Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hogy bírjátok a végtelenség...

Ti hogy bírjátok a végtelenségig tartó munkakeresést?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom én már annyira undorodok az álláshirdető oldalaktól, már herótom van. Rengeteg helyre jelentkezek és senki egy büdös szót nem ír vissza :( Hogy bírjátok, akik kerestek rég munkát? Én már rettentően unom, mert nincs eredmény, ha véletlen be is hívnak akkor is 4 helyre vagyunk 20an. Ők meg kényelmesen elbíbelődnek, válogatnak, mi meg addig órákat várjunk, hogy kinyögjék nagy nehezen kiket kívánnak őméltóságaik alkalmazna. Ez annyira szánalmas, de komolyan. Itt vagyok érettségivel, 4 szakmával, alap angollal és nem kellek sehova. Miért? Mert nő vagyok és 34 éves? Vagy miért? Minden áldott napom azzal megy el, hogy az oldalakat böngészem és küldözgetem az önéletrajzaimat és nincs semmi, sehol. Hogy éljen így az ember? Hogy legyen bármije is az életben? Mit kéne még csinálnom? A munka elé nem lehet enni, mert nincs megadva egy hirdetésben sem se név, se cég név, se elérhetőség. :( Kellene a munka mert szeretnék tovább állni itthonról és kéne a gyakorlat, de így hogyan? Annyi tervem, elképzelésem volna a jövőre tekintve, de így esélytelen minden. Néha meg úgy érzem itt hagynék végleg mindent és inkább kinyírnám magam, hogy vége legyen ennek az egésznek, mert ez nem vezet így sehova, az évek meg telnek, csak öregszem.

2015. márc. 17. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/79 anonim ***** válasza:

Szerintem; pályázói képességek és pályázott pozíciók függvénye.

Azt aláírom én is, hogy pl. a közszférában, egy jól fizető helyen, kb. esélyed nincs egy középvezetői pozi betöltésére a megfelelő kapcsolatok nélkül. A versenyszférában cége válogatja... itt is vannak "rossz hírűek" (beltenyészetű multik), de a megfelelő kvalitásokkal azért ki lehet fogni jó állásokat.

2015. márc. 18. 20:57
 42/79 anonim ***** válasza:
48%

"39.-s. Baromság amit írsz. Minden a kapcsolatokon múlik."

Hát persze. Hidd csak azt ha neked igy megnyugtatóbb. Nem akarlak meggyőzni semmiről. Csak tudnám, hogy a jelenlegi munkámnál vagy az előzőeknél kivel voltam olyan fene jó kapcsolatban, hogy alkalmaztak.

2015. márc. 18. 22:35
 43/79 anonim ***** válasza:

"Ideiglenesen menj el valami üzembe betanított munkásnak, oda mindig keresnek embert, mert sokan lelépnek. Aztán közben keresgélhetsz jobbat."

Igy van. Lásd ezt a cikket:

[link]

2015. márc. 19. 11:15
 44/79 A kérdező kommentje:
42-es, az a te saját tapasztalatod én meg barátokat, ismerősöket kérdeztem körbe, hogy mondják el nekem őszintén hogy lett munkájuk, onnan tudom és sokan mondták közüllük is, hogy normális helyre nem lehet bejutni kapcsolat nélkül! És 10 éve én is tapasztalhatom mi a helyzet. Elárulom, hogy iskolák után is másfél évig nem volt munkám, mert akkor is jártam körbe mindent, hogy vegyenek már fel és csináltam az eladói képzést is, ami fél éves volt. És tudod hogy lett munkám? Úgy hogy egy régi barátnőmön keresztül kerültem be egy nagy helyre vagyonőrnek, vagyonőrnek! Full feketén, papírok nélkül! Ezt csinálja meg valaki kapcsolatok nélkül! Akkor végeztem el a vagyonőrit. Aztán később kerültem be irodaház takarítónak szintén kapcsolaton keresztül. Kerestek embert és engem gyorsan beajánlottak. Ugyan ez volt 2 éve vagy hogy egy szobalányi munkával is, be voltam ajánlva, teljesen mindegy volt nekik hogy szerepelek a felvételin, mert meg volt már a helyem. Nah ennyire nem számít a kapcsolat. Csak azóta eltelt már pár év.
2015. márc. 19. 11:16
 45/79 anonim ***** válasza:

"normális helyre nem lehet bejutni kapcsolat nélkül!"

Hát ha neked a vagyonőr, takarító és szobalány normális helynek számít, akkor nagyon máshogy gondolkozunk.

Mert szerintem normális helyre kapcsolat nélkül lehet bekerülni ahol az embert a képességei, tapasztalata és tudása alapján veszik fel.

A kapcsolat maximum olyan téren jön jól, hogy szólnak, hogy "próbáld meg, ha gondolod mert épp keresnek embert a cégnél ahol dolgozom" de ez nem jelent automatikus felvételt, csak kb. olyan, mintha látok egy álláshirdetést a neten és elküldöm a munkanélküli barátomnak.

2015. márc. 19. 12:07
 46/79 A kérdező kommentje:
Ezzel azt akartam érzékeltetni, hogy még ilyen gagyi helyekre is kapcsolatok kellenek, mert akkor élvezel elsőbbséget a munkához. Sajnálom ha nem érted. Lehet neked akármennyi év gyakorlatod, ha a Juliska rokonát fogják felvenni, mert ismerős és neki meg 0 év gyakorlata van, le fogják nagyívben tojni, hogy te hol, hány évet dolgoztál! Lehet nekem bizonygatni bármit, láttam és látom hogy működik a dolog. Nagyon ritka, hogy felvesznek, mert te gyakorlott akárkicsoda vagy, ha épp arra a helyre nincs ismeretségükön keresztül senki, akkor igen, felvesznek, egyébként meg nem.
2015. márc. 19. 12:49
 47/79 A kérdező kommentje:
Egyébként te nagyon álomvilágban élsz, mert nem az a beajánlás, hogy gyere mert ép van hely, hanem a főnöknek, vagy vezetőnek szólnak és akkor egyből felvesznek, mert beajánl. Az a segítség és nem az, hogy menjél azt jelentkezz, vagy felvesznek vagy nem. Nem egy ismerősömet beajánlották és úgy lett munkája.
2015. márc. 19. 12:51
 48/79 anonim ***** válasza:

Szóval a továbbtanulás még mindig nem alternatíva?

És akkor diákmunka keretein belül is kaphatnál ilyen jellegű munkát.

2015. márc. 19. 13:00
 49/79 anonim ***** válasza:

" Lehet neked

akármennyi év gyakorlatod, ha a

Juliska rokonát fogják felvenni, mert

ismerős és neki meg 0 év gyakorlata

van, le fogják nagyívben tojni, hogy

te hol, hány évet dolgoztál!"

Igen ez biztos így van a vagyonőri vagy szobalány munkáidnál és minden olyan helyen ahol a munkát kb. bárki el tudja végezni, én elhiszem ezt neked kérdező.

De te is fogadd el, hogy komolyabb munkakörökben, versenyszférában nem így működik.

2015. márc. 19. 13:50
 50/79 A kérdező kommentje:
48-as. Tovább tanulás 34 évesen? És mit tanuljak még és miből, ha nincs jövedelmem? És a megszerzett szakmával hogyan helyezkedjek el, ha ahhoz sem lesz több éves gyakorlatom?
2015. márc. 19. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!