Miért hiszik egyesek, hogy "aki akar, az talál munkát"?
Azért, mert igaz. Kiegészülve azzal, hogy ma tényleg csak az talál munkát, aki nagyon akar.
Én azt látom, hogy sokan megcsináltak egy szakmát vagy diplomát, és most küldözgetik az önéletrajzukat és azt gondolják, hogy mindent megtettek az ügy érdekében.
Holott aki igazán akar, az utánajár személyesen, mozgósítja a kapcsolatait (sőt: kapcsolatokat épít! aki már 1-2 éve munkanélküli, annak bőven volt rá ideje akkor is, ha előtte nem foglalkozott ezzel, bár akinek esze van, az már az iskolát is felhasználja erre), szakmához kapcsolódó új dolgokat tanul akár autodidakta, referenciamunkákat készít "hobbiból", satöbbi, satöbbi.
Tapasztalatból beszélek, nekem borzasztóan nem piacképes végzettségeim vannak. Nem is a szakmában dolgozom, hanem most éppen weboldalakat csinálok. Ehhez elég angolul beszélni, a többi dolog megtanulható. Sok hasonló munka van, csak utána kell járni.
Hülyeség amit irtak h mekibe bárkit felvesznek... Az én városomban pl nincs a mekibe már jó ideje felvétel,csak diákok mehetnek. Kinn vagyok a korból h ingyen tanuljak,nincs 50-70 ezer ft-m tandijra,csak azért h diákként dolgozni tudjak.
Persze a fővárosba könnyebb melót találni ott a mekibe is tényleg van felvétel,de miből menjek fel? Az 40-50 ezer ft-os munkanélküli járadékból? Pénzbe kerül a felutazás,a szállás és enni is kell.
Pénz nélkül még egy élhetőbb városba se lehet elmenni.
aki keres az tényleg talál munkát,de nagyon nem mindegy h hol él.
Annyi sikeres ember van itt, ugyan segítsen már nekem is valaki :D
Heveny fém-, vegyszer allergiám van, tehát minden munka kilőve ahol ilyenekkel érintkezni kell, több üzemorvos is elküldött már a búsba. Emellett számos más allergia.
Mivel burokban nem élhetek, allergiagyógyszer mellett is hámlik állandóan a bőr a testemről, így a maradék munkák kb. 80%-a szintén kilőve, mert benne foglaltatik a munkaalkalmasságiban hogy bőrprobléma kizáró ok.
Maradnak az irodai munkák, ezekből egyikre sem kaptam még választ, illetve dolgoztam telesalesben egy napot, de be is tette nálam a kaput amikor sírósra kellett zaklatnom egy nőt.
Jelentkeztem több alkalommal takarítónői és villamos, metróvezetői munkára, de mivel fiatal pályakezdő lány vagyok, semmire sem megyek.
Lassan egy éve ülök itthon, és kezdek megőrülni.
"gyakorlatilag van két gyár ahova folyamatosan veszik fel az embereket."
És folyamatosan mondanak fel nekik pár hónap után, ha már nem jár utánuk támogatás.Ez minden munkahelyen így megy jó pár éve.Ezért is stagnál a munkanélküliség, 10 embert kidobnak, 5-öt felvesznek, 3 hónap múlva ugyanez, és így tovább...
"bármit vállaljon el"
Magyarán:az utcasarkon mindig van hely?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!