Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszik egyesek, hogy...

Miért hiszik egyesek, hogy "aki akar, az talál munkát"?

Figyelt kérdés
Hivatalosan is sokkal kevesebb munkahely van, mint amennyi aktív munkakereső, tehát esélytelen, hogy mindenki el tudjon helyezkedni.
2013. jan. 28. 12:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/105 anonim ***** válasza:
91%

Én is felháborodtam ezen a gondolaton régen, de tudod annyi igazság van benne, hogy elmehetsz hálózatépítésbe, oda gyakorlatilag bárkit "felvesznek". Én is futottam már ilyenbe, és nem kérdezték, hogy van-e érettségim egyáltalán, ki fia borja vagyok, már elém vágta volna a "munkaszerződést" hogy a kollégája legyek. Tehát ilyen szempontból "aki akar, az talál munkát", de más kérdés, hogy jó-e az neked, ha ilyen "melót" vállalsz el, ami gyakorlatilag nem is fizet, és csak kiadásod lehet utána. Értékesítőnek viszont nem mindenkit vesznek fel, mert kell, hogy legyen beszélőkéd.

Amúgy a meghirdetett állások nagy részénél már megvan, hogy kit vesznek fel, de meg kell hirdetniük az állást, hogy törvényes legyen a dolog. Ahová pedig nem nézik, hogy kit vesznek fel, az olyan meló is. Még a takarítónőknél is azért megnézik, hogy honnan szalajtották.

Állás nincs, aki pedig azt mondja, hogy naponta 50 helyre el kell küldeni az önéletrajzod, még 500 km-rel távolabbra is, majd felköltözöl, annak azt tudom mondani, fizesse a lakbéred, a rezsid az új lakhelyeden, és azután járjon a szája.

2013. jan. 28. 14:03
 42/105 anonim ***** válasza:
100%

"Mi külföldön élünk, és bármily hihetetlen itt is az megy mint otthon. Felvesznek gyárba dolgozni majd X hónap múlva létszámleépítés ürügyén kirúgnak egy csomó embert. Pár hónappal később újra eljátsszák. Sok helyre jelentkezik az ember és sok helyről vissza se hívják. Volt hogy elkeseredésemben külföldről telefonáltam Magyarországra munkaügyben és már a harmadik telefonálás után találtam melót. Végül is szerencsém lett, nem kellett hazamennem, mert külföldön takarítói állást kaptam. Ez is jobb a semminél, bár nem fizet olyan jól mint sokan hiszik."

Ebből is látszik, hogy külföldön is a szak és nyelvtudással rendelkezők tudnak érvényesülni! Valahogy, ha a sok külföldi élettel elégedetlen hőbörgő megjelenik valahol, akkor rögtön kiderül, hogy alacsony, általában képesítés nélküli pozícióban dolgozik a panaszkodók többsége. De nem is értem mit vár valaki? Az ilyen munkáknál országtól függetlenül nincs megbecsülése a dolgozónak. Külföldön is az él meg, aki nyelvet beszél és ért valamihez.

2013. jan. 28. 14:09
 43/105 anonim ***** válasza:
79%
de tudjátok mi a válasz arra, hogy nyelvet kell tanulni akkor... én többször belekezdtem, de nem használod felejtessz, így elmegy a kedved az egésztől. Hálózatépítés? pfff kinek van arra pénze, hogy hvosgálja az embereket? én egyszer én hüle elmentem pénzügyi tanácsadónak is ráment egy csomó pénzem. szóval olyakat ilyen melóra bíztatni, akiknek eleve nincs, nem szép dolog. mrámint most azokra gondolok akik ilyen embereket is felvesznek ilyen helyre.
2013. jan. 28. 14:18
 44/105 anonim ***** válasza:
91%

Napi 50 helyre egyébként hogy a túróba lehet önéletrajzot küldeni??

Én hónapok óta böngészem az álláshirdetéseket, hetente megjelenik max 3 új,azokat nem számolom bele, amik úgy kezdődnek, hogy "irodai dolgozókat keresünk, szakképzettség nélkül","táncoslányokat keresünk, szex nélküli munka" stb, ezekről ordít, hogy kamu mind.

Valamint arra sem szívesen jelentkezem, amit kb 3-6 havonta újra hirdetnek és már a könyökömön jön ki a hirdetésük, ezekről sejteni lehet, hogy cserélgetik az embereket, felesleges jelentkezni, nem fogom a járadékom feladni olyan melóhelyért, ahonnan pár hónap múlva 99%, hogy mondvacsinált okkal kidobnak!

2013. jan. 28. 14:25
 45/105 anonim ***** válasza:
63%

Ezt mondom, aki azt mondja, hogy "aki akar, az talál munkát" az arra gondol, mehetsz hálózatépítőnek, telefonos értékesítőnek. Már nem azért, ha takarítói állást nem vállal el valaki, pedig szüksége lenne a pénzre, az tényleg válogat. Meg is értem kicsit, hogy ennyire nem akarja senki alább vinni az igényeit, de aki vég nélkül küldözgeti, és vissza sem értesítik, nem tud mit tenni.

Én olyan helyen lakom, ahol nem igazán van állás. A legtöbb hirdetésnél gyakorlatot kérnek. Én arra is jelentkezek, bár nincs. Hátha. Mindenhol nézem a hirdetéseket, de nem mindent pályázok meg itt. Pl. ahol csinos, jó alakú titkárnőt keresnek már gyanús. Miért kell jó alakúnak lennie pl? Hogy a főnök kedvére is tegyen mellékesben?

Az álláshirdetések az újságban tele vannak hostess munkával. "Barátnőmet keresem hostessmunkára..." "Hostess munkára keres... nem kell, hogy csinos légy, elég ha kedves vagy." "30-as úriember keres hölgyet, aki elkísérné az útjaira, rendezvényekre. Csinos lányok jelentkezését várja."

2013. jan. 28. 14:28
 46/105 anonim ***** válasza:
86%
ja, a másik meg az ügynökmunka, hálózatépítés, biztosításkötés. Persze, csak legyen egy autód, amit fenntartasz, tankolsz és kimész az ügyfelekhez, egy laptop, amin bemutatod a dolgokat és havi ötvenezer, amit befizetsz, mint vállalkozó, nahát, tényleg mindenkinek jó ez, mi?
2013. jan. 28. 14:29
 47/105 anonim ***** válasza:
14%
Ha valakinek piacképes szakmája van az igenis talál magának munkát, mindenféle körülmények között is, ebben 100% biztos vagyok. Arról pedig már ne az ország hibája legyen, vagy a munkáltató cégé, hogy olyan szakmát tanultál ki , amikor elvégezted a sulit, hogy kb semmire sem jó, vagy rajtad kívül még több százezren azt választották. Időben kellett volna ezen elgondolkozni, hogy olyat kell csinálni, ami x év múlva is pénz van benne. Csak ugye sokan az alapján döntenek, hogy mihez van kedvük, pedig azt kell amiben sok pénz van. Mindenki magára vessen, aki színésznőnek, meg újságírónak ilyesminek tanult. A másik, hogy természetesen számít a külső, mert sokkal jobb a közérzetednek, ha egy csinos szép arcú és testű nővel dolgozol együtt mint egy csúf boszorkánnyal. És ez a férfi oldalra is igaz. A külső az egyik legfontosabb dolog az életben. Akiknek nincsen munkájuk, nyugodtan csináljanak saját vállalkozást és akkor lesz mit dolgozniuk. Nem sírni kell, meg a másikat szidni, hanem fel kell állni a székből és az asztalra csapni. Nézni kell a hirdetéseket, bemenni a boltokba, gyárakba ...stb. Jó hogy már nem várjátok el az államtól, hogy minden hónapban ingyen kapjatok pénzt, mert ti nem dolgoztok.
2013. jan. 28. 17:23
 48/105 anonim ***** válasza:
28%
Már csak azt nem értem, hogy ha valaki úgy látja, hogy mindenhova csak ismerőst vesz fel, az miért nem próbálja meg ismerősön keresztül az álláskeresést? Nem, nem kell hogy a vezérigazgatót ismerje az ember. Én kaptam már úgy munkát, hogy adminisztrátor ismerősöm elment beteget ápolni fél évre, de mivel tudta, hogy munkát keresek és hogy értek ahhoz, ami oda kell, beajánlott, nem is kellett felvételiznem. Fujj, csúnya protekciós voltam. Igen, de legalább volt állásom..
2013. jan. 28. 17:42
 49/105 anonim ***** válasza:
37%
Szerintem felesleges ezen filozofálni, aki dolgozni akar, az dolgozik, és nem a GYAK-on nyafog, hogy megnyugtassa a kis lelkét. Nekem tanár végzettségem van, fél évig próbáltam csak a szakmámban elhelyezkedni, nem ment, pedig az ország minden pontján próbálkoztam. Addig gyerekeket felügyeltem, korrepetáltam, takarítottam, sőt, hagymát is szedtem. Később eltartási szerződés révén lett egy saját házam, ahova a párommal be tudtunk költözni. 3 év után feladtam, hogy valaha is el tudok helyezkedni tanárként, igaz, akkor már pultosként dolgoztam. Jelenleg egy bankban vagyok ügyintéző, ahova érettségi alapján vettek fel és azért, mert pultosként megtanultam kezelni a kasszát, valamint van 2 nyelvvizsgám. Mivel nem volt meg a megfelelő végzettségem, beiskoláztak pénztárosnak. Szóval mindent lehet, csak akarni kell. 28N Második voltam.
2013. jan. 28. 19:15
 50/105 anonim ***** válasza:
68%

ma 19:15-ös: megirnad, hogy hol (melyik városban) laksz?

Mert ahol én élek, ott nincs lehetöség gyerekekre vigyázni, mert legfeljebb egy-egy estére keresnek valakit, (és lehetöleg diáklányt, hogy ne kerüljön sokba), de a heti max. 3 óráért amit kapnék (300Ft a max) , az semmire sem elég.

2013. jan. 28. 19:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!