Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megkaptátok a fizut? Jobb...

Megkaptátok a fizut? Jobb lett az új rendszerben? Nekünk két gyerekkel közalkalmazotti fizetés a harmadára csökkent.

Figyelt kérdés
2011. febr. 2. 10:56
 81/104 anonim ***** válasza:
66%
Szóval 2-3százezer Ft-ot visz haza, elírtam!
2011. febr. 4. 14:22
 82/104 anonim ***** válasza:
65%

"Nekünk két gyerekkel közalkalmazotti fizetés a harmadára csökkent"

"Barátnőmnek 3 kisgyereke van, óvónő és nem kap többet mint előtte, mert túl alacsony a bruttója ahhoz, hogy érvényesíteni tudja a kedvezményt"

"másik barátnőmnek 1 gyereke van, neki meg túl magas a bruttója a kedvezményhez"

"a magas fizetésűeknek nem járnak a kedvezmények, mert ezt az átlagos fizetésűeknek találták ki"

"Na várjatok csak, a 3 gyerekes családoknál a gyerekenkénti 33 erer Ft nem nettó és nem havi szinten a fizuban jelennik meg, hanem majd az adóvisszatérítésnél. APEH-os"

"3 gyerekes családanya vagyok, bejelentett fizetéssel. Akkor hol az 90 ezer Ft? Mert nekem bizony nem lette nnyivel több a fizum, pedig 180 ezer Ft a bruttóm, annak az ügyintéző hölgy szerint elégnek kell lennie, hogy maximálisan tudjam érvényesíteni a kedvezményeket"

" a netes bérkalkulátorok szerint is meg kellett volna hogy kapjam a teljes összeget. "

"az átlag állampolgár bruttó 160 ezer Ft-ot keres "

"Tényleg csak a képviselő urak famíliái járnak jól, na meg a többi tisztességtelen csaló."

Ezeket cáfoltuk TÉNYEKKEL, mert ezek hazugságok voltak. Az a kérdés szempontjából tökéletesen irreleváns, hogy te honnan jöttél most haza, meg egyéb, általad most leirt dolgok... Szóval milyen tényeket irtál a témával kapcsolatban? Csak egyet, kérlek...

Merthogy szerinted "Egyelőre téged cáfolt meg mindenki szép sorba" (egy cáfolatot se láttam), "Mindenki, aki előtted írt az mást állított mint te." (Ja, épp ezért kellett már valakinek megirni a tényeket, mert elég hosszú hazugság-halmaz állt már itt össze.)

Szóval kérlek, egy tényt, amit irtál erről a témáról!

Én nem az ideológiáról beszélek, mert azt én egyáltalán nem kevertem ide, nem mondtam azt se, hogy szerintem jó, vagy rossz ez a rendszer, mert nem ez volt a kérdés.

Ha az ideológiáról akarsz vitát nyitni, azt tedd meg egy másik, erről nyitott kérdésben. Itt meg próbálkozz a témánál maradni.

Pl.: két gyerekkel egy közalkalmazott nem kapott harmada fizetést az új rendszerben, az óvónő is tudja érvényesiteni a kedvezmény egy részét, a magas fizetésűnek is jár a kedvezmény, bizony 3 gyerekkel havonta és gyerekenként 33.000 Ft jár és nem csak az év végén, 180.000 bruttó nem elég a kedvezmények maximális érvényesitéséhez, a netes kalkulátorok szerint se, az átlag polgár nem 160.000-et keres, nem csak a tiztességtelen csalók járnak jól.

Na, ezek tények, ezeket állitottam és senki se cáfolta őket. Mármint ha a köpködést nem számitjuk cáfolatnak, de hát ugyebár azt nem...

2011. febr. 4. 14:31
 83/104 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem ez a gyerekvállalás nem csak pénz kérdés.

Mi a magunk hátrányára is vállaltunk 3 gyereket, amikor még szó sem volt ekkora kedvezményekről. Sőt annyira nem a kedvezmények miatt, hogy az első évben többször meglepődtem, hogy jé miyen pénzt küldött az önkormányzat (karácsonyi tám), jé miért csökkent a hitelünk 1 millával (kerületi nagy családos tám)gázártámogatásról sem tudtam amíg ki nem küldte a MÁK a papírt...

És akkor még a férjem is csak bruttó 200-at keresett.A harmadikkal a szülés előtti héten diplomázott a férjem, akkor már tudtuk, hogy meg fogják emelni a bérét.

Nem mondom, hogy könnyű volt! Azt sem, hogy követendő a mi példánk.

De azt biztosan tudom, hogy akinek a család fontosabb mint egy bizonyos életszínvonal, azt nem tartja vissza!

Hát igen a svédek.... ott nem szokás lelakatolni a bicajt, az ajtót sem nagyon zárják stockholmon kívül...A babakocsit kint hagyhatom a lépcsőházban akár a földszinten is stb stb.

2011. febr. 4. 14:32
 84/104 anonim ***** válasza:
100%

Figyi, az mióta hazudság, hogy a 3 gyermekes kismama megkérdezte, hogy hol a 90 ezer Ft? Ez nem hazudság, csak nyilván neki is össz-vissza beszéltek az APEH-ban és ígérgették, hogy ó igen, megkapja.

Az átlagember meg valóban 160 ezer bruttót keres, vagy még annyit se.

www.barikad.hu, vagy ennek a nyomtatott változata Barikád hetilap, itt tudsz tájékozódni (pl. itt), szociológusok, politikai elemzők is több ízben kifejtették már ezt. Sajna, de ez a szomorú valóság, bárcsak hazugság lenne!

2011. febr. 4. 14:35
 85/104 anonim ***** válasza:
66%
88%-os: félre ne értsd, én nem vagyok családellenes, habár tény, hogy nem mertem volna 2 gyereket vállalni, ha nincsenek meg az anyagi feltételek. Mivel én kimondottan jó anyagiak között nőttem fel, nekem az volt a természetes, hogy a gyerekeimet is majd ilyen közegben szeretném felnevelni. Pont emiatt is van több mint 3 év korkülönbség a lányok között, mert mielőtt ebbe a nagy házba költöztünk volna, előtte csak egy 2 szobás lakásban laktunk 8igaz, újépítésű volt az is) és szerettük volna, ha a gyerekekkel együtt kényelmesen elférünk.
2011. febr. 4. 14:38
 86/104 anonim ***** válasza:
76%

A három gyerekes kismama állitott valamit, ami nem igaz és azt tisztába kell tenni, hogy nehogy valaki elhigyje. Sőt, az se árt, ha ő maga megtudja az igazat, szerintem. Legalábbis nem jelezte, hogy tök lényegtelen lett volna számára az információ... Szerintem hasznos volt neki, mert félrevezették.

Ekkor le kell irni a tényeket. Ezt tettem. És továbbra se cáfolt senki.

Neked hol az egy db. tényed? Úgy szeretném már...

Addig bátran polémizálj a svédekről...

2011. febr. 4. 14:39
 87/104 anonim ***** válasza:
66%
A 78%-os meg olyanokkal is engem támad, amiket nem is én írtam, hanem a tisztelt képzetlen APEH-os ügyintézők mindenkit félreinformáltak. És ez bizony igaz, mert kíváncsiságból én is többször felhívtam őket és ahány ügyintéző, annyiféle vélemény és persze egyik sem a valóságot tükrözi. De az is igaz, hogy a szomszédaim (Köztársasági Őrezrednél és Honvédségnél dolgoznak) nem kaptak egy dekával se többet, pedig futárral hozták ki a papírt, tehát időben kitöltötték. Úgyhogy amit a kérdező állít, az sem lehetetlen. A törvények szerint nem szabdan ilyennek megtörténnie, de az ország és a nagyurak nem épp a törvénytiszteletükről váltak híressé, úgyhogy minden elképzelhető meg az ellenkezője is amilyen fejetlenség itt van...
2011. febr. 4. 14:42
 88/104 anonim ***** válasza:
83%
A 3 gyereke skismama KÉRDEZETT valamit, te meg lekezelően leugattad! És egy páran utána visszaszóltak neked, majd meggyanúsítottál azzal, hogy az mind én vagyok, csak mert 2 79%-os si volt. Hát közlöm veled, hogy 3 is volt, csak azok közül az egyik azt írta, hogy a Paksi Atomerőműben nagyon sok veszélyességi pótlékot fizetnek, na akkor azt is én írtam?! Akkor támadj már le azért is! Minden egyes szavam tény volt és az is marad, nem csak a személyes dolgok, hanem minden más is!
2011. febr. 4. 14:44
 89/104 anonim ***** válasza:
66%

Már látom a következő vitatémát... Egy másik fórumon azt állítja valaki (bennfentesekre hivatkozva), hogy hamarosan duplájára emelik a családi pótlékot azoknál, ahol 2 vagy annál több gyerek van...

A 78%-os szerint biztos ez is tény, mint az összes többi mézesmadzag amik pl. az ország gazdasági helyzetéről szólnak (hamisan).

2011. febr. 4. 14:47
 90/104 anonim ***** válasza:
67%

Már bocs, de én a felvetett témákra reagáltam és nem csak neked. Kissé sokat gondolsz magadról.

Semmivel nem neked támadtam, hanem sorra cáfoltam, amiket irtak.

Az APEH-osnál is egyértelmű volt, arra reagáltam ("Az APEH-os is képezhetné magát asszem"), a 3 gyerekesnél is egyértelmű volt, hogy arra reagáltam ("Kedves családanya,...").

Beidézem a kedvedért, amint "leugattam" a 3 gyerekest:

"Kedves családanya, neked a TELJES adód 36.000 Ft, hogy kaphatnál ebből vissza 99.000 Ft-ot? Ráadásul neked jár adójóváirás is, annyira alacsony a béred, tehát mindösszesen 24.000 Ft adót fizetnél. Esetedben ezt a 24.000 Ft-ot nem kel megfizetned, tehát csak ekkora mértékig tudod kihasználni a családi adókedvezményt. Marad a kedvezményedből még 75.000 Ft-nyi adó, amit esetleg a párod ki tud használni.

A 3 gyerek után járó kedvezmény teljes kihasználásához csaknem 500.000 Ft-os bruttó fizetés kell, azaz ekkora bérig EGYÁLTALÁN nem fizetsz adót."

Pontosan melyik része volt a leugatás?

Szerinted: "A 78%-os meg olyanokkal is engem támad, amiket nem is én írtam" Idézd már légyszi, ahol téged támadtalak az APEH-os, vagy kismamás dolgokkal... Köszi.

Addig várjuk a tényeket, amiket irtál. Ja, meg az ellenőrzés eredményét is...

2011. febr. 4. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!