Ti hogy bírjátok a végtelenségig tartó munkakeresést?
Nem talált. Nem vagyok HR-es! :)
Kedves kérdező:
El bírom képzelni, hogy mennyire kétségbe van esve. Nem könnyű! Csinálni kell, nem feladni, tanulni és fejleszteni olyan skilleket amire lehetőség van (mert jól jöhet és/vagy önbizalmat ad)... de nem tudok biztos módszert a sikerre. Van akinek jön és van akinek nem... Sajnos ismerek nagyon okos és tehetséges embereket, akik nem boldogulnak a szakmájukban, holott mindent beletesznek (pályáznak, fejlesztik önmagukat, edzenek... stb.) és ismerek mázlista tulkokat, akik 0 tudással vezető helyeken ücsörögnek. Ilyen az élet? Most annyit tehetsz, hogy.... simán csak nem adod fel.
Én már párszor elmondtam, hogy én (mi) meg nem találunk elég embert évek óta. (nem aljamunkára)
De nem írom le megint!
"Csak addig nem adja fel az ember, amíg van miből élni, de aztán? Aztán mi lesz? Van elég magas épület... Meg fa meg kötél... "
Ne sajnáltasd magad ennyire. Ha dolgozni akarsz akkor találsz munkát. Legfeljebb fárasztó lesz és csak minimálbért fizetnek. Sokan élnek annyiból és nem halnak éhen, mert ahhoz épp elég, hogy ne halj éhen. De onnan tovább lehet lépni olyan munkára ami lehet, hogy szintén minimálbér közelit fizet de már nem kell megszakadni. Aztán közben tovább keresgélsz és találsz több pénzért munkát.
Nem lenézés, nem lerázás hanem tény: csak az nem talál aki nem is akar, vagy aki inkább fel se kel reggel ha csak minimálbért kaphat.
Itt is többen írtak, hogy nem találnak munkásokat. Munka van bőven tehát.
Igen munka tényleg van bőven (nálunk is). Jó és kevésbé jó fizetéssel bejelentve nem találunk megfelelő dolgozni akaró munkaerőt.
Most megint megnéztem milyen önéletrajzok jöttek a héten(pár tipikus példa - kb 15 emailt kaptam, csak ezekből a következően a lentebbiek)
- jön egy email semmi szöveggel benne egy file ami önéletrajz (mégis melyik munkára jelentkezett az illető? Persze majd kinyomozom én)
- önéletrajzban fénykép egy buliból sörösüveggel a kezében (tipukus hasznos munkaerő lehet)
- XY vagyok jelentkezek az állása, de "túlórát nem vállalok és 200 nettó alatt nem érdekel" - hát nem hívtuk be
- "Jelentkezek az Önök által meghirdetett adminisztrátori állásra. Önéletrajzom csatolva." Az önéletrajz 5 sor minden formázás nélkül. Biztosan alkalmas adminisztrátori munkára. Persze, hogy nem hívtam be.
- Csak 8 órás állás érdekel, de 9 előtt és 16 után nem tudok dolgozni. :)
- "5 gyermekem egyedül nevelem, bevallom egyik mindig beteg." - legalább őszinte volt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!