Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » TE mennyi penzt viszel haza...

TE mennyi penzt viszel haza havonta? Egy normalis megelheteshezeleg? Mennyit tudsz megsporolni? Egy ismerosom ugy 40 eve mondta, hogy nem az a lenyeg mennyi penzt csinalsz, hanem mennyit tudsz feretenni. Nagyon igaza volt

Figyelt kérdés

#pénzbeosztás #penz kereset
2013. szept. 19. 03:12
 31/92 anonim ***** válasza:
53%

Én a 300 ezret kereső vagyok, szintén a pénzügyi szektorban dolgozom és közvetve a tőzsdével foglalkozom. 2 alap és 1 mesterdiplomám is van, összesen 7,5 évet jártam egyetemre (a végén munka mellett). 4 idegen nyelven is beszélek (angol, német, orosz, szlovák).

23:

Már leírom harmadjára is, hogy a 110-120 ezres megélhetést 1 darab emberre értettem, aki egyedülálló. (Az meg hogy valaki középkorúként gyógyszereken éljen azt jelenti, hogy nem figyelt magára eléggé és nem élt egészséges életet megfelelő étkezéssel és testmozgással, 90%-ban.)

---

Mindenki annyit keres, amennyit az elvégzett munkája alapján megérdemel. Akinek a munkája pótolható és ő maga a munkaerőpiacon egy filléres, pótolható csavar, annak a legfontosabb dolga az kellene legyen hogy filléres csavarból értékes alkatrésszé képezze magát, akire hálóval vadásznak a munkavállalók.

A piac mindenkinek beárazza a munkája értékét (ha a magánszektorról van szó) és mindenki annyit keres, amit az elvégzett munkája alapján megérdemel.

A híres focista azért keres 20 millió eurót, mert annyira szeretik az emberek a játékát, hogy 100 milliós bevételt is termel a munkaadójának, tehát jogos a keresete. Aki a polcokat pakolja fel egy áruházban, vagy a gyártósor mellett áll, lehet hogy ugyanannyit vagy többet izzad, mint egy focista, de az ő munkája bárki által helyettesíthető és elvégezhető, ezért nem 20 milliót, csak 80 ezret keres (forintban).

Amit a kérdező írt, hogy aki 30-40 órát dolgozik, többet keres, mint más 60 órával. És akkor? Neki elég ennyit dolgoznia, mert ennyi munkával már megél.

Én is részben kötetlen munkaidővel rendelkezem. Van hogy hétköznap nincs dolgom, máskor pedig hétvégén is dolgozom, de időben nekem sincs annyi, mint egy két műszakban dolgozó gyári munkásnak.

De vegyétek észre, hogy nem azt mondom, hogy aki keveset keres, az emberileg értéktelen, csak azt hogy a munkája ellenértékét a fizetésében kapja kézhez és ha az neki nem elég, akkor ő maga nem elég fontos alkatrész. És ha erre rájött, akkor változtathat rajta.

2013. szept. 19. 22:19
 32/92 anonim ***** válasza:
57%
20:15! Ha már kérdezted, az egyik magyar bankban vagyok informatikai csoportvezető. Én inkább az emberekhez értek, mint a technikához, de a háttértudásom megvan a szakmában, ráadásul több nyelven beszélek - és (érdekes módon) elég ritka az ilyen a területünkön. Ezt pedig minden cég értékeli - lásd a fizetést.
2013. szept. 19. 22:21
 33/92 anonim ***** válasza:
65%
Középvezető vagyok, jogászként egy cégnél. Havi 400e nettó körül keresek, ehhez hozzájön a havi 15e kafeteria, és az évi 3 havi bónusz. Ez olyan 520e-re jön ki. Kiadás: havi 250-300e (nincs benne semmi extra: nagyobb lakás rezsi, autó, kaja, ruha, sportolás stb., időnként kisebb felújítások, évi 1X nagy nyaralás, 2X kisebb wellness hétvége). Havi 1 milla kell az igazi normális EU-szintű élethez (BMW, befektetések, jó helyeken nyaralás, másik lakásra, nyaralóra félretenni stb.). Lehet engem is lepontoznak. :)
2013. szept. 19. 22:21
 34/92 anonim ***** válasza:
Csak 1 kérdés! Ha havi 1 millát keresel, minek másik lakás és nyaraló??? Több a kiadás mint amennyi a hús...
2013. szept. 19. 22:29
 35/92 anonim ***** válasza:
76%

34:

A lakás befektetés. Ha megkérdezik mennyi vagyonom van, úgy mondom hogy 50 millió. Ebből 10 van a saját lakásomban, 10 van egy albérletbe kiadott lakásban (ez a "másik lakás") a többi meg ennél likvidebb befektetésekben.

A nyaraló pedig miért ne, ha keres hozzá eleget?

Nyaraló és nyaraló között is van különbség. Az egyik barátoméknak a külvárosunk tavának partján van egy nyaralója, ahová az anyós állandóan kijár kertészkedni is és a gyerekek is majdnem ott vannak egész nyáron. Egy másikuknak meg a Balatonnál van, ahol évente maximum pár hetet töltenek el, a többi részében pedig néha kiadják.

Ha valaki keres mondjuk 1 milliót, de ebből csak 300 ezret kell eltennie, hogy meglegyenek a kötelező megtakarításai (gyerekeknek, nyugdíjra, lakásra/házra, kötelező fél-1 éves megélhetés vészhelyzet esetére) akkor a többi 700 ezret miért ne költhetné el bármire minden hónapban, ami csak az eszébe jut? (Legyen az BMW, jó helyeken nyaralás, másik lakásra, nyaralóra félretevés, kaja, ruha, sportolás stb., időnként kisebb felújítások, évi 1X nagy nyaralás, 2X kisebb wellness hétvége) Azért keres jól az ember, hogy élvezze az elvégzett munkája ellenértékét. De ha valaki nem keres jól és még félretenni sem tud, az feleslegesen szórja a pénzt és csak magának okoz kárt vele hosszú távon.

Azt gondolom mindenki érti, hogy ha valaki havi 1 millát keres most, az nem azt jelenti, hogy havi 1 millát is fog élete végéig. Ezért amit most megkeres, abból a jövőjére is gondolnia kell. De ha már gondolt rá és még mindig maradt az 1 millából 700 ezer, akkor azt "szórja el" arra, amit csak szeretne.

2013. szept. 19. 22:56
 36/92 anonim ***** válasza:
71%
Ezt nem tudom, hogy nekem szántad-e, de sztem egy nyaraló kell, hogy bármelyik hétvégén elvonulhass mondjuk innen Budapestről. Legalább mondjuk a balcsira (10-15 milla körül lehet normálisabb nyaralót venni). Ez nem ugyanaz mint a nyaralás, hiszen ez a nyaraló lehetőség mindig megvan. A másik lakás inkább befektetés. A nagy nyaralás valami jó helyet jelent. :)
2013. szept. 19. 23:00
 37/92 anonim ***** válasza:
52%
Érdekes megközelítés! Amúgy második válaszoló vagyok. Nekünk van egy 4800m2 telek a faluszélén, amiben van egy 18x10m medence, meg kerti tavacska, veteményes, gyümölcsös, kerti terasz rész kemencével meg kiülős rész. Mindennel együtt 95millióba van jelenleg. Nem hinném hogy ilyenek mellett kell nyaraló, mert csak a gond van vele. Amennyi pénzt is hoz ha kiadja az ember töredéke mintha valamibe befektetné akármi is lenne az. Arról nem beszélve, hogy mennyi gondot okoz... Ezért kérdeztem csak. Ingatlanba rizikós fektetni és nem vagyok híve de ez csak az én véleményem!!!
2013. szept. 19. 23:05
 38/92 anonim ***** válasza:
48%
37: Igen, de Te nem Pesten laksz, itt jóval sűrűbb a lakás, és szükség van a térre, amit viszont csak vidéken kapsz meg. 95 milla? Abból én vennék egy lakást, egy nyaralót, lenne egy kisebb tartalék, és még befektetésnek való is lenne. Én termőföldet vennék befektetésként. Ha a pénz 1 ingatlanban van, az bizony holt vagyon.
2013. szept. 19. 23:11
 39/92 anonim ***** válasza:

36nak!

Ha kiakarunk kapcsolódni beülünk a kocsiba és elmegyünk egy wellnesre ennyi vagy keresünk valami nyaralást ha úgy van. Ezért szerintem totál felesleges nyaralót fenntartani. Lakás mint befektetés ellen pedig azért vagyok mert ha legálisan csináljuk adózhatunk utána. Aztán bérlőt találni, lakást felújítani karbantartani ami mind-mind költség. Ezzel szemben a környéken 8millió egy 25-30éves panel lakás amit 40ért kitudsz adni. Persze ha megveszed illetékelhetsz aztán ott van még az éves ingatlan adó amit a bérlőkre nem tudsz áthárítani. Ezzel szemben ha a 8 milliót lekötöd mondjuk csak államkötvénybe és csak 5% rajta az éves kamat ami nem sok és változhat is 20millió lesz adómentesen 20év múlva. Már csak ezért sem tartom "jó" befektetésnek az ilyen fajta ingatlanokat. Főleg ha belegondolsz milyen értéke lesz egy 50éves panel lakásnak 20év múlva?? És mennyit lehet majd rákölteni felújítás címén??!

2013. szept. 19. 23:17
 40/92 anonim ***** válasza:
Nyugati határ szélen lakom! Napelemes ház, geotermikus fűtés, 211m2 ház meg jól berendezve, locsoló rendszer, medence, tó ezek mind mind sók pénz! Ne aggódj van megtakarítás is bőven:))
2013. szept. 19. 23:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!