Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy karriertanácsadó elzavart...

Egy karriertanácsadó elzavart a tanácsadásról. Megkérdezte milyen karriercélom van? Közöltem: szeretnék egy állást, bármit, amiért fizetnek. Akár padlót nyalok, WC-t pucolok.

Figyelt kérdés

Erre elzavart, mondván, motiválatlan vagyok, nem tud segíteni.

(Több) diplomás ember vagyok, másfél éve munka nélkül. Nekem már semmi célom sincs, csak annyi, hogy legyen egy munkám-akár egy partvis tologatása-amiért fizetnek.

Nem akarok már a szakterületemen elhelyezkedni. Nem akarok jól keresni. Nem akarok megbecsült, előrelépést fejlődést nyújtó állást. És miért nem akarok? Mert tudom úgyse kapom meg.

Csak egy WC-kefét akarok és egy fix minimálbéres fizetést. Több diplomával.

De még ez se megy. És még a karriertanácsadó is elküld?

Ki mit szól ehhez?

2013. júl. 1. 08:05
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:

Aki jó személyiség, az mindenféle szakkal könnyebben talál munkát. Büfészakkal is, és mérnökként is.

Akinek mérnöki papírja van, az könnyebben talál munkát. Akár egy arrogáns idióta, akár egy korrekt kellemes, felelősségvállaló csapatjátékos.

A legjobb helyzetben tehát az a kellemes személyiség van, aki mérnök.

A legrosszabb helyzetben pedig az, aki bunkó is, felelősséget sem képes vállalni, ráadásul büfészakon végzett.

2013. aug. 22. 23:08
 32/53 A kérdező kommentje:

mondjuk azt megkérdezném, hogy egy egy oldalas amerikai stílusú tényekre szorítkozó profi életrajzból hogy derülhet ki hogy "bunkó" stb vki.

mert ha (HA!) behívnának állásinterjúra és ott nem tetszenék az még egy dolog. na de be se hívnak, és biztos nem azért mert "bunkó" vagyok, nem csapatjátékos stb hiszen ugyan honnan is tudnák milyen vagyok. nem láttak, nem beszéltek velem egy pillanatig se-hiszen be se hívtak.

A legrosszabb helyzetben pedig az, aki bunkó is, felelősséget sem képes vállalni,

2013. aug. 23. 09:45
 33/53 anonim ***** válasza:
segítek: az önéletrajzból a kompetens képzés hiánya állapítható meg.
2013. aug. 23. 18:06
 34/53 A kérdező kommentje:

ja hát ha az elte nem jó akkor arra nem tudok mit mondani.

nem lenne egyszerűbb ha a valós okot mondanák? vagyis: nem vagy nekünk senkink, rokonunk, kománk, sógorunk, haverunk így nem veszünk fel.

bezzeg lennél csak haver: akkor tök mindegy milyen végzettséged van (vagy épp semmi sincs) akkor is felveszünk.

2013. aug. 23. 19:31
 35/53 anonim ***** válasza:

Én vállalkozok. És hidd el, nem a komát veszem fel, hanem azt, akiről azt gondolom, hogy az adott fizetésért a legtöbb profitot képes termelni nekem.

Azért nem hívnak be interjúra, mert az önéletrajzod alapján nem valószínűsítik, hogy sok profitot lennél képes termelni nekik.

2013. aug. 23. 20:05
 36/53 A kérdező kommentje:

ühüm. és mi a helyzet azon mhelyekkel ahol szó sincs profitról? pl iskola? pl. nonprofit szervezet?

és ahová a végzettségem szerint pl. 100% megfelelnék?

2013. aug. 23. 20:43
 37/53 anonim ***** válasza:
Oda túl sokan vagytok, és a pökhendi stílusod elképzelhető, hogy érződik az am. st. önéletrajzodon is. Nem lehet?
2013. aug. 23. 20:51
 38/53 A kérdező kommentje:

???

ja persze.

született, végzett itt és itt, évszámok, dátumok, iskola nevek

csak adatok, tények

nincs benne folyó szöveg.

ebből mégis hogyan érezhető bármilyen stílus is?

ja és az életrajzomat karriertanácsadó formázta, átpofozta, így még a külalakkal se lehet hiba.

am. st. önéletrajzodon is.

2013. aug. 24. 08:56
 39/53 anonim ***** válasza:

Hát, egy ilyen önéletrajzzal nehéz kitűnni a tömegből... Nem gondolod, hogy azok, akiket behívnak, kicsit többet foglalkoznak az önéletrajzukkal, és a pályázatukkal? Nem lehet, hogy esetleg azt is leírják benne, hogy miért szeretnének az adott helyen dolgozni, és hogy ez az adott foglalkoztatónak miért lenne előnyös?

Ők azok, akik igazán szeretnének dolgozni, akik nem egy univerzálisnak vélt önéletrajz szanaszét küldésével akarnak egy bármilyen állást megkapni. Ők tudják, hogy mit akarnak. Neked fogalmad sincs. Így nem is tudod leírni nekik. Na EZ látszik az önéletrajzodon.

Köszönöm, hogy megerősítetted.

2013. aug. 24. 13:44
 40/53 A kérdező kommentje:

na jó kiszálltam. hagyjuk már ezeket a baromságokat.

ha van sapka az a baj ha nincs sapka az. kapja be mindenki.

ha sokat írok: ne írjak sokat úgyse olvassa el senki, meg ki kíváncsi az ömlengésre.

ha keveset: nem tűnök ki, nem személyes.

szánalmas az egész.

ha megkérdeznénk X HR-est milyen életrajz kell, 10-en 11 félét mondanának. ugyanarról.

és mi erre a magyarázat? egyiknek sincs és nem is lehet fingja se az adott munkáltató mit vár el.

csak hát ezt kínos lenne beismeri ugyebár.

meg az is nagyon szánalmas sztori volt, mikor az életrajzom elküldtem X HR-esnek tanácsadásra és visszaküldte javítva.

majd elküldtem másiknak és az is visszaküldte. és mit javított ki? azt amit előzőleg a másik HR-es meg beleírt!

na erre varrjon vki gombot!

ez a kamu és semmihez nem értés csimborasszója.

és ezek döntenek rólam.

no comment.

2013. aug. 24. 14:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!