Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hogy bírjátok a végtelenség...

Ti hogy bírjátok a végtelenségig tartó munkakeresést?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom én már annyira undorodok az álláshirdető oldalaktól, már herótom van. Rengeteg helyre jelentkezek és senki egy büdös szót nem ír vissza :( Hogy bírjátok, akik kerestek rég munkát? Én már rettentően unom, mert nincs eredmény, ha véletlen be is hívnak akkor is 4 helyre vagyunk 20an. Ők meg kényelmesen elbíbelődnek, válogatnak, mi meg addig órákat várjunk, hogy kinyögjék nagy nehezen kiket kívánnak őméltóságaik alkalmazna. Ez annyira szánalmas, de komolyan. Itt vagyok érettségivel, 4 szakmával, alap angollal és nem kellek sehova. Miért? Mert nő vagyok és 34 éves? Vagy miért? Minden áldott napom azzal megy el, hogy az oldalakat böngészem és küldözgetem az önéletrajzaimat és nincs semmi, sehol. Hogy éljen így az ember? Hogy legyen bármije is az életben? Mit kéne még csinálnom? A munka elé nem lehet enni, mert nincs megadva egy hirdetésben sem se név, se cég név, se elérhetőség. :( Kellene a munka mert szeretnék tovább állni itthonról és kéne a gyakorlat, de így hogyan? Annyi tervem, elképzelésem volna a jövőre tekintve, de így esélytelen minden. Néha meg úgy érzem itt hagynék végleg mindent és inkább kinyírnám magam, hogy vége legyen ennek az egésznek, mert ez nem vezet így sehova, az évek meg telnek, csak öregszem.

2015. márc. 17. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/79 anonim ***** válasza:
66%

De bírom ezeket az embereket, akik szerint ha valakinek nincs orvosi diplomája az kussoljon, ő cseszte el hogy csak érettségizett/szakközepet/bölcsészkart végzett, ne csodálkozzon, ha nem talál munkát..

Leginkább az a baj, hogy tök mindegy mit végzett az ember, mivel alapból halódik a munkaerőpiac kevés a munka ennyi emberre, esetleg ha talál, az is valami leterhelős izé lesz kevés pénzért (még az orvosok esetében is).

Sajnos gyakorlatilag mindegy milyen végzettséged van, talán az eladóival sikerülhet találni valamit, a többivel nehezen.

Ezen kívül a szokásosak - gyárak, Tesco jönnek szóba, még a sokak által favorizált McDonaldsba is nehéz bejutni, ha nem vagy diák.

2015. márc. 17. 15:46
 12/79 anonim ***** válasza:
60%

9.-s! 6.-s vagyok, biológus diplomán van (plusz PhD) és országszerte keresek munkát, képtelenség találni, nem heteken belül de még éven belül is szinte lehetetlen. Na persze gyárban szalag mellett (eddig) még nem kerestem.

Én nagyon is megértem a kérdezőt.

2015. márc. 17. 16:25
 13/79 anonim ***** válasza:
32%
Én gépészmérnök vagyok, voltak női szaktársak is, nekik is hamar lett munkájuk... Ennyit erről.
2015. márc. 17. 16:34
 14/79 anonim ***** válasza:
74%

Már megint egy mérnökbubus. :)

Hááát persze!

Mindenki másnak itt a megoldás: légy mérnök és minden megoldva (Csak tudnám, hogy hol van az a temérdek cég, ahol ez a rengeteg mérnök dolgozik... :S ).

2015. márc. 17. 17:39
 15/79 anonim ***** válasza:
46%
Hát tudod bármerre nézel, bármilyen boltba bemész azt mind mi mérnök segítségével gyártották, húzták fel. Az iparban vannak a mérnökök, hol lennének?! Van az a csúnya része a városnak ahova a főnök meg áruért, amikor téged hazaküld a pultból. Na ott dolgoznak a mérnökök.
2015. márc. 17. 17:47
 16/79 anonim ***** válasza:
74%

Tényleg? Tömeges boltnyitások? Húúúú elképesztő mennyiségű polcsorra lehet szükség!

Tudod, bármerre nézek; nem látom azokat az üzemeket... de még csak a gombamód szaporodó boltokat sem :D !!

Mondom én: legyen mindenki mérnök!

Merazatuti!

Dupla polcsort minden boltba! Sőt! Mindenki hozzon magával még egy polcsort! :D

2015. márc. 17. 17:51
 17/79 anonim ***** válasza:
24%

húúú de utálom a fajtádat :)

nem baj, vígasztal a tudat, hogy soha nem fogod töredékét sem keresni, mint én

polcsor na igen...

2015. márc. 17. 17:54
 18/79 anonim ***** válasza:
68%

Kölcsönös!

Képzeld mire vagyok képes egy nyers leépítési tervvel, amikor finomítani kell rajta :).

A HR nagyon szereti a konstruktív jellegű észrevételeimet.

Nem hiszem, hogy többet keres nálam egy mezei polcmérnök... még 4-5 év polcmérnöki gyakorlattal sem. Egy főpolcmérnök talán, de az meg nem érdekel :P

2015. márc. 17. 18:01
 19/79 anonim ***** válasza:
63%

csak munkát is találj a HR-el... úgy tűnik igazak a pletykák, hogy a HRes idiótáknak lövésük milyen ember is kell a pozícióra

körömreszelés alapszak a HR...

egy polcot nem tudnál megtervezni, de bőzítem egy kicsit a tudásod

szerinted a polcokra kerülő árut ki tervezi meg? legyen az ruha vagy élelmiszer vagy írószer vagy akármi...

és mit is csinál egy HR-es imádkozik hogys ne legyen nyilvánvaló hogy nem ért semmihez az égegyadta világon

2015. márc. 17. 18:05
 20/79 anonim ***** válasza:
75%

Azért könnyűipari mérnökként se olyan egyszerű az élet, ráadásul a ruhát valaki (vagy egy gép) meg is varrná, csak sajnos ezek nem Magyarországon készülnek hanem Kínában, mert ott egy tál rizsért megcsinálják a ruhákat, polcokat és tollakat. Ezért kevés itt az ilyen munka. Hány ruhagyárat tudsz? És olyan ruhagyárat ami már bezárt?

A mérnökök is nagyrészt külföldi tulajdonú helyeken dolgoznak akik helyi viszonylatban jól fizetnek, de Nyugat-Európához képest keveset. Kínában meg még kevesebbet, ezért szoktak bezárni random gyárakat és elköltözni más országokba otthagyva a szalagmunkást és a mérnököt is.

2015. márc. 17. 18:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!