Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy karriertanácsadó elzavart...

Egy karriertanácsadó elzavart a tanácsadásról. Megkérdezte milyen karriercélom van? Közöltem: szeretnék egy állást, bármit, amiért fizetnek. Akár padlót nyalok, WC-t pucolok.

Figyelt kérdés

Erre elzavart, mondván, motiválatlan vagyok, nem tud segíteni.

(Több) diplomás ember vagyok, másfél éve munka nélkül. Nekem már semmi célom sincs, csak annyi, hogy legyen egy munkám-akár egy partvis tologatása-amiért fizetnek.

Nem akarok már a szakterületemen elhelyezkedni. Nem akarok jól keresni. Nem akarok megbecsült, előrelépést fejlődést nyújtó állást. És miért nem akarok? Mert tudom úgyse kapom meg.

Csak egy WC-kefét akarok és egy fix minimálbéres fizetést. Több diplomával.

De még ez se megy. És még a karriertanácsadó is elküld?

Ki mit szól ehhez?

2013. júl. 1. 08:05
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:

Hol hibaztal a karriertanácsadónál?

Fentebb már többen leírták.

Ő a karrierhez ad tanácsot de arról már lemondtál, wc pucolói állást meg nem tud adni, egyáltalán mint mentél hozzá, miért most, amikor már nincs semmilyen elvárásod, karrierterved?

2013. júl. 4. 14:35
 22/53 A kérdező kommentje:

de van elvárásom.

szeretnék több diplomával minimálbért keresni napi 8-10-12 órai munkával mindegy milyen munkával.

ez az elvárásom. sztem nem sok ennél lejjebb adni már nem lehet, akkor már tényleg csak a koldulás marad.

de még ez a béga segge alatti elvárás se teljesül...

szóval van elvárásom, és van karriervágyam is: szeretnék sok diplomás minimálbéres éhhalál szélén álló lúzer lenni.

és még ez se megy!

amikor már nincs semmilyen elvárásod, karrierterved?

2013. júl. 4. 19:22
 23/53 anonim ***** válasza:

3 évi próbálkozás után én is abban a szituációiban voltam, mint te kedves kérdező. Bármit elvállalni bármennyiért.

Erdészetben dolgoztam durván fél évet, voltam utcaseprő, közmunkás. Mielőtt bárki írná büfészakos diplomával mit várok a BME VBK-n végeztem vegyészmérnökként (3,9-es átlag, bár ez lényegtelen).

Jelenleg mérnökként dolgozom 106 500Ft-os "álomfizetést" kapok, összehasonlításként megjegyzem erdészetben favágóként 100-150e között kerestem.

Jelenleg 6 alkalmazottam van, rendszeresen panaszkodnak kevés a pénzük sok a munka. Nos tényleg rengeteget kell dolgozniuk, a túlórájukat viszont velem ellentétben fizetik. Két úriemberről tudom nettó 160e/hó + 450e éves cafeteria az alapbérük. Senkinek nem kötöttem az orrára mennyit keresek, így néha néha elcsípem mikor éppen arról beszélgetnek nekem milyen jó. Mennyit kereshetek, milyen sokat költhetek ruhára, biztos palotában lakom.

Jelenleg megvan hirdetve egy új pozíció, így hamarosan egy új beosztottam lesz. Megjegyzem én is pályáztam arra az állásra, de nem sok reményem van ez ügyben, pedig anyagilag éves szinten elég jelentős többletem lenne a túlórák nélkül is.

2013. júl. 7. 15:03
 24/53 anonim ***** válasza:

Nehezen hiszem el,hogy többdiplomásként nem akarsz karriert.

Miért nem mentél ki külföldre?

Miért nem szereztél szakmai tapasztalatot suli alatt?

Nyelvek mennek?

Engem is érdekelne,hogy milyen diplomáid vannak,mert ha mérnöki kizárt hogy ne legyen jó melód.

Ha meg bölcsész szakok,akkor azokat felejtsd el, max a mekibe jók,még a papír is többet ér amire nyomtatták.

2013. aug. 22. 11:31
 25/53 A kérdező kommentje:

miért jön minden világesze bölcs a mérnökivel? ha vki ezt még egyszer elsüti, agyonlövöm.

mert

1. nem mehet mindenki mérnöknek nem mindenkinek van a műszaki dolgokhoz affinitása

2. ha mindenki mérnöknek menne akkor wc-papír lenne a mérnöki végzettség is

3. és ha mérnök lennék mi lenne? van a családomban mérnök másfél éve munka nélkül (illetve dehogy van munka nélkül: a kínai piacon alkalmazottként zoknit bugyit árul napi 10 órában havi 60.000-ért télen hóban fagyban nyáron +40ben. megérte mérnöknek tanulni neki is nemde?

mert ha mérnöki kizárt hogy ne legyen jó melód

2013. aug. 22. 15:25
 26/53 anonim ***** válasza:

Akkor olvasd el ezt a srácot: http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

Ő nem 60-t keres elhiheted,vagy menjél fel a sapjobboard-ra SAP-s napi igen ismétlem NAPI 1200eurós fizu,hoppá.

Ja,igen ehhez nem keveset kell tanulni és képezni magadat,akár napi több órát.

Nem mindegy milyen mérnök vagy amúgy,egy IT-s sose fog a piacon árulni bugyit,ezt elhiheted,mondjuk egy fejlesztő.

Pedig ez van orvos(az is külföldön éri meg havi milliós fizuval),vagy műszakis mérnök,és a jobb szakmák ennyi.

Meg még a jogászok talán,de ott is egy olyan terület ami ritka,közgazdász se rossz ha pénzügyes vagy.

2013. aug. 22. 17:14
 27/53 anonim ***** válasza:

Ha jó helyen vagy, jó ismerőseid vannak, jól el tudod adni magad, értesz ahhoz, amihez kell, bölcsészként is el lehet helyezkedni.

Akár kommunikáció szakos diplomával is, mivel akár hiszik az emberek akár nem, szükség van arra is, csak nem annyira amennyit képeznek, és nem olyan színvonalon, mint ahogy az Gipsz Jakab átrugdosunk ha fizetsz főiskolán teszik.

Én természettudományi végzettséggel voltam 1 évig munkanélküli, fél évig önkéntes, most 2 éve irodában melózom minimálbérért közalkalmazottként, elvileg van fejlődési lehetőség, csak sajnos kihalásos alapon és egyébként is a csőd szélén állunk.

Ugyanígy ment tönkre az egyébként mérnök párom volt munkahelye, nem volt megrendelés, nem kellett a munkájuk.

Magyarországon 1200 Eurot, kb. 360ezer Forintot havonta is kevesen keresnek, bár külföldi mérnökként is csak valami nagy volumenű projektmunkaként tudom elképzelni mint napi fizetést, 7,5 millió Forintnyi havi kereset agysebészként vagy magasan kvalifikált mérnökként se nagyon elképzelhető.

Ja és nem, a bölcsész diploma (meg nagyjából semmilyen) nem jó a Mekibe, oda nem nagyon vesznek fel túlképzett embereket, leginkább iskolásokat alkalmaznak.

2013. aug. 22. 18:36
 28/53 A kérdező kommentje:

marhára örülnék (mások is mondták már) ha összeállítanánk egy listát arról mi a büfészak és mit érdemes elvégezni.

aztán én az "elvégezni érdemes" listáról diplomázok majd vmiből. de ha nem kapok állást, a lista összeállítóit megkeresem, leöntöm benzinnel és gyufa.

áll az alku?

mert pofázni lehet hogy ezt érdemes meg azt érdemes. utólag persze. előtte meg minden szép minden piacképes stb stb

hát utólag én is tudok nagy bölcseket mondani.

2013. aug. 22. 20:10
 29/53 anonim ***** válasza:
ki fog derülni, hogy nem a végzettség számít. Neked sem a végzettségeddel van a baj, hanem a személyeddel. Úgyhogy inkább azt javaslom, válassz ki a környezetedből BÁRKIT, akinek van munkája. Végezd el az ő iskoláját, ha van neki, és helyezkedj el az ő szakmájában. Ugyanis láthatod, abban a szakmában EL LEHET helyezkedni. Ha neked mégsem sikerül, akkor BENNED van a hiba! Úgyhogy akkor öntsd le magad benzinnel, és gyufa. Áll az alku?
2013. aug. 22. 21:13
 30/53 A kérdező kommentje:

következetlenség, össze-vissza duma folyik.

egész eddig arról folyt a sóder, hogy büfészak, meg bölcsész a kutyának se kell, bezzeg az IT a mérnök na az igen.

most meg tök ellenkezője, nemde?

legalább ha már gyémánt módra sziporkázunk a bölcsességel legalább legyünk következetesek, mert ez így szánalmas.

ki fog derülni, hogy nem a végzettség számít.

2013. aug. 22. 22:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!