Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért hiszik egyesek, hogy...

Miért hiszik egyesek, hogy "aki akar, az talál munkát"?

Figyelt kérdés
Hivatalosan is sokkal kevesebb munkahely van, mint amennyi aktív munkakereső, tehát esélytelen, hogy mindenki el tudjon helyezkedni.
2013. jan. 28. 12:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/105 anonim ***** válasza:
77%
Mert nekik van munkájuk és nem tudják milyen keresni. Ha megtudnák nem ezt mondanák.
2013. jan. 28. 12:26
 12/105 anonim ***** válasza:
77%

Azért, mert igaz. Kiegészülve azzal, hogy ma tényleg csak az talál munkát, aki nagyon akar.

Én azt látom, hogy sokan megcsináltak egy szakmát vagy diplomát, és most küldözgetik az önéletrajzukat és azt gondolják, hogy mindent megtettek az ügy érdekében.

Holott aki igazán akar, az utánajár személyesen, mozgósítja a kapcsolatait (sőt: kapcsolatokat épít! aki már 1-2 éve munkanélküli, annak bőven volt rá ideje akkor is, ha előtte nem foglalkozott ezzel, bár akinek esze van, az már az iskolát is felhasználja erre), szakmához kapcsolódó új dolgokat tanul akár autodidakta, referenciamunkákat készít "hobbiból", satöbbi, satöbbi.

Tapasztalatból beszélek, nekem borzasztóan nem piacképes végzettségeim vannak. Nem is a szakmában dolgozom, hanem most éppen weboldalakat csinálok. Ehhez elég angolul beszélni, a többi dolog megtanulható. Sok hasonló munka van, csak utána kell járni.

2013. jan. 28. 12:28
 13/105 anonim ***** válasza:
25%
Kedves kérdező! Ami számot Te iertál egyáltalán nem igaz mint tudjuk, mivel ezeknek nagy része igenis dolgozik csak nincs bejelentve, messze nem ennyi a munkanélküli mint amit mondanak. Vidéken tényleg nincs munka lehetőség, de a nagyobb városokba és a fővárosokban igenis van.
2013. jan. 28. 12:28
 14/105 anonim ***** válasza:
35%
Nem a múlt rendszerben nőttem fel, de aki keres az tényleg talál. 22 évesen, amint beadtam a jelentkezésemet, azonnal fel is vettek. Persze sima érettségim volt és közben főiskolán tanultam. Nappali tagozat mellett teljes munkaidős állásom volt. Persze ehhez biztos nagy adag szerencse is kellett. Párom 24 éves kora óra folyamatosan dolgozik, diákként, később felnőttként. Most 25 éves. Lényegében sosem voltunk munkanélküliek, de az igényeket igenis lejjebb kell adni. Mi sem szakmánkban dolgozunk, de akinek a megélhetése múlik rajta, az igenis bármit elvállal. És aki olyan, az a 8 vagy 12 óra munka után igenis leül és önéletrajzot küldözget és időt szakít az állásinterjúkra. Azért tartunk is gondolkodásmódban, mert egyesek ilyenek, mint amilyenek itt a válaszolók...
2013. jan. 28. 12:29
 15/105 anonim ***** válasza:
36%
Nekem akkor is az a véleményem, jó, okés, akinek van két kisgyerek, semmit nem tud felmutatni, hogy válogathasson, az hallgasson, és menjen el főleg ha százat is megkap, de akinek nem mondvacsinált diplomája van, annak meg azt hidjétek el, ha szakmán belül akar maradni, referenciának semmit nem jelent, hogy ő bizony elment pakolni két évig kocsikat. Jó, sok mondom válogat a semmire, de ne hidjétek, hogy az összes válogató diplomás, amúgy egy semmirekellő lenne. Igenis sok munkanélkülinek is, mint nekem, rengeteg munkánk volt a tanulásban, és sok sok pénz.
2013. jan. 28. 12:35
 16/105 anonim ***** válasza:
86%

Hülyeség amit irtak h mekibe bárkit felvesznek... Az én városomban pl nincs a mekibe már jó ideje felvétel,csak diákok mehetnek. Kinn vagyok a korból h ingyen tanuljak,nincs 50-70 ezer ft-m tandijra,csak azért h diákként dolgozni tudjak.

Persze a fővárosba könnyebb melót találni ott a mekibe is tényleg van felvétel,de miből menjek fel? Az 40-50 ezer ft-os munkanélküli járadékból? Pénzbe kerül a felutazás,a szállás és enni is kell.

Pénz nélkül még egy élhetőbb városba se lehet elmenni.

aki keres az tényleg talál munkát,de nagyon nem mindegy h hol él.

2013. jan. 28. 12:42
 17/105 anonim ***** válasza:
91%

Annyi sikeres ember van itt, ugyan segítsen már nekem is valaki :D

Heveny fém-, vegyszer allergiám van, tehát minden munka kilőve ahol ilyenekkel érintkezni kell, több üzemorvos is elküldött már a búsba. Emellett számos más allergia.

Mivel burokban nem élhetek, allergiagyógyszer mellett is hámlik állandóan a bőr a testemről, így a maradék munkák kb. 80%-a szintén kilőve, mert benne foglaltatik a munkaalkalmasságiban hogy bőrprobléma kizáró ok.

Maradnak az irodai munkák, ezekből egyikre sem kaptam még választ, illetve dolgoztam telesalesben egy napot, de be is tette nálam a kaput amikor sírósra kellett zaklatnom egy nőt.

Jelentkeztem több alkalommal takarítónői és villamos, metróvezetői munkára, de mivel fiatal pályakezdő lány vagyok, semmire sem megyek.

Lassan egy éve ülök itthon, és kezdek megőrülni.

2013. jan. 28. 12:42
 18/105 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem nagyon sok múlik azon, hogy milyen a kiállásod, mennyire vagy talpraesett, mennyire tudod eladni magad, mennyire tudják a munkaadók, elhinni, hogy valóban értesz, amihez értesz, és rád lehet bízni a feladatot. Szerintem ez sokkal fontosabb, mint a végzettség, vagy, hogy milyen eredménnyel végeztél. Két ilyen ismerősöm is van, mindkettőnek ugyanaz a piacképtelen végzettsége van, nyelvvizsgája nincs egyiknek se. Az egyik viszont hét hónapja nem talál munkát: intelligens emberről van szó, de szerény és nem tudja eladni magát, próbálkozik mindenhol és nem kell sehová. A másik már kissé gátlástalan is, de tény, hogy magabiztos, a munkáltatónak pedig ez kell. Hivatalosan 1 hetet volt munkanélküli, és nem is valami putris munkát végez jól keres, és megszakadnia se kell. Szóval szerintem próbálj az önbizalmadra gyúrni: bár gondolom munkanélküliként ez lehet a legnehezebb, de ha magabiztos vagy, könnyebben felfigyelnek rád!
2013. jan. 28. 12:44
 19/105 anonim ***** válasza:
96%

"gyakorlatilag van két gyár ahova folyamatosan veszik fel az embereket."

És folyamatosan mondanak fel nekik pár hónap után, ha már nem jár utánuk támogatás.Ez minden munkahelyen így megy jó pár éve.Ezért is stagnál a munkanélküliség, 10 embert kidobnak, 5-öt felvesznek, 3 hónap múlva ugyanez, és így tovább...

2013. jan. 28. 12:45
 20/105 anonim ***** válasza:
100%

"bármit vállaljon el"

Magyarán:az utcasarkon mindig van hely?

2013. jan. 28. 12:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!