Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ti hogy bírjátok a végtelenség...

Ti hogy bírjátok a végtelenségig tartó munkakeresést?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom én már annyira undorodok az álláshirdető oldalaktól, már herótom van. Rengeteg helyre jelentkezek és senki egy büdös szót nem ír vissza :( Hogy bírjátok, akik kerestek rég munkát? Én már rettentően unom, mert nincs eredmény, ha véletlen be is hívnak akkor is 4 helyre vagyunk 20an. Ők meg kényelmesen elbíbelődnek, válogatnak, mi meg addig órákat várjunk, hogy kinyögjék nagy nehezen kiket kívánnak őméltóságaik alkalmazna. Ez annyira szánalmas, de komolyan. Itt vagyok érettségivel, 4 szakmával, alap angollal és nem kellek sehova. Miért? Mert nő vagyok és 34 éves? Vagy miért? Minden áldott napom azzal megy el, hogy az oldalakat böngészem és küldözgetem az önéletrajzaimat és nincs semmi, sehol. Hogy éljen így az ember? Hogy legyen bármije is az életben? Mit kéne még csinálnom? A munka elé nem lehet enni, mert nincs megadva egy hirdetésben sem se név, se cég név, se elérhetőség. :( Kellene a munka mert szeretnék tovább állni itthonról és kéne a gyakorlat, de így hogyan? Annyi tervem, elképzelésem volna a jövőre tekintve, de így esélytelen minden. Néha meg úgy érzem itt hagynék végleg mindent és inkább kinyírnám magam, hogy vége legyen ennek az egésznek, mert ez nem vezet így sehova, az évek meg telnek, csak öregszem.

2015. márc. 17. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/79 anonim ***** válasza:
47%
Ideiglenesen menj el valami üzembe betanított munkásnak, oda mindig keresnek embert, mert sokan lelépnek. Aztán közben keresgélhetsz jobbat.
2015. márc. 18. 10:33
 32/79 anonim ***** válasza:

Hagyd kérdező! Aki nem keresett soha munkát az nem tudja. Az sem, aki 28 éves,IT/villamosmérnök és azonnal talál, mert ők kellenek...

Nem tudom hova vesznek fel 2 diplomával, 2 nyelvtudással gyártósorra egy doktori címmel rendelkező embert, aki örök életében irodai munkán volt...Elárulom: nem veszik fel gyártósorra. :-)

2015. márc. 18. 10:42
 33/79 A kérdező kommentje:
Egyébként azt is nagyon jól tudom, hogy minden kapcsolatokon múlik. Szinte az összes ismerősöm kapcsolatokon keresztül jutott munkához, max. az nem aki gyárban gájázik, vagy metroban őrködik, de aki kultúráltabb, tisztességesebb helyre bekerült, azok mind rokonok, közeli barátok segítségével, de akinek nincsenek olyan rokonai meg barátai azok meg szívhatnak. És ez nagyon unfair.
2015. márc. 18. 10:49
 34/79 anonim ***** válasza:

IT: egyre több a román (nem csak nálunk, hanem Nyugat Európában is - pl. anyacégen belül); nagyon jó a képzés és nem akarnak egyből igazgatók lenni (nálunk is dolgoznak páran).

Nekem ez a "haver cége nem talál embert" sztori kamuszagú :D!

Tessék segíteni a havernak!!

Pl. ide nyugodtan be lehet gépelni annak a bizonyos munkaerőhiányos cégnek a nevét és az elérhetőségeit, vagy akár belinkelni az egyik álláshirdetést / a cég honlapját!

2015. márc. 18. 14:19
 35/79 anonim ***** válasza:

34-es: Igen teljesen igazad van. Belinkelhetném (be is tudom), de nem szeretném ha kiderülne, hogy ki vagyok. :)

Tudom, hogy kamunak hangzik de esköszöm nem az. Privátban átküldöm, ha megígéred, hogy nem teszed ki.

2015. márc. 18. 14:22
 36/79 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: melyik városban keresel munkát?

Budapesten vagy Miskolcon beteszlek sorra dolgozni (PL: Bosch), de csak akkor ha el is mész dolgozni. :)

2015. márc. 18. 14:24
 37/79 anonim ***** válasza:

#34 vagyok:

Ok, elhiszem! :)

De ha többet megosztasz a poziról, akkor hátha olvassa azt vki a megfelelő kvalitásokkal (és ha a cég elérhetőségét megosztanád vele pü-ben, akkor - jó esetben - máris segítettél két embernek). :)

Látom magam körül, hogy nem könnyű elhelyezkedni még szaktudással sem. Az egyik barátom - pont informatikus - annyira dadog, hogy a saját nevét képtelen kimondani. Esélye nem volt a munkapiacon eladni magát. Aztán szóba jött egy beszélgetésen a cégnél és meggyőztünk vkit hogy próbálja meg a srácot (gyakorlatilag írásban interjúzott); két éve van ott és már elő is léptették.

2015. márc. 18. 14:38
 38/79 A kérdező kommentje:
Bp.-en keresek, itt élek.
2015. márc. 18. 17:04
 39/79 anonim ***** válasza:
0%

" Egyébként azt is nagyon jól tudom,

hogy minden kapcsolatokon múlik."

Nem jól tudod. Néhány ilyen esetről persze hallottam már de egyáltalán nem ez a jellemző.

2015. márc. 18. 17:25
 40/79 anonim ***** válasza:
100%
39.-s. Baromság amit írsz. Minden a kapcsolatokon múlik.
2015. márc. 18. 17:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!