Miért hiszik egyesek, hogy "aki akar, az talál munkát"?
Itt a gyakon mindig szuperhősök vannak. Komolyan monodm ezeket a történeteket már Hollywood sem forgatná le, annyira blődek.
De érdekes módon állandóan itt eszi ezeket a sikeres embereket a fene a gyakon sőt, még a munkanlküli témába is állandóan belepofáznak.
Jó hogy ennyi szupertehetséges ember van. Igen 12 óra munka után meg csinálják az önéletrajzot, gyerekeket nevelnek és még a f*szom tudja mit csinálnak. Persze.
# 25
Nemrégiben grafikusi pozíciót hirdettek meg valahol,
elvárás az rengeteg volt, de! fizetést első pár hónapban nem tudnak nyújtani...
"28-as hagyjuk már ezt a helyesírásba belekötést."
Nem akarlak megbántani, de én is ezt mondom.
A párom nem tud helyesen írni de mérnökként dolgozik.
Nem egy cégvezetőt ismerek személyesen, sikeres, gazdag emberek - és nem tudnak se fogalmazni, se helyesen írni.
Legutóbbi munkahelyemen a diplomás project manager adott ki a kezéből olyan munkaleírást, amiben üvöltöttek a hibák.
A párom már megmondta a tutit: ebben az országban csak a hülyék tudnak érvényesülni.
Annyira okos tud lenni az akinek nem kell ezt átélni. Igen valószinű én élvezem hogy nem tudok semerre mozdulni, nem tudom elkezdeni az életem, nem vesznek fel a legszarabb takarítónői munkára sem mert odaadják ismerősöknek az állást. azt is élvezem hogy arra a munkára ami nekem szakmába vág olyat vettek fel akinek köze nincs hozzá és ráadásul van egy válalkozása is. Élvezem a folyamatos visszautasítást a pénztelenséget....stb Mert én már csak ilyen mazohista vagyok. Mert hiába adom le nem engem vesznek fel. Nállunk még meki sincs. Gyárban dolgoztam (1 évig bírtam idegekkel mert a végletekig kihasználtak minimális fizetésért. Se szabadnap se táppénz... stb) és napi 4-5 órát kellet utaznom és cserébe lófa.t sem kaptam. Csak az állandó csesztetést.
Az akinek szerencséje volt és van munkája, örüljön és üljön meg a seggén. Ne nézzen le olyat akinek nincs olyan rohadt mázlija h egyből felvegyék. ha ti is átélnétek ezt a lélekromboló munkaután való futkosást akkor talán felfognátok és nem néznétek le így másokat.
33.
én ugyan nem a 28-as vagyok, de azt kell mondjam: nem, nem elég a Wordbe beírni. (Kezdjük ott, hogy a word helyesírás-ellenőrző egy nagy fos.)
Ha viszont az az igazság, amit az utánad következő írt, az nagyon szomorú dolog.
Mellesleg szerintem totál feleslegesek az álláskeresők után járó támogatások, a munkáltatók csak visszaélnek ezzel és semmi érdemi javulás nem látható a munkaerő piacon!Semmi értelme nincs, hogy x-havonta felvesz pár embert, dolgoztatja őket amíg le nem jár a támogatás, aztán mehetnek isten hírével.Ez jó a dolgozónak?Jó az államnak?Ez egyedül a munkáltatónak jó, bár valójában annak sem igazán, hiszen értelmesebb lenne és gazdaságosabb megtartani azt, aki már betanult.
És akkor egyesek elvárják, hogy ebben a debilidióta rendszerben mindenki jól boldoguljon?Fhhh...
Persze, találsz, ha bármikor tudsz dolgozni, éjjel és nappal 4 műszakban, tudsz ingázni, nem vagy soha beteg, nincs gyereked és férfi vagy.
Ha nő vagy és oda akarsz érni az oviba a gyerekért, már mehet is kukába az önéletrajz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!