Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszik egyesek, hogy...

Miért hiszik egyesek, hogy "aki akar, az talál munkát"?

Figyelt kérdés
Hivatalosan is sokkal kevesebb munkahely van, mint amennyi aktív munkakereső, tehát esélytelen, hogy mindenki el tudjon helyezkedni.
2013. jan. 28. 12:15
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/105 anonim ***** válasza:
91%
nem csak diákok nem gondolnánk milyen xar a helyzet, de sokszor azok is nyűzik az embert akik dolgoznak, és nem tudják milyen amikor nincs. az ilyeneket mindig oltja valaki, hogy van meló csak menni kell utána. sokszor ha utazni kéne havi hatvan ezerért, el is menne mind a bérletre meg a kajára akkor mi értelme van? inkább kivár az ember és meghúzza magát a segélyen vagy ha volt megtakarítása azon. de sok ember még ezt is negatívan veszi. Szabad egyáltalán valamit úgy csinálni az országban ami nem az amit a legtöbb birka, " rabszolga lelkü" ember csinál?
2013. ápr. 22. 06:50
 92/105 anonim ***** válasza:
90%

Aktív álláskeresőként úgy gondolom, hogy a jó önéletrajz fél siker. A formátuma legyen figyelemfelkeltő, a benne foglalt információk legyenek lényegre törőek, ez egyenes út az interjúhoz.

A siker másik része, hogy hogy teljesítünk az interjún. Ezt is tanulni kell(ene), de az én időmben még az iskolában nem tanították. Nem tudom, hogy azóta van-e már változás e téren, szerintem tanítani kellene.

A földrajzi adottságokkal nyilván semmit sem lehet kezdeni, max. összeszedni a bátorságunkat és oda költözni ahol van munka.

2013. ápr. 22. 13:29
 93/105 anonim ***** válasza:
100%
nem tanítják, de egy olyan tanár aki csak megkapná, hogy na beszélj róla az kevés. esetleg igazi szakembert ofőre meghívni és ő tartana róla érettségi előtt azt mondom okés. de ez olyan mint a pályaorientációs óra. vagyis nem sokat ér.
2013. ápr. 22. 13:48
 94/105 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj ezzel, hogy nem lehet tudni hogy a másik oldalon ülőnek mi tetszik. Én is most akarom átszerkeszteni az önéletrajzom mert ezzel nem vagyok sikeres. Pályakezdőként ugyebár ne legyen 1 oldalnál hosszabb, de mégis legyen benne valami az nehéz. Mondjuk én beleírtam a diákmunkákat, alkalmikat is de minek. Ha beleírom felesleges, ha nem akkor meg nincs munkatapasztalatom. Fárasztó ez. Nem tudom mit kéne csinálni vagy mi lenne a jó döntés. De ezt nem idegenek fogják megmondani, max tanácsot adhatnak. Csak már kezdek reményvesztett lenni :( Interjúig el se jutottam még mert állások sincsenek meghirdetve. Csak "dobálom" az önéletrajzom ami meg vagy beérik vagy nem :(
2013. ápr. 22. 19:07
 95/105 anonim ***** válasza:
100%
A legtöbb meghirdetett munkahely kamu.A maradék protekciósoknak van fenntartva.Ha ezen kívül még akad 1-2 üres álláshely félévente egyszer és nem kamu, nos, akkor oda soha az életben senkit nemfognak felvenni, mert nincs az az isten, aki egy munkáltatónak megfelel!
2013. ápr. 22. 19:12
 96/105 anonim ***** válasza:
100%
Igen én is így vagyok vele, hogy sokat számítana nekem is a nyári melókból összegyűjtött hónapok amiben művezető is voltam. De ezt furán lehet beleírni, mivel több nyárból jött össze. Ha nem vagy géniusz akkor nem te fogsz kelleni, a jó állásokat, meg már egy amúgy is dolgozó csak másik helyre átmenő ember fogja megkapni, vagy protkós, vagy mint mondtam nagyon nagy agy. Meg ugye vannak az örök mákos emberkék, akik szintén verik a mellüket ilyenkor.
2013. ápr. 23. 08:07
 97/105 anonim ***** válasza:
100%

Pályakezdőként az elvégzett iskolák számítanak szerintem. A suli honlapjáról le lehet szedni 2-3 mondatos tájékoztató/marketing szövegeket, ehhez nyitni egy 'képzés célja' bekezdést az önéletrajzban, így nagyjából képben lesznek azzal, hogy mit tanultatok pontosan. Alá mehet a szakdolgozat témája.

Az utóbbi időben egy kicsit átalakított Word sablonnal pályázok, nagyon jó eredményekkel:

[link]

Szerintem nagyon jó ötlet a kapcsolódó készségeket címszavakban feltüntetni az elején (pl. aktív, középfokú nyelvtudás), mellé egy fotó is elfér, ha kreatívabbak vagytok, azonos méretű, elcsúsztatott kék téglalap is mehet a háttérbe. Igaz, hogy csak minimál design, de nagyon jól néz ki.

A munkahelyek kifejtésénél is hasznos először az eredményeket feltüntetni, amiket elértetek, azt hiszem a gerilla-önéletrajz módszer is valami ilyesmit ajánl.

2013. ápr. 23. 08:30
 98/105 anonim ***** válasza:
100%
*jav. a fotóval azonos méretű
2013. ápr. 23. 08:31
 99/105 anonim ***** válasza:
100%
97-es nem mondtál újjakat, ne hari, ha bánt amit írok, de ezer meg ezer oldal foglalkozik már az önéletrajz írással. de mivan ha mint én is: egy éve meló nélkül vaok, előtte egy évig gyárban, nem szakmában, előtte hét hónapot valamilyen szinten szakmában, mert tréner voltam, előtte 16 hónapig semmi, előtte tanár egy évig. Nem tanár akarok lenni, most mást tanulok, de kérdem én ilyen lyukakkal kinek fogok kelleni?
2013. ápr. 23. 11:15
 100/105 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem figyelik a 'lyukakat'. A releváns tapasztalatokat figyelik. ÉS: nem azért írtam le, amit írtam, mert már 1000 helyen leírták, hanem azért, mert minden 2-3. így kiküldött önéletrajz után érkezik a hívás...

A kérdésedre válaszolva: az a baj, hogy a magyar ember fejében furcsamód úgy él a munkáltató, mintha hatóság lenne, mintha 100%-ig kötelező lenne neki mindent 'bevallani'. Nem kötelező.

A lyukas időben utazgathattál pl., élhettél örökségből vagy végezhettél önkéntes munkát. Ma már sokkal színesebb a világ, mint régen, ezek a lehetőségek teljesen életszerűek.

2013. ápr. 23. 11:23
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!