Egy karriertanácsadó elzavart a tanácsadásról. Megkérdezte milyen karriercélom van? Közöltem: szeretnék egy állást, bármit, amiért fizetnek. Akár padlót nyalok, WC-t pucolok.
Erre elzavart, mondván, motiválatlan vagyok, nem tud segíteni.
(Több) diplomás ember vagyok, másfél éve munka nélkül. Nekem már semmi célom sincs, csak annyi, hogy legyen egy munkám-akár egy partvis tologatása-amiért fizetnek.
Nem akarok már a szakterületemen elhelyezkedni. Nem akarok jól keresni. Nem akarok megbecsült, előrelépést fejlődést nyújtó állást. És miért nem akarok? Mert tudom úgyse kapom meg.
Csak egy WC-kefét akarok és egy fix minimálbéres fizetést. Több diplomával.
De még ez se megy. És még a karriertanácsadó is elküld?
Ki mit szól ehhez?
ezt kikérem magamnak. EGÉSZEN PONTOSAN TUDOM MIT AKAROK ÉS már a kezdő 0. kérdésemben le is írtam.
Mit akarok? Egy hulladék szar semmi állást egy WC-pucolóit vagy padlónyalóit egyetemi diplomával.
Na ezt akarom.
Mást úgyse kapok. Próbáltam, beleuntam.
Ők tudják, hogy mit akarnak. Neked fogalmad sincs.
"Egy hulladék szar semmi állást egy WC-pucolóit vagy padlónyalóit egyetemi diplomával.
Na ezt akarom.
Mást úgyse kapok."
Ilyen állást sem fogsz kapni. És nem a képzettséged miatt.
Ilyen hozzáállással a mai világban WC pucolónak sem fognak felvenni, mert a jó HR-es látja rajtad a hozzáállásod, hogy az ajánlott munkát hulladék, szar, semminek tartod, így inkább felveszi azt, aki lehet diplomás, de nem úgy áll hozzá, hogy a takarítói munka szar, lealacsonyító. Lehet jól elvégeznéd, de ők inkább egy vidám(abb) takarítót alkalmaznak, akiről nem süt, hogy fujj de utálom ezt a szar melót, némi alázattal viseltetik a munka iránt akkor is, ha partvist tologat.
Pozitívabb hozzáállással, az állások megválogatásával, "nyalizós" jelentkezéssel több esély van, mint ugyanazt a karriertanácsadó által tökéletesített önéletrajzod küldözgetni mindenfelé.
Vagy csak van valami ismerősöd, aki berak valahová.. piszkáld őket, mondd meg nekik, hogy tényleg jó lenne bármi.
Nekem is ez volt, diplomával munkát kerestem, nem volt, mondta mindenki, hogy majd segít, de nem csináltak nagyjából semmit.
Majd ismerős által lett érettségis irodai munkám, akkor jöttek, hogy jaa, ilyet tudtak volna, csak ők azt hitték, nekem a diplomámmal kell. Persze, amikor krumplit is mentem pucolni, de oda sem kellettem, mert nem volt pultos tapasztalatom. Bár kétséges, hogy ezt nem csak úgy mondták.
Mondjuk ezzel gondolom nem sokat segítettem meg nem sok újat mondtam, de Magyarországon kb. semmi nem segít a munkakeresésben (csak mondjuk egy orvosi diploma vagy egy polgármester nagybácsi), ahogy megmondták az "okosok" el lehet külföldre menni. Itt kevés a munkalehetőség, még nyilvános WC is alig van, ahol WC-s néniket keresnének, pedig lenne rá szükség - WC-re és állásra is.
na ez végre egy olyan megállapítás, amivel 100%-ig egyetértek. nincs mit hozzátenni.
lehet itt karriertanácsadó, meg ezer diploma, meg X év tapasztalat,meg mindenféle trükk-tipp, semmi se ér sz***t se.
ha van ismerősöm aki bevisz: na az ér valamit egyedül.
de ha meg van ismerősöm olyan mindegy milyen végzettségem van (vagy nincs).
az egyik régi munkahelyemen egy 8 általánost végzett ember volt a közvetlen főnököm (a nagyfőnök rokona volt). 8 általánossal olyan sík hülye és hozzá nem értő volt, hogy lazán megetettem vele akármit és hülyére vettem.
mert az is volt.
csak épp a fizetése kb 4x volt az enyémnek. neki 8 általános, nekem egyetemi diploma. ő zéró hozzáértéssel, én hozzáértéssel.
ő a rokona vkinek, én nem. ennyi.
de Magyarországon kb. semmi nem segít a munkakeresésben (
"ő a rokona vkinek, én nem. ennyi. "
Rosszul látod. Ő megbízható, és a cég érdekét képviseli, te meg hülyére veszed a főnöködet, és a cég érdekének a képviselése a saját egódat táplálod. Neked az a fontosabb.
Látnod kellene végre a munkáltató szempontjából a prioritást. ELSŐ, hogy legyen az alkalmazott megbízható! Utána jön az, hogy értsen a dolgához és/vagy legyen kellemes személyiség. Ez utóbbinak a sorrendje az, hogy a főnök tulajdonos-e (szakértelem fontosabb), vagy ő is alkalmazott (személyiség fontosabb).
na most álljunk meg.
1. az a főnök akit hülyére lehet venni meg is érdemli. ha annyi hozzáértése sincs hogy felfogja: hülyére vették, akkor...
akkor leves. ha valaki egy területen dolgozik, és az adott terület legelemibb szabályaival sincs tisztában-egy autószerelő aki nem tudja hogyan kell olajszintet mérni???? (hasonlat)
hagyjuk már.
2. azt ugye felfogtuk, hogy ez az illető NYOLC általánossal dolgozott (dolgozik?) olyan munkakörben ami diplomához lenne kötött. Felfogtuk ezt?
Hasonlat. egy orvos, akinek nincs orvosi papírja? Felfogtuk?
Aki szerint ez rendben van, az menjen a francba. Azt műtse olyan orvos akinek nincs végzettsége.
3. Hagyjuk már ezt a kamu szar dumát: megbízható stb.
Ez a munkatárs annyit tett hogy oda született ahova. Ez meg mióta érdem? A középkor óta nem.
Ja és még valami: a nagyfőnök ezerszer elmondta: az illető egy kutyaütő , hozzá nem értő akárki, és rég kirúgta volna-dehát rokon!
NA ennyit a megbízhatóságról meg a megfelelésről.
Ő megbízható, és a cég érdekét képviseli, te meg hülyére veszed a főnöködet,
"az a főnök akit hülyére lehet venni meg is érdemli."
Az a baj, hogy nem fogod fel, hogy a cégnek dolgoztál, nem a főnöknek. És a cég érdekeit háttérbe helyezted, csak hogy "király vagyok, hülyére vettem a főnököd" érzésed lehessen.
"ez az illető NYOLC általánossal dolgozott (dolgozik?) olyan munkakörben ami diplomához lenne kötött. Felfogtuk ezt? "
A "főnökség" nem végzettséghez kötött feladat, hanem képességhez. Felfogtad ezt?!? "Vezetést" kb. sehol sem tanítanak.
"a nagyfőnök ezerszer elmondta: az illető egy kutyaütő , hozzá nem értő akárki, és rég kirúgta volna-dehát rokon! "
:) Igen, mondta ezt NEKED... Állítod te. De ez 100%, hogy kamu.
én dolgoztam ott nem te. nem kamu. ott dolgozott a fia is, akit minden nap leköcsögözott lepatkányozott a dolgozók előtt, majd előadta: a saját fia lenne az első ember akit kirúg innen, de hát ugye az anyja...
ja és nem igaz, hogy a vezetőséghez nem kell végzettség. uis iskolaigazgató, helyettes, tanügyi referens stb NEM LEHET vki nyolc általánossal. elvileg.
a valóságban meg lám , lehet.
azért fals infókat ne terjeszzünk már! ha nem értesz valamihez, ismerd be, vagy hozzá se szólj!
"nem kell végzettség" de bizon yhogy kell ám! mégpedig jogszabályban konkrétan rögzített végzettség kell, sőt még a pályán minimum eltöltött évek is benne lehetnek!
De ez 100%, hogy kamu.
Akkor fogalmazd át. BIZONYOS helyeken BIZONYOS pozíciókba szükséges végzettség.
Egyébként meg torz a példád, ugyanis a nagyfőnök sem képviselte a "cég" érdekeit. És ez nem normális dolog, ezt már leírtam neked. Ha a nagyfőnök nem tulajdonos, csak egy alkalmazott, akkor a szimpátia lesz a fontos, nem a szakértelem.
Iskolát tipikusan nem tulajdonos vezet, így ott nem érvényesülnek a versenyszférára jellemző szabályok. Mondhatjuk, hogy ezért is tartunk itt. De ez neked szerencséd, ugyanis neked ESÉLYED sem lenne a versenyszférában. Ilyen hozzáállással valóban csak arra számíthatsz, hogy valami rokon benyom valahová... :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!