Miért hiszik egyesek, hogy "aki akar, az talál munkát"?
Kedves 80-as, ugyan, elárulhatnád mit csinálsz a papír nélküli photoshop+egyéb tudásoddal amivel megy a szekér, mert ezeket én mind magamtól tudom már jópár éve, és mégsem tudok semmit kezdeni vele.
Köszi :)
Elolvastam az üzeneteket. Én nem szólok le senkit, inkább a véleményemet írom le. Mindenkit sajnálok, aki nem dolgozik, vagy ugyan dolgozik, de nem tud egyről a kettőre haladni, tehát vegetál, vagy pedig nem végzettségének megfelelő munkakörben alkalmazzák.Egy a lényeg, legtöbb esetben, a fiatal, addig jár jól, amíg a szüleinél lakik, mert az idő alatt tud tanulni. Ha már elköltözött, albérletben van, nehéz. mert míg tanul, nem tud dolgozni.
nyelvtanulás-vizsga? tanár nékül nem igazán esélyes! miből fizesse?
bármilyen más tanfolyam, vagy egyéb, szintén pénzbe kerül.
Másik megállapítás, protekció, ismerős nélkül szinte esélytelen elhelyezkedni. még vacak munkakörökbe kevés fizetéssel is, csak így lehet kerülni. személyes tapasztalat.
Elmondom én milyen esélyeket látok itt, hazánkba. a fiatalokra értem, mert én is az vagyok.
- vagy gazdag családba születsz
- vagy van piacképes végzettséged és folyékonyan beszélsz idegen nyelvet, ezzel külföldön próbálkozol
- vagy van protekciód, normális álláshoz
- vagy gazdaghoz mész férhez, gazdag nőt veszel el
- ha lány, fiú vagy, és mellé még jól nézel ki, lehetsz luxusprosti
szégyen, hogy ez van, de sajnos ez van magyarországon.
megértem a sok fiatalt, aki öngyilkosságra gondol, mert nem érzi, hogy fontos valakinek. nincs munkája, nincs pénze, nyomorog, enni sem jut. és nem lát a jövőre nézve ösztönző bármit, pozitívumot.
és elgondolkodhatnának a munkáltatók is, hogy miket várnak itt el!
mosolyogj, légy rendezet, stb. stb. , tehát minden pozitív legyen.
csak azt nem veszik alapul, ha nincs semmit, akkor mitől rendelkeznél ezekkel a tulajdonságokkal....
szánalmas az egész...
nekem, van ugyan munkám, keresek 86 ezret, ebből 51 ezer a szoba amit bérlek, rezsivel együtt, most télen. fizessek belőle diákhitelt, és ami marad, abból éljek meg! szánalmas! ha nem lenne rokoni segítség, nem tudom, mihez kezdenék.
Utolsónak is igaza van!
Valóban, mire ez a nagy elvárás a munkáltatóktól is??Bezzeg, mikor fizetni kellene, akkor már húzzák a szájukat, még szinte sértve érzik magukat, hogy a munkáért fizetni kell.A dolgozó legyen mindenben tökéletes..minimálbérért, de jobb, ha a nagy semmiért!Pfeh, az élősködőknek áll ma a világ.Na de csak harácsoljanak,tömjék a zsebüket, nem fog ez sem tartani örökké, egyébként meg úgyis a sárga földben végzik azok is.
Jut eszembe, többször belefutok itt-ott olyan hozzászólásokba, ahol a nyugdíjakat sokallják, a nyugdíjasokat irígylik.Szerintem inkább örülni kellene, hogy nekik, ha nem is sok, de legalább biztos az a jövedelmük, nagyon sok fiatal csak úgy tud megélni, hogy az idős szülők segítik.Pedig azok is szeretnének már nyugodtan éldegélni az életük munkájával összekapart nyugdíjból.
Lehetetlen állapotok vannak itt, mind a fiatal, mind az idős számára, csak a gátlástalan piócák élnek, mint marci hevesen..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!