Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hogy bírjátok a végtelenség...

Ti hogy bírjátok a végtelenségig tartó munkakeresést?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom én már annyira undorodok az álláshirdető oldalaktól, már herótom van. Rengeteg helyre jelentkezek és senki egy büdös szót nem ír vissza :( Hogy bírjátok, akik kerestek rég munkát? Én már rettentően unom, mert nincs eredmény, ha véletlen be is hívnak akkor is 4 helyre vagyunk 20an. Ők meg kényelmesen elbíbelődnek, válogatnak, mi meg addig órákat várjunk, hogy kinyögjék nagy nehezen kiket kívánnak őméltóságaik alkalmazna. Ez annyira szánalmas, de komolyan. Itt vagyok érettségivel, 4 szakmával, alap angollal és nem kellek sehova. Miért? Mert nő vagyok és 34 éves? Vagy miért? Minden áldott napom azzal megy el, hogy az oldalakat böngészem és küldözgetem az önéletrajzaimat és nincs semmi, sehol. Hogy éljen így az ember? Hogy legyen bármije is az életben? Mit kéne még csinálnom? A munka elé nem lehet enni, mert nincs megadva egy hirdetésben sem se név, se cég név, se elérhetőség. :( Kellene a munka mert szeretnék tovább állni itthonról és kéne a gyakorlat, de így hogyan? Annyi tervem, elképzelésem volna a jövőre tekintve, de így esélytelen minden. Néha meg úgy érzem itt hagynék végleg mindent és inkább kinyírnám magam, hogy vége legyen ennek az egésznek, mert ez nem vezet így sehova, az évek meg telnek, csak öregszem.

2015. márc. 17. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
65%

Nem talált. Nem vagyok HR-es! :)

Kedves kérdező:

El bírom képzelni, hogy mennyire kétségbe van esve. Nem könnyű! Csinálni kell, nem feladni, tanulni és fejleszteni olyan skilleket amire lehetőség van (mert jól jöhet és/vagy önbizalmat ad)... de nem tudok biztos módszert a sikerre. Van akinek jön és van akinek nem... Sajnos ismerek nagyon okos és tehetséges embereket, akik nem boldogulnak a szakmájukban, holott mindent beletesznek (pályáznak, fejlesztik önmagukat, edzenek... stb.) és ismerek mázlista tulkokat, akik 0 tudással vezető helyeken ücsörögnek. Ilyen az élet? Most annyit tehetsz, hogy.... simán csak nem adod fel.

2015. márc. 17. 18:24
 22/79 A kérdező kommentje:
Csak addig nem adja fel az ember, amíg van miből élni, de aztán? Aztán mi lesz? Van elég magas épület... Meg fa meg kötél... Nem sokat akarok ettől az élettől, csak annyit, hogy élhessek, nem kell nekem nagy jövedelem, értitek? Csak hogy el tudjak lenni úgy, hogy ne kopjon fel az állam és ne rokkanjak bele a munkába. Elfogadnék én takarítói, szobalányi, hajós szobalányi munkát, bármit, addig amíg van egészségem, fizikumom, de nem kapok semmire lehetőséget, ez az ami elkeserítő. Angolt tanulok itthon, semmi mást nem tudok tenni és reménykedem, ha újra próbálkozom kapok lehetőséget, akár kint, akár itthon. Mérnöknek én nem tudok tanulni, se pénzem, se agyi kapacitásom nincs hozzá. És nem lehet mindenki mérnök. Nekem kb, 60 évvel ezelőtt kellett volna születnem, akkor simán volna munkám, már vagy 10 éve.
2015. márc. 17. 19:12
 23/79 anonim ***** válasza:
47%

Én már párszor elmondtam, hogy én (mi) meg nem találunk elég embert évek óta. (nem aljamunkára)

De nem írom le megint!

2015. márc. 17. 19:52
 24/79 anonim ***** válasza:

"Csak addig nem adja fel az ember, amíg van miből élni, de aztán? Aztán mi lesz? Van elég magas épület... Meg fa meg kötél... "

Ne sajnáltasd magad ennyire. Ha dolgozni akarsz akkor találsz munkát. Legfeljebb fárasztó lesz és csak minimálbért fizetnek. Sokan élnek annyiból és nem halnak éhen, mert ahhoz épp elég, hogy ne halj éhen. De onnan tovább lehet lépni olyan munkára ami lehet, hogy szintén minimálbér közelit fizet de már nem kell megszakadni. Aztán közben tovább keresgélsz és találsz több pénzért munkát.

2015. márc. 17. 20:12
 25/79 anonim ***** válasza:
Én sem kellek diplomával, mert 50 feletti nő vagyok, 30 év munkaviszonyom van, ami a nyugdíjhoz még kevés....nem vesznek fel sehova. 2 éve próbálkozom.
2015. márc. 17. 20:18
 26/79 anonim ***** válasza:
Ismerősék cége gépsorra 3 hónap alatt nem tudott felvenni 10 embert, akire rá lehet bízni egy komolyabb gépet, /600 ft /óra alapbér, vidéki nagyváros/ , hirdetési oldalakon dupla annyi állás kínálat van, mint kereső a szállítás, logisztika szektorban, teherautó sofőr 200 alatt nem dolgozik. Munka van, a fizetések sokszor gyengék, de szerény életre elegendő, aki hosszú ideig nem talál semmit, nem tud mit kezdeni, az forduljon magába is, vagy nézzen át Ukrajnába, hogy ott mi a helyzet....
2015. márc. 18. 01:40
 27/79 A kérdező kommentje:
"Aki akar talál munkát" Igen, ez a legegyszerűbb lerázós szöveg, ami lenéző is egyben. Mert persze, hogy lehet találni munkát, amit nem fizetnek ki, vagy önkéntes. Bejelentetlen munkák vannak, amire nincs garancia, hogy ki fogják fizetni a munkádat. Mernék fogadni, hogy az aki a legjobban szajkózza, hogy aki akar az talál munkát, az sem fogadna el szerződés nélkül bármit. Beszélni könnyű azoknak, akik nincsenek benne ebben a helyzetben, főleg azok, akik szintén nem dolgoznak, hanem dolgoztatnak! Persze, hogy az ember tőlük megértést nem kér, nem is várja el.
2015. márc. 18. 09:10
 28/79 anonim ***** válasza:

Nem lenézés, nem lerázás hanem tény: csak az nem talál aki nem is akar, vagy aki inkább fel se kel reggel ha csak minimálbért kaphat.

Itt is többen írtak, hogy nem találnak munkásokat. Munka van bőven tehát.

2015. márc. 18. 09:22
 29/79 anonim ***** válasza:
47%

Igen munka tényleg van bőven (nálunk is). Jó és kevésbé jó fizetéssel bejelentve nem találunk megfelelő dolgozni akaró munkaerőt.

Most megint megnéztem milyen önéletrajzok jöttek a héten(pár tipikus példa - kb 15 emailt kaptam, csak ezekből a következően a lentebbiek)

- jön egy email semmi szöveggel benne egy file ami önéletrajz (mégis melyik munkára jelentkezett az illető? Persze majd kinyomozom én)

- önéletrajzban fénykép egy buliból sörösüveggel a kezében (tipukus hasznos munkaerő lehet)

- XY vagyok jelentkezek az állása, de "túlórát nem vállalok és 200 nettó alatt nem érdekel" - hát nem hívtuk be

- "Jelentkezek az Önök által meghirdetett adminisztrátori állásra. Önéletrajzom csatolva." Az önéletrajz 5 sor minden formázás nélkül. Biztosan alkalmas adminisztrátori munkára. Persze, hogy nem hívtam be.

- Csak 8 órás állás érdekel, de 9 előtt és 16 után nem tudok dolgozni. :)

- "5 gyermekem egyedül nevelem, bevallom egyik mindig beteg." - legalább őszinte volt :)

2015. márc. 18. 09:31
 30/79 A kérdező kommentje:
Persze 28as ha ilyen egyszerű lenne munkát találni, akkor lenne munkám, nem jeleznek vissza én nem titkárnőnek, se recepciós adminisztrátornak jelentkezek, hanem takarítóira meg szobalányira, meg varrodákba, ahol nem kérnek gyakorlatot. Volt aki úgy írta, betanítást vállal, az nap küldtem levelet. Én kulturált levelet írok, rövid bemutatkozás és leírom, mire jelentkezek, és a kérdéseim, mellékelten csatolok egy fényképes önéletrajzot, amiben fel vannak sorolva az iskoláim, az előző munkahelyeim és néhány sor magamról. Ennél több nem kell, meg persze az elérhetőségem. Nagyon sok helyre adtam le az önéletrajzom, káros szenvedélyektől is mentes vagyok, egészséges vagyok, ennél többet nem tudok kínálni, még mit szeretnének. Annyi az elvárásom csak, hogy legyen szerződés és bejelentve legyek, semmi több nem kell nekem csak ennyi. Ebbe mi a kifogásolható?
2015. márc. 18. 10:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!