Megkaptátok a fizut? Jobb lett az új rendszerben? Nekünk két gyerekkel közalkalmazotti fizetés a harmadára csökkent.
Na ja, nem minden nagycsaládos keres jól, ez tény, de azért vannak, akik becsületes munkából élnek és jól járnak.
A kérdésre visszatérve, a kérdező szépen lapit, hogyan állitja, hogy harmadára csökkent a bére. Mikor senkinek se... Pláne nem két gyerekkel.
Ui: műszakpótlék 60% annak, aki műszakozik, de mi nem műszakozunk...
Nézem ezt a vitát és el vagyok képedve.
Férjem friss diplomával (3éve dolgozik a cégnél, de csak idén diplomázott) multi cégnél, 8 órás munkával, emberi körülmények között keres bruttó 600-800 között. Ehhez még jön a távolléti díj, ha külföldre megy napi 20-25 ezresével kb a három havonta esedékes bónusz + cafetéria.
Tanult 6 évet az állásért és megdolgozik a pénzért. Van három gyerekünk és még 2-re de lehet 3-ra is tudnánk érvényesíteni a kedvezményt. Én eü dolgozó vagyok (jelenleg gyeden) Az én Gyedem 66 ezer forint adójóváírás nélkül tehát még +15100 lesz majd visszaigényelhető.
Eddig hitelből éltünk (autó+lakás+diák) most van remény arra, hogy megtakarítsunk a hitelek törlesztése mellett... Igen mi örülünk neki!
Hozzátenném, hogy amikor az eü pályát választottam és diákhitelből másioddiplomáztam (2 millába került), akkor is tudtam, hogy a bruttóm max 160 lesz. Szóval nem rinyálok. Ezt választottam, mert ezt szeretem. Mindenki másnak is tudnia kellett, hogy ennyit fog keresni közalkalmazottként... Ezért fujjogni azokra, akik versenyszakmában dolgoznak 2-3-10-szeres bérért hát hogy is mondjam... Lehet pályát módosítani! :)
Nem tudom, miért lennék nagymellényű, de hát te tudod... Az első 2 oldalon annyi hazugságot, félrevezetést irtak, hogy egy helyen ennyit még nem láttam. Ezek az alábbiak voltak:
"Nekünk két gyerekkel közalkalmazotti fizetés a harmadára csökkent"
"Barátnőmnek 3 kisgyereke van, óvónő és nem kap többet mint előtte, mert túl alacsony a bruttója ahhoz, hogy érvényesíteni tudja a kedvezményt"
"másik barátnőmnek 1 gyereke van, neki meg túl magas a bruttója a kedvezményhez"
"a magas fizetésűeknek nem járnak a kedvezmények, mert ezt az átlagos fizetésűeknek találták ki"
"Na várjatok csak, a 3 gyerekes családoknál a gyerekenkénti 33 erer Ft nem nettó és nem havi szinten a fizuban jelennik meg, hanem majd az adóvisszatérítésnél. APEH-os"
"3 gyerekes családanya vagyok, bejelentett fizetéssel. Akkor hol az 90 ezer Ft? Mert nekem bizony nem lette nnyivel több a fizum, pedig 180 ezer Ft a bruttóm, annak az ügyintéző hölgy szerint elégnek kell lennie, hogy maximálisan tudjam érvényesíteni a kedvezményeket"
" a netes bérkalkulátorok szerint is meg kellett volna hogy kapjam a teljes összeget. "
"az átlag állampolgár bruttó 160 ezer Ft-ot keres "
"Tényleg csak a képviselő urak famíliái járnak jól, na meg a többi tisztességtelen csaló."
Igen, mindenkibe belekötöttem, aki itt HAZUDOTT.
Na, mindezek tisztába tevése során került sorra az én fizetésem, ami persze már csipi egyesek szemét. Ja, és akkor már nagymellényű vagyok, mert azt merem irni, hogy az átlagpolgár nem 160, hanem 200.000 Ft-ból él, azért hivják azt átlagfizetésnek ma Magyarországon...
És mert azt merem irni, hogy a környezetemben NEM a 160.000-es fizetés a jellemző. Értelemszerűen egy borsodi faluban pedig még annak is örülnének. Ez egyértelmű.
Lehet az egekig magasztalni a közalkalmazottakat, de a kérdező azóta se cáfolta: csúnyán hazudott azzal, amit kérdésében irt, SENKINEK a fizetése nem csökkent harmadásra, de még harmadával sem, a legalacsonyabb kerestű, gyerektelen dolgozók bére csökkent pár ezer forinttal.
Ja, az már csak hab a tortán, ami sértegetéseket nekem irtak (hazug, lébecoló, zavaros, bla-bla-bla), de hát ha ez okoz nektek kielégülést, én nem bánom, csak NE hazudjatok már olyan feltűnüen, nyilvánvalóan.
Ja, kedves hozzászóló, mélyen hallgatsz a csekkelős barátnődról... Nyugodtan kérj ám bocsánatot a válogatott sértésekért, amiket a fejmehez vágtál, nem gond, csak kissé ciki, hogy mégse hazudok...
Nem feltétlenül hazug itt mindenki!
Az tény, ha valaki nem veszi a fáradtságot és tapossa ki magának az utat, akkor senki sem fogja.
Gondolok itt az APEH-os teljesen inkompetens hozzászólására.
Ha most ő tényleg APeh-es, akkor őt kérdezed meg, és ezt mondja. Így már érthető ez a sok félinformáció, és hülyeség.
Mert ami nekem (aki utánaolvastam, körbe jártam és valószínű jó kérdéseket tettem fel jól megfogalmazva jó embernek, nekem egyértelmű, az másnak nem biztos.
De az előttem szólónak igaza van, abban, hogy az ő fizetésének semmi köze a többiek félreinformálásához és amit a rendszerről írt az végig korrekt, helyes infókat tartalmazott! A fizetése meg kit érdekel???? Nekem nem jut belőle! :D Úgyhogy számolgatom a sajátomat! :)
Jah és még valami a dúsgazdag jogász házaspárról hozzászólónak.
A kedvezményt SOSEM kötelező igénybe venni! Nyilatkozol arról, hogy igénybe szeretnéd venni. Ha nem nyilatkozol arról, hogy igénybe veszed, akkor nem kapod meg, és ez nem egyenlő a gyerek letagadásával.
Istenem, hogy valaki nme tudja mi a különbség az "átlagot vonunk" és az "átlagos" között, az jobb ha hallgat... Jah és nem csekkelős, hanem csekkolós. Látom, fogalomzavarban szenvednek egyesek. :D
Az APEH-os hozzászóláson már meg sem lepődök, ugyanis én magam is többször betelefonáltam az APEH-ban és ahány ügyintéző, annyiféle vélemény. És mint kiderült, vagy talán egyszer majd kiderül, nagyobbnál nagyobb hülyeségeket mondanak.
Ez a fogalomzavaros meg azt hiszi, joga van bárkinek is a bocsánatát kérni, hát nincs! Kis Fidesz-bérenc, nem látja a fától az erdőt, vagyis azt, hogy a többség igenis, hogy nem járt olyan hú de jól ezzel az új adórendszerrel.
A jogász házaspárt sajnos én nem ismerem (bár le a kalappal előttük), de pároméknál pl. minden egyes kollégának nyilatkoznia kellett arról, hogy van-e gyerek, mennyi stb. Szóval náluk pl. nem említették meg, hogy lehet a levesben is hagyni a kedvezményt. Dehát bizonyára ezt is cége válogatja, mint minden mást.
A Honvédségnél dolgozó barátnőm pl. csak 66 ezer Ft gyedet kapott, pedig a bruttója bőven afölött van, ami ahhoz kell, hogy megkapd a maximum gyedet. Én minden további nélkül megkaptam a maximumot, pedig én nem állami cégnél dolgozom. Úgyhogy a kérdezőnek akár igaza is lehet, a mai Magyarországon (igen, ha fáj, ha nem fáj, a sok CSALÓ között) ez nem meglepő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!