Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy karriertanácsadó elzavart...

Egy karriertanácsadó elzavart a tanácsadásról. Megkérdezte milyen karriercélom van? Közöltem: szeretnék egy állást, bármit, amiért fizetnek. Akár padlót nyalok, WC-t pucolok.

Figyelt kérdés

Erre elzavart, mondván, motiválatlan vagyok, nem tud segíteni.

(Több) diplomás ember vagyok, másfél éve munka nélkül. Nekem már semmi célom sincs, csak annyi, hogy legyen egy munkám-akár egy partvis tologatása-amiért fizetnek.

Nem akarok már a szakterületemen elhelyezkedni. Nem akarok jól keresni. Nem akarok megbecsült, előrelépést fejlődést nyújtó állást. És miért nem akarok? Mert tudom úgyse kapom meg.

Csak egy WC-kefét akarok és egy fix minimálbéres fizetést. Több diplomával.

De még ez se megy. És még a karriertanácsadó is elküld?

Ki mit szól ehhez?

2013. júl. 1. 08:05
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
48%

Ha nem akarsz karriert, akkor miert mesz karriertanacsadohoz, nyomikam?

Eleg nagy hulyeseg volt gyurni arra a tobb diplomara, ezt gondolom te is belattad...

2013. júl. 1. 08:10
 2/53 anonim ***** válasza:
Megértelek, de akármilyen rosszul érzed magad, állásinterjún ezt nem szabad mondani/mutatni.
2013. júl. 1. 08:10
 3/53 anonim ***** válasza:
88%

Az állásinterjú egy színjáték, el kell játszanod, hogy Te vagy a tökéletes alkalmazott-jelölt, aki messze nemesebb terveket szövöget, mint a pénz. Te fogod fellendíteni az egész vállalatot!

Ezt az 1 órát amíg tart az interjú, kibírod. Ugyanígy a karriertanácsadást. A tanácsadó lesz@rja, hogy mit szeretnél, ő azért van, hogy gyakorolj rajta, próbáld meg lenyűgözni "tét nélkül". Ha őt sikerül, kicsit csiszolgat rajtad, és mehetsz az igazi. Ha nincs kedved játszani és megpróbálni előadni magad, akkor tényleg nem tud segíteni, feleslegesen mentél oda.

2013. júl. 1. 08:29
 4/53 anonim ***** válasza:
67%
Amúgy úgy bírom, hogy sírsz többdiplomásként emlegetve maga. Ha lett volna egy csöpp eszed, a több büfé diploma közé betehettél volna egy igazit is, amivel találsz állást és kereshetsz jól.
2013. júl. 1. 08:31
 5/53 anonim ***** válasza:
Milyen diplomáid vannak? Nyelveket beszélsz?
2013. júl. 1. 09:00
 6/53 anonim ***** válasza:

"Csak egy WC-kefét akarok és egy fix minimálbéres fizetést. Több diplomával."

Na te se értetted meg a lényeget. Senki nem akar egy kiégett robottal dolgozni. Az első az ambíció, a dolgozni/fejlődni akarás. Amíg ez nincs valóban semmit se fogsz kapni. Te nem akarsz semmit, úgy egy wc pucoló állás is ajándék. És manapság nincsenek ajándékállások. Akarj, küzdj, és simán menni fognak a dolgok.

2013. júl. 1. 10:18
 7/53 anonim ***** válasza:
83%

Elmentem egy szépségszalonba. Mondtam nekik, hogy nem akarok szép lenni. Jó lesz nekem a zsíros hajam, a ragyás képem, a büdös és koszos ruháim és a rohadó fogaimtól bűzlő szám.

Elzavartak a roh@dékok, hogy nem tudnak segíteni. Hát ki érti ezt?

2013. júl. 1. 10:21
 8/53 anonim ***** válasza:
Tegyél le egy okj-s tanfolyamot- cnc, ács, kőmüves, hidegburkoló. Ezekre van kereslet.
2013. júl. 1. 10:26
 9/53 anonim ***** válasza:

Egyébként ilyen hozzáállással nem fognak wc-t pucolni sem felvenni.

Nemrég olvastam egy kérdésnél, hogy valakitől, aki takarítőnőnek jelentkezett állásinterjún megkérdezték, miért akar dolgozni, ő valami olyan mondott, hogy kell a munka, fizetés, stb.

Nem őt vették fel, meg is mondták neki, hogy nincs benne motiváció. Mert nyilván van olyan takarítónő, aki elvégezte a takarító OKJ-t, nem keveri össze a hypot a sósavval, tökéletesre suvickolja az ablakokat, mert motivált, hogy tisztaság legyen, hogy jól legyen elvégezve a munkája, mivel neki ez a célja, nem voltak más törekvései, nem azért ment oda, mert nincs más.

Egy több diplomás - csak legyen már valami - embert ilyen helyeken szerintem ritkán alkalmaznak.

Karriertanácsadóhoz ilyen szöveggel meg minek mész, ő a karrierhez ad tanácsot, az emberek elvárásaihoz, végzettségéhez igazodva, egy ilyen kéréssel nem tud mit kezdeni, munkát meg nem tud adni.

2013. júl. 1. 10:28
 10/53 The Other ***** válasza:

Mivel a kérdésedben a véleményünkre vagy kíváncsi, ezért azzal kezdem. Teljesen egyetértek a #7-es válaszolóval, hogy felesleges karrier tanácsadásra menned, ha nem akarsz karriert.

Képzeld magad az ott dolgozó helyébe: bejön egy ember, aki közli, hogy neki munka kell, különben is ilyen-olyan lelki bajai és önértékelési gondjai is vannak, de karrier tanácsadást nem igényel, mert karriert se akar (pedig szerencsétlen tanácsadó csak ebben tudna segíteni). Mivel nem pszichológus és nem munkaközvetítő, ezért nem csoda, hogy elküldött. Mintha fodrászhoz mennél torokfájással, hogy csináljon már vele valamit, amúgy a hajaddal pedig teljesen elvagy.

Kíváncsiságból én is megkérdezhetem, hogy a "több diploma" milyen végzettségeket takar? Amúgy tegnap egy másik témakörben már volt egy kisebb "kirohanásom" az ilyen megfogalmazás kapcsán, mert öntömjénezésre/-sajnáltatásra nagyon jó megfogalmazás, viszont még az esélyt se adja meg a válaszolóknak, hogy esetleg tanácsot tudjanak adni.

2013. júl. 1. 10:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!