Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszik egyesek, hogy...

Miért hiszik egyesek, hogy "aki akar, az talál munkát"?

Figyelt kérdés
Hivatalosan is sokkal kevesebb munkahely van, mint amennyi aktív munkakereső, tehát esélytelen, hogy mindenki el tudjon helyezkedni.
2013. jan. 28. 12:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/105 anonim ***** válasza:
96%
ÉN még most jelenleg gyesen vagyok,de már most keresgetem a munkahelyet.Több helyre elküldöm az önéletrajzom és nem nézem már,hogy milyen végzettség kell hozzá,csak küldöm,hogy hátha.Érettségim van meg két semmit mondó szakmám.Most tartok ott,hogy viszem a városba az önéletrajzokat és hátha.Evvel nem vesztek semmit sem.Bízok abban,hátha sikerül.
2013. jan. 28. 12:48
 22/105 anonim ***** válasza:
95%
hát meg ugye ezek a gyárak felvesznek több ezret, mert van megrendelés, de ha nem, biztos nem fogják gyártatni a sok alkatrészt, ha nincs megrendelésük a cégtől akiknek bedolgoznak. szóval ezek a van két hónara munkám húúú de qva jó, ezt hagyjuk, mert kibaxottttttul nincs egy ember sem kisegítve, mert utána újra szívhatja a fogát.
2013. jan. 28. 12:50
 23/105 anonim ***** válasza:
97%

és miért hiszik sokan hogy külföldön mindig akad meló??

Mi külföldön élünk, és bármily hihetetlen itt is az megy mint otthon. Felvesznek gyárba dolgozni majd X hónap múlva létszámleépítés ürügyén kirúgnak egy csomó embert. Pár hónappal később újra eljátsszák. Sok helyre jelentkezik az ember és sok helyről vissza se hívják. Volt hogy elkeseredésemben külföldről telefonáltam Magyarországra munkaügyben és már a harmadik telefonálás után találtam melót. Végül is szerencsém lett, nem kellett hazamennem, mert külföldön takarítói állást kaptam. Ez is jobb a semminél, bár nem fizet olyan jól mint sokan hiszik.

2013. jan. 28. 12:54
 24/105 anonim ***** válasza:
87%

Azért aki ilyet mond, az elküldeném egy kisvárosba lakni, ahol nincs munkahely.

Pestre költözni nincs miböl, mert pl. a szülöknél lakik, és nem fizet lakbért (mert nincs jövedelme), ott Meki meg hasonló helyen nincsenek, takaritani meg hasonlókar nincs igény, mert az ottaniaknak eleve kevés a pénzük, és ami van, azt nem tudják ilyen luxusra kiadni, mert akkor kajára nem jut.

Elég son mindenkit látok, aki igy van, ott, ahol él, nincs munka, ahol meg - esetleg - lenne, ott meg nincs lakáslehetösége. Az ismeretségeket meg: akit ismer, annak jobb esetben van munjáka, de a többségnek nem vagy alig.

Szóval aki ilyen nagyszájú, azzal kipróbáltatnám, hogy hogyan is tudna elboldgulni hasonló helyzetben.

Mielött nekem esnek ezek a nagyokosak: NEKEM van munkám, viszont sokaknak nincs, öst esélyük sincs rá.

2013. jan. 28. 12:54
 25/105 anonim ***** válasza:
92%

Ráadásul az a helyzet, hogy ebben az országban iszonyú nagy elvárások vannak, a semmiért!

Legyen érettségid, jó szakmád, diplomád, legyél talpraesett, fiatal, megnyerő külsejű, több nyelvet beszélő,gyermektelen,makk egészséges.Természetesen mindezt fillérekből biztosítsd magadnak,és ne lepődj meg, ha mindezért cserébe esetleg csak takarítónői munkát ajánlanak fel, minimálbérért.Hiszen a képességek, amikkel rendelkezel, alap a telhetetlen munkáltatók szemében és még millió hozzád hasonló álláskereső flangál az országban.

Talán nem ártana az elvárásokat és a fizetéseket egymáshoz igazítani, mert itt óriási szakadék van a kettő között.

2013. jan. 28. 12:55
 26/105 anonim ***** válasza:
97%

# 17

Na igen, és erre nem is reagálnak a "bármilyenmelótelkellvállalni" okosok.

Barátnőmnek ekcémája van, főleg kezén jön ki, igen, ezer módszert kipróbált, gyógyszer enyhítette a tüneteket.

Volt olyan, hogy vérzett a keze, úgy ment el állásinterjúra, a srác állítólag végig a kezeit nézte-pedig próbálta rejtegetni. A legjobb az, hogy sokan azt hiszik fertőző. Mosogatást is próbált, ott nem engedték neki a kesztyű viselését, a bal kezéről szinte lemállott a bőr.

Magyarországon amúgy tipikus mentalitás, hogy nem toleránsak az ilyen bőrbetegségben szenvedőkkel, hiszen "amíg tud járni, dolgozni is tud".

2013. jan. 28. 12:56
 27/105 anonim ***** válasza:
97%
Én gyárakban is alárugnék egy két műveznek, amikor jobb poziba berakja a papír nélküli nagyképü, faxfej rokonát, a ratyibb melóba meg diplomásokat csicskáztat. Ilyeneket is felülvizsgáltatnék, mert ez is kibaxottul nem fer. mert lássuk be. nálunk is volt ilyen, és még a nyolc osztályt végzett kis geny ó már bocsánat, ő ugatott nekem, miközben volt köztünk nyolc év korkülönbség, és nem utolsó sorban egy érettségi, tanári diploma is. És nem ratyi szakkal.
2013. jan. 28. 12:58
 28/105 anonim ***** válasza:
24%

15-ös válaszoló, akármilyen diplomád is van, ilyen helyesírással én sem vennélek fel dolgozni. Aki ilyet leír, hogy "hidjétek" (a központozásban vétett hibákra nem térek ki), az nagyon sok munkára nem alkalmas, mert a cégek nem szeretik magukat lejáratni azzal, hogy szarvashibákkal tűzdelt leveleket küldenek ki a nevükben. Esetedben hiába a diploma, szerintem ez lehet az egyik ok, amiért nem találsz munkát, diplomás állásoknál ez egy alapvető szűrő mindenhol.

Ezzel csak azt akarom mondani, sokaknak megvan a kívánt papírjuk ugyan, de valami más okból alkalmatlanok a megpályázott helyre - úgy, hogy ők maguk nem is tudják, min csúsztak el...

2013. jan. 28. 12:58
 29/105 anonim válasza:
100%

Azért hiszik, mert akinek bejött az élet, az könnyen osztja az észt. Igenis sokat számít, hogy ki hol él, honnan, milyen családból, iskolából jött, milyen információi vannak a lehetőségeiről. És Pesten sem könnyű amúgy, elmondanám. Rengeteg hirdetés mellett kitételként szerepel, hogy diákoknak, startkártyásoknak, rokkantaknak, stb. A munkáltatók is hajtják a kedvezményeket. Vagy 2-3 év gyakorlatot várnak az adott területen, ha pont azzal még nem foglalkoztál, el se tudod kezdeni.

Van munka, persze, de már a hirdetésből kiderül, hogy nem nekem. Ettől én még megpályázom őket, hátha, de nem meglepetés, hogy választ nem szoktam kapni.

2013. jan. 28. 12:59
 30/105 anonim ***** válasza:
100%
Na igen a gyárak meg sosem biztosak. Ha egy városba van felvétel és ha nincs miből elmennem interjura mit tegyek? Ez is gáz h van munka,csak lakóhelyemtől messze,és nincs miből felmebjek,szállást fizetni amig ki nem derül h felvettek e,vagy oda vossza ingázni... És nem tud senki támogatni
2013. jan. 28. 12:59
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!