Miért hiszik egyesek, hogy "aki akar, az talál munkát"?
Én is felháborodtam ezen a gondolaton régen, de tudod annyi igazság van benne, hogy elmehetsz hálózatépítésbe, oda gyakorlatilag bárkit "felvesznek". Én is futottam már ilyenbe, és nem kérdezték, hogy van-e érettségim egyáltalán, ki fia borja vagyok, már elém vágta volna a "munkaszerződést" hogy a kollégája legyek. Tehát ilyen szempontból "aki akar, az talál munkát", de más kérdés, hogy jó-e az neked, ha ilyen "melót" vállalsz el, ami gyakorlatilag nem is fizet, és csak kiadásod lehet utána. Értékesítőnek viszont nem mindenkit vesznek fel, mert kell, hogy legyen beszélőkéd.
Amúgy a meghirdetett állások nagy részénél már megvan, hogy kit vesznek fel, de meg kell hirdetniük az állást, hogy törvényes legyen a dolog. Ahová pedig nem nézik, hogy kit vesznek fel, az olyan meló is. Még a takarítónőknél is azért megnézik, hogy honnan szalajtották.
Állás nincs, aki pedig azt mondja, hogy naponta 50 helyre el kell küldeni az önéletrajzod, még 500 km-rel távolabbra is, majd felköltözöl, annak azt tudom mondani, fizesse a lakbéred, a rezsid az új lakhelyeden, és azután járjon a szája.
"Mi külföldön élünk, és bármily hihetetlen itt is az megy mint otthon. Felvesznek gyárba dolgozni majd X hónap múlva létszámleépítés ürügyén kirúgnak egy csomó embert. Pár hónappal később újra eljátsszák. Sok helyre jelentkezik az ember és sok helyről vissza se hívják. Volt hogy elkeseredésemben külföldről telefonáltam Magyarországra munkaügyben és már a harmadik telefonálás után találtam melót. Végül is szerencsém lett, nem kellett hazamennem, mert külföldön takarítói állást kaptam. Ez is jobb a semminél, bár nem fizet olyan jól mint sokan hiszik."
Ebből is látszik, hogy külföldön is a szak és nyelvtudással rendelkezők tudnak érvényesülni! Valahogy, ha a sok külföldi élettel elégedetlen hőbörgő megjelenik valahol, akkor rögtön kiderül, hogy alacsony, általában képesítés nélküli pozícióban dolgozik a panaszkodók többsége. De nem is értem mit vár valaki? Az ilyen munkáknál országtól függetlenül nincs megbecsülése a dolgozónak. Külföldön is az él meg, aki nyelvet beszél és ért valamihez.
Napi 50 helyre egyébként hogy a túróba lehet önéletrajzot küldeni??
Én hónapok óta böngészem az álláshirdetéseket, hetente megjelenik max 3 új,azokat nem számolom bele, amik úgy kezdődnek, hogy "irodai dolgozókat keresünk, szakképzettség nélkül","táncoslányokat keresünk, szex nélküli munka" stb, ezekről ordít, hogy kamu mind.
Valamint arra sem szívesen jelentkezem, amit kb 3-6 havonta újra hirdetnek és már a könyökömön jön ki a hirdetésük, ezekről sejteni lehet, hogy cserélgetik az embereket, felesleges jelentkezni, nem fogom a járadékom feladni olyan melóhelyért, ahonnan pár hónap múlva 99%, hogy mondvacsinált okkal kidobnak!
Ezt mondom, aki azt mondja, hogy "aki akar, az talál munkát" az arra gondol, mehetsz hálózatépítőnek, telefonos értékesítőnek. Már nem azért, ha takarítói állást nem vállal el valaki, pedig szüksége lenne a pénzre, az tényleg válogat. Meg is értem kicsit, hogy ennyire nem akarja senki alább vinni az igényeit, de aki vég nélkül küldözgeti, és vissza sem értesítik, nem tud mit tenni.
Én olyan helyen lakom, ahol nem igazán van állás. A legtöbb hirdetésnél gyakorlatot kérnek. Én arra is jelentkezek, bár nincs. Hátha. Mindenhol nézem a hirdetéseket, de nem mindent pályázok meg itt. Pl. ahol csinos, jó alakú titkárnőt keresnek már gyanús. Miért kell jó alakúnak lennie pl? Hogy a főnök kedvére is tegyen mellékesben?
Az álláshirdetések az újságban tele vannak hostess munkával. "Barátnőmet keresem hostessmunkára..." "Hostess munkára keres... nem kell, hogy csinos légy, elég ha kedves vagy." "30-as úriember keres hölgyet, aki elkísérné az útjaira, rendezvényekre. Csinos lányok jelentkezését várja."
ma 19:15-ös: megirnad, hogy hol (melyik városban) laksz?
Mert ahol én élek, ott nincs lehetöség gyerekekre vigyázni, mert legfeljebb egy-egy estére keresnek valakit, (és lehetöleg diáklányt, hogy ne kerüljön sokba), de a heti max. 3 óráért amit kapnék (300Ft a max) , az semmire sem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!