Miért hiszik egyesek, hogy "aki akar, az talál munkát"?
Talál is,csak azt semelyik nagyokos nem mondja meg ,mikor !
Én fél évet itthon ültem és nyomorogtam, elhiheted nem válogatsz ha az éhenpusztulás fenyeget már nagyjából 3-4 hónap után,miután felélted a nehezen megtakarított vésztartalékod. Aztán bumm,egyszercsak lett. pedig semmivel sem akartam jobban fél év után,sőt,már kezdtem beletörődni/fáradni az egészbe,és elfogadtam hogy szép lassan megfagyok majd télen a fűtetlen lakásban ,vagy végigkunyerálom pénzért az összes ismerősömet.
Úgyhogy hagyjuk már ezt a dumát. Persze,biztos vannak emberek akik nem igazán akarnak dolgozni ,de többségben azok vannak munkanélküliek,akik kúrvára nem élvezik a pénztelenséget és kilátástalanságot ,aztán szemetet szedni is elmennének .
Finom és nőies vagyok ezért nem mondom azt, hogy kifogás a fszt. Hopsz kimondtam. :D
Lehet te Szegeden tudtál gyereket vigyázni és pultoskodni, bankban elhelyezkedni, de én nem. Meséljek? Szegedtől egy köpésre lakom, de mivel nem Szegeden, a legtöbb helyre már nem vettek fel. Ahol esélyem lett volna, ott vállalkozóként nyomhattam volna, hlye pedig azért nem vagyok, hogy több tízezret fizessek magam után, de bevételem ne legyen (hiszen nem adtak volna támogatást sem, ha felvesznek az adott bankhoz).
Gyerek mellé azért nem kellettem, mert magam is "gyerek" vagyok még, bármilyen eladónak azért nem, mert nincs olyan képzettségem, pedig most a Palánk fagyizóba is keresnek bolti eladót. Természetesen vendéglátó eladó szakképzettséggel, ami nekem nincs, és kikötés a szegedi lakhely. (Ami nekem nincs.)
Rájártam a TESCO-ra is, hátha, de soha nem vettek fel, küldözgettem is a pályázataim oda, hogyha hirdették, és semmi.
Mindenre beadtam a jelentkezésem a Déli Apróból, amire kicsit is megfeleltem, de még arra is, amire nem. 160 megpályázottból, amire visszahívtak, és nem átverős állás volt tudod mennyi volt? 2, és ebből az egyiknél alám vágott valaki, aki az adott cégnél dolgozik, és nem kedvel, de megtudta, hogy jelentkeztem, a másik meg szimplán nem sikerült. Tehát volt 1 állás a 160-ból, ami rajtam múlott, és nem vettek fel azonnal. Ennyi.
költözés: addig költözhetsz, amíg nincs családod. Amikor ott a hitel meg a gyerek, már nem nagyon ugrálhatsz, óvodákat-iskolákat váltogatva
A férjem bárhol talál munkát, tőle nem kérdezik meg, hogy ki vigyáz a gyerekre és nem szempont nála, hogy orvoshoz vigye a gyereket vagy vigye-hozza oviba.
Egy nőre ránéznek, vagy szülni fog, vagy kisgyereke van, vagy öreg. Ismerősömet 3 havonta hosszabbítják a munkahelyén, örül neki, hogy van munkahelye, de erre nem tud gyereket vállalni. Persze erre meg azt írhatod, hogy minek gyerek, sokan vagyunk a földgolyón, mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!