Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszik egyesek, hogy...

Miért hiszik egyesek, hogy "aki akar, az talál munkát"?

Figyelt kérdés
Hivatalosan is sokkal kevesebb munkahely van, mint amennyi aktív munkakereső, tehát esélytelen, hogy mindenki el tudjon helyezkedni.
2013. jan. 28. 12:15
 61/105 anonim ***** válasza:
37%

Ez a bébiszitterkedő, 2 nyelvet beszélő tanárnői képesítéssel rendelkező bankban dolgozó nő egy idióta.

Egyáltalán nem ebben a világban él. De majd korrepetálásból meg lehet élni mi? Mikor az emberek ezeken spórolnak a legtöbbet. Meg bébiszitterkedésből mi? Mikor sok a munkanélküli anyuka.

Úgy könnyű bébiszitterkedni meg korrepetálgatni ,hogy mellette anyuci vagy a férjecske pénzel.

2013. jan. 29. 08:03
 62/105 anonim ***** válasza:
85%

57# de ha nincs pénz hogyan költözzön élhetőbb városba? Menjen el egy adag ruhával stoppal,aztán tisztálkodjon benzin kùt mosdójában,és csövezzen neg kunyeráljon pénzt addig amig nincs munka és nem kapja meg az első fizetést h ki vegyen vmi normális szobát...?

"nyuszikám" magyarázd már el nekem hogyan lehet költözni pénz nélkül?

2013. jan. 29. 08:08
 63/105 anonim ***** válasza:
81%
Meg azért az sem mellékes, bár nem akarok rosszindulatu lenni, hogy bébiszitterkedés, és korrepetálás nem bejelntett meló ... márha értitek mire célzok... szóval az az igazán jó meló ahol adóznak is utánad, mert így lesz később nyugdíjad, mert okés, a jelenben van kereseted, de nem milliók, hogy jó legyen későbbre is. Nekem egy ismerősöm kétnaponta 15 órázik szakács, két nap pihi, és bevan jelentve 4 órába. tehát egy hónapban lenyom250 órát sokszor, kap 120-at, és két év ilyen melója megfelel egy évnek. Hát szerintem a jövőre is odakell figyelni, nemcsak az, hogy jelenleg jó legyen.
2013. jan. 29. 08:34
 64/105 anonim ***** válasza:
95%

Ebben az országban a fejekben és a mentalitásban van olyan alapvető hiba, ami miatt itt normális színvonal soha nem alakulhat ki!

Példa:Azt mindenki tudja harsogni, hogy gondolni kell a nyugdíjra is, ennek ellenére érdekes módon a nagy többség gondolkozás nélkül elfogadja, ha olyan munkát ajánlanak neki, ahol 120 órát dolgozik, de csak 20-ra van bejelentve és közben őszintén örül, hogy megkapja legalább a minimálbért, mondván, az is több a semminél. Nos, amíg a magyar ember önbecsülése és kiállása csak odáig tart, hogy többet kapjon a semminél, addig a béka segge alatt fog maradni!A munkáltatók 99%-a csal, aljas módon használja ki a dolgozókat!Ha mindenki venné a fáradtságot és az asztalra csapna és ezt nem hagyná, akkor kénytelenek lennének a munkáltatók is visszavenni az arcukból.

Ébresztő!

2013. jan. 29. 09:11
 65/105 anonim ***** válasza:
95%
És ha az ember egyszer már segélyre került, akkor meggondolja, milyen munkát merészeljen elvállalni, mert ha egy-két hónap után a munkáltató úri passzióból kirúgja, akkor egy ideig még segélyt sem fog kapni és valóban éhen halhat, szóval, kockázatos játék ez!Nem beszélve arról, hogy a minimálbér ugyan több a segélynél, de épp úgy csak vegetálni lehet belőle.
2013. jan. 29. 09:16
 66/105 anonim ***** válasza:
83%
64 és 65. akkor nem csak én látom így jólvan. mert olyanok is verik a nyálukat, akik bár dolgoznak, de négybe vannak bejelentve. Mondják már meg, hogy az nekem miért jó? alig fizetnek utána az állam felé adót, okés, ő él a több pénzből de ez csak neki jó. De csak ilyen szempontból. Akkor teljes az értéke egy munkának, ha az állam felé is megteszi kötelességét. Segélynél jobb igen a minimálbér jól mondja 65-ös, de ha tényleg elküldik az embert mert a termelés lejebb vett a db számból pl akkor kitörölheti az ember utána a három havi melójával a seggét.
2013. jan. 29. 09:22
 67/105 anonim ***** válasza:
57%

80%-os szegedi! (Kedves nélkül, mert ritka faragatlan vagy.)

Látom te semmivel sem vagy tisztában. Hiába van diplomád, a magas iskolai végzettség még nem garancia, hogy valaki intelligens is legyen. A hozzászólásaidból sugárzik a vak düh, morogsz, de te is csak egy helyben toporogsz. A te problémád az, hogy nem tudtál olyan állást találni, amit szívesen végeznél, és most köpködsz mindenkire. Ezért nagyon szánlak téged. A nyuszikázást pedig hanyagold. Gunyoros, és csak téged minősít a hangnem, amit megütsz vele.

2013. jan. 29. 09:40
 68/105 anonim ***** válasza:
78%
Egyébként úgy gondolom, és nem csak azért mert ezt javasolják ilyenkor, de tényleg aki munkanélküli, és nem mindegy bármi alapon keres melót, képezheti magát, és akkor valamilyen szinten nem érzi az ember magát naplopónak, már ha külön tudja választani az emberek rosszakaratú megjegyzéseit vagy a tényleg építjellegű kritikákat. Mert végül is nem csak a sültgalambot várja olyankor, hanem tesz is valamit saját érdekében. Ehhez mit szóltok?
2013. jan. 29. 14:10
 69/105 anonim ***** válasza:
89%
Az a baj a munkanélkülis képzésre nagyon nehéz bejutni... Otthon meg tanulgatja az ember pl idegen nyelvet,de olyan képesítéat nem tud szetezni ami papirt is ad,mert ezek pénzbe kerülnek.
2013. jan. 29. 14:42
 70/105 anonim ***** válasza:
83%
Nem csak erre gondoltam, de pl én most csinálom másoddiplomámat, mert az elsővel nehéz elhelyezkedni ami tanári amúgy. de már elsején lesz 11 hónapja, hogy nem dolgozok, a tartalékomból élek, fizetem az albit, stb. És muszály is vagyok, arra is gondolni, hogy ne menjen a suli rovására, ha még átmeneti melót is vállalnék, mert egy bizonyos napnak, tehát szombatnak nekem szabadnak kell lenni, mert akkor vannak a vizsgák, a kozultációk. Tehát ilyenre godoltam igazából.
2013. jan. 29. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!