Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszik egyesek, hogy...

Miért hiszik egyesek, hogy "aki akar, az talál munkát"?

Figyelt kérdés
Hivatalosan is sokkal kevesebb munkahely van, mint amennyi aktív munkakereső, tehát esélytelen, hogy mindenki el tudjon helyezkedni.
2013. jan. 28. 12:15
 81/105 anonim ***** válasza:
77%

Kedves 80-as, ugyan, elárulhatnád mit csinálsz a papír nélküli photoshop+egyéb tudásoddal amivel megy a szekér, mert ezeket én mind magamtól tudom már jópár éve, és mégsem tudok semmit kezdeni vele.

Köszi :)

2013. febr. 1. 11:47
 82/105 anonim ***** válasza:
75%
hát ahhoz is ismerősi kör kellhet csak úgy magával ennyi tudással, ami nem nagyon egy szakma nem hiszem hogy csak ezzel tud valamit is kezdeni az ember a munkapiacon?
2013. febr. 1. 11:55
 83/105 anonim ***** válasza:
82%
#81 priviben ment a válasz, #82 sosem vettem igénybe ismerősök segítségét munkakeresési céllal.
2013. febr. 1. 19:00
 84/105 anonim ***** válasza:
75%
ha megérdemled a bejuttatást az nem gond, csak ha nem, és olyan elől vennéd el a helyet aki esetleg tanulta is több évig, és szeretne ott dolgozni.
2013. febr. 1. 19:31
 85/105 anonim ***** válasza:
22%
Én is tanultam. Több évig. 3 szakot vittem párhuzamosan. De most már unom a témát. Tanuljatok, szerezzetek minél több tapasztalatot. Megéri.
2013. febr. 1. 21:06
 86/105 anonim ***** válasza:
75%
így van. szerintem akik a tanulni vágyókat fikázzák azok vagy tanulatlanok, vagy jó szakmába vanak, és nincs belelátásuk abba, hogy másnak esetleg muszály másba belekezdenie ha nem akar a sűllyesztőbe eltűnni.
2013. febr. 2. 10:14
 87/105 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam az üzeneteket. Én nem szólok le senkit, inkább a véleményemet írom le. Mindenkit sajnálok, aki nem dolgozik, vagy ugyan dolgozik, de nem tud egyről a kettőre haladni, tehát vegetál, vagy pedig nem végzettségének megfelelő munkakörben alkalmazzák.Egy a lényeg, legtöbb esetben, a fiatal, addig jár jól, amíg a szüleinél lakik, mert az idő alatt tud tanulni. Ha már elköltözött, albérletben van, nehéz. mert míg tanul, nem tud dolgozni.

nyelvtanulás-vizsga? tanár nékül nem igazán esélyes! miből fizesse?

bármilyen más tanfolyam, vagy egyéb, szintén pénzbe kerül.

Másik megállapítás, protekció, ismerős nélkül szinte esélytelen elhelyezkedni. még vacak munkakörökbe kevés fizetéssel is, csak így lehet kerülni. személyes tapasztalat.

Elmondom én milyen esélyeket látok itt, hazánkba. a fiatalokra értem, mert én is az vagyok.

- vagy gazdag családba születsz

- vagy van piacképes végzettséged és folyékonyan beszélsz idegen nyelvet, ezzel külföldön próbálkozol

- vagy van protekciód, normális álláshoz

- vagy gazdaghoz mész férhez, gazdag nőt veszel el

- ha lány, fiú vagy, és mellé még jól nézel ki, lehetsz luxusprosti

szégyen, hogy ez van, de sajnos ez van magyarországon.

megértem a sok fiatalt, aki öngyilkosságra gondol, mert nem érzi, hogy fontos valakinek. nincs munkája, nincs pénze, nyomorog, enni sem jut. és nem lát a jövőre nézve ösztönző bármit, pozitívumot.

és elgondolkodhatnának a munkáltatók is, hogy miket várnak itt el!

mosolyogj, légy rendezet, stb. stb. , tehát minden pozitív legyen.

csak azt nem veszik alapul, ha nincs semmit, akkor mitől rendelkeznél ezekkel a tulajdonságokkal....

szánalmas az egész...

nekem, van ugyan munkám, keresek 86 ezret, ebből 51 ezer a szoba amit bérlek, rezsivel együtt, most télen. fizessek belőle diákhitelt, és ami marad, abból éljek meg! szánalmas! ha nem lenne rokoni segítség, nem tudom, mihez kezdenék.

2013. febr. 7. 20:22
 88/105 anonim ***** válasza:
100%

Utolsónak is igaza van!

Valóban, mire ez a nagy elvárás a munkáltatóktól is??Bezzeg, mikor fizetni kellene, akkor már húzzák a szájukat, még szinte sértve érzik magukat, hogy a munkáért fizetni kell.A dolgozó legyen mindenben tökéletes..minimálbérért, de jobb, ha a nagy semmiért!Pfeh, az élősködőknek áll ma a világ.Na de csak harácsoljanak,tömjék a zsebüket, nem fog ez sem tartani örökké, egyébként meg úgyis a sárga földben végzik azok is.

Jut eszembe, többször belefutok itt-ott olyan hozzászólásokba, ahol a nyugdíjakat sokallják, a nyugdíjasokat irígylik.Szerintem inkább örülni kellene, hogy nekik, ha nem is sok, de legalább biztos az a jövedelmük, nagyon sok fiatal csak úgy tud megélni, hogy az idős szülők segítik.Pedig azok is szeretnének már nyugodtan éldegélni az életük munkájával összekapart nyugdíjból.

Lehetetlen állapotok vannak itt, mind a fiatal, mind az idős számára, csak a gátlástalan piócák élnek, mint marci hevesen..

2013. febr. 7. 20:32
 89/105 anonim válasza:
83%
54-es hozzászóló! Mit kell értékesíteni egy bankban jutalékos rendszerben? Ez egy kicsit fura.
2013. ápr. 14. 19:57
 90/105 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig minden választ, majd talán reggel. Én pályakezdőként ülök itthon munkanélküliként. Kicsit félénk vagyok, diplomás, nyelvvizsgás bár nem igazán tudnám középfokon per pillanat használni, de ettöl függetlenül nem gondolnám hogy probléma lenne velem. Diákként sokat dolgoztam, tehát munkatapasztalatom van, a legtöbb helyen meg is voltak velem elégedve, a többin sem volt gond. Van a közelben két gyár is, ahova folyamatosan van felvétel. Egyből ezekre gondoltam, hogy elmegyek oda ha nem találok semmit se 1 hónapon belül. Na ja, de ha elmegyek rögtön lehúzhatom a WC-n a diplit, bár lehet így is. Most jöttek a támogatások, ez az első munkahely garancia és stb. amire még keresnének is embereket. Potom 100-an ugrottunk a múltkor egyre. A 2 gyár mifelénk úgy működik, hogy 3-6, ha jó köröd van több hónapig ott dolgozhatsz de aztán viszlát. Most oké, ha nem lennének ezek a támogatások én egyből mentem is volna de így nem árt kicsit várni míg a szüleim is elnézik. Még kb 1 hónapot adok neki aztán viszlát. pakolós, csomagolós munkákat, de még lassan a komolyabbakat is diákoknak hirdetik. teljesen kikészítő ez szerintem. Ja, meki, azt is csak nekik. Kérdeztem. Szomorú, mert még diákként nem gondoltam hogy ennyire tetves rossz világban élünk, de így van. Alkalmisként voltam mostanság címkézni, meg gondolom nyárra kapálni vagy hasonlóra felvesznek ha jobb nem jön össze addig. Elszomorító, mert sokan tényleg az irodából, vagy kényelmes munkájuk mögül nem gondolnák ezt. Bolti eladókat mifelénk végzettséggel keresnek. Önéletrajzokat küldözgetek, de hogy minek. Személyesen is próbálkoztam, de majdnem kiraktak az egyik helyről így inkább csak ahol hallottam hogy jó fejek megyek be. A többi emailt kap. Én 3 hónap után majd bekattanok, nemhogy évekig itthon üljek. Most nyáron indulnak a konzervgyárak is csak hogy ötleteket adjak :) Az is egy lehetőség lesz. Remélem nekem is.
2013. ápr. 22. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!