen. A diákokat szeretik a cégek mert iszonyú olcsóak, mivel alig kell közterhet fizetni miattuk. Egyébként az adószabályok miatt a diák minimálbéren is kap 80-at miközben a nem diák ugyanott csak 65 ezret. Így szépen bele lehet tanulni sok mindenbe és lesz gyakorlat ha kikerültél a suliból. Sőt, ha nem fejeznéd be a sulit akkor is ott lesz a gyakorlat.

2015. márc. 20. 01:34
 58/79 A kérdező kommentje:
A diákhiteles bar.omsággal engem ne akarjon eladósítani senki sem! Van ismerősöm aki belebukott, mert felvett 30 évesen diákhitelt, jelentkezett a suliba és munka mellett aztán nem bírt tanulni, mert 12 órás műszakok voltak és alig volt ideje tanulni, fél évkor bukás lett, ami miatt megint csak fizethetett. Végül abba hagyta a sulit és a hitelt meg fizetheti vissza, nagyon megérte. Munka mellett sok időd marad tanulásra... Nem fogok főiskolára, se más szakmát tanulni, elegem volt az iskolákból, meg a tanfolyamokból. Itthon tanulok nyelvet, de ezt már írtam. Érettségi, 4 okj-s, bébiszitteres oklevél, angol alap tanfolyamot végeztem el, baromira elegem van a küzdésből, főleg úgy hogy semmi eredménye. Adjanak munkát, vannak végzettségeim, nem fogom még egy diplomával is kidekorálni a szekrényem polcát, ami csak porosodni fog ki tudja hány évig, mert azt mondják majd nincs benned elég gyakorlatod. A diákokat nem a szakukban helyezik el, ott vannak hostesként, meg pénztárosként, meg hasonló munkákat végeznek és nem szereznek ugyan úgy gyakorlatot a saját területükön, mert bejutni nem lehet. Ezért nincs kedvem ehhez az egészhez és 38-29 éves koromra ha el is végeznék valamit, hova kellenék ilyen korral? Vagy 40 évesen? Amikor a 40 éves nőket öregnek mondják a munkapiacon.
2015. márc. 20. 11:41
 59/79 anonim ***** válasza:
100%

Ha ennyire kihangsúlyozod, hogy azért mert nő vagy, akkor hadd meséljek egy kicsit.

26 éves férfi vagyok, két szakmám van +érettségi, kommunikáció képes angol nyelv, amik semmire sem jók, legalábbis Magyarországon. Így nyilván érthető, hogy nem ügyvédi irodában keresek munkahelyet. Férfiként hova tudnék menni? Üzletekben nagyrészt nők kellenek, kasszák mögé, max árufeltöltőnek havi 65-70 ezerért. Gyárakban egy rakás cégnél 90%-ban nők dolgoznak, 100 emberből kb. jó ha tíz férfi. Nyilván nincs ez mindenhol, de a környékünkön ez így van. Külföldön persze más a helyzet, ugyanezekben a gyárakban csak férfiak végezhetik azt a munkát. Na mármost akkor én férfiként mit csináljak? Menjek el építkezésre dolgozni, cső alkoholista emberekkel, akik alig várják hogy meló után a kocsmában bedobják az italt? Egész egyszerűen már mindenütt azt látom, hogy nők dolgoznak, én meg férfiként itthon ülök a seggemen. Legközelebb mi lesz? Majd elkezdek kötögetni, meg hímezni?

Annyit hozzátennék, hogy külföldön is dolgoztam jó ideig, de az sem tartható örökké, csak a mesében.

Szóval nem te vagy az egyedüli, én már totálisan meghülyültem. Főleg olyan kérdésektől a munkáltató felől, hogy ha 1 évig munkanélküli voltam, akkor miből tartottam fenn magam. Hát bazz...

2015. márc. 20. 13:14
 60/79 anonim ***** válasza:
59.-nek mennyire igaza van. Egy nő sokkal könnyebben el tud helyezkedni mint egy férfi. Ha meg még jól is néz ki akkor szaktudás sem kell. Egy férfinek csak akkor van esélye ha mérnők vagy informatikus.
2015. márc. 20. 13:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!