Megkaptátok a fizut? Jobb lett az új rendszerben? Nekünk két gyerekkel közalkalmazotti fizetés a harmadára csökkent.
Engem ki és hol cáfolt???
Én leirtam, ki hol, miben hazudott és mi azzal szemben a valóság.
Ezekre én egy cáfolatot se láttam. Fröcsögést, azt igen, de az nem zavar.
A szabatos fogalmazás sokat számít!
Az átlagbér ma MO-n 200.000 bruttó. Ez TÉNY. Rá lehetguglizni.
Az átlag ember fizetése, ezt nem tudom hogy kell definiálni... ki számít átlag embernek? Azért lesz valaki átlagember mert még a 200 bruttót sem éri el?
Amúgy az belátható, csak nem kell jelzőkkel illetni hogy nagyon sokan 200000 alatt visznek haza.
Nos kételkedőknek itt egy chart, ami szerint:
0-100 ezer között 1,7% keres (ez szerintem vitatható, hisz a minimál bér idetartozik, de hiszünk nekik, hisz ők mérték fel)
0-100 ezer között 1,7 %
100-200 ezer között 30,8%
200-300 ezer között 29%
300-400 ezer között 15,6%
400-500 ezer között 7,6%
500-600 ezer között 5%
600-700 ezer között 2,6%
700-900 ezer között 2,5%
Egyéb 5,3% (mivel meg lehet adni a 0-100 ezeret, joggal feltételezzük, hogy ezeknek még magasabb a bérük.
Noh akkor egy kis matek:
0-200 ezret keresők: 32,5%
Ettől magasabb: 67,5%
Akkor melyiket nevezhetjük átlagosnak???? A 200 felettit (szerintem) Bocsesz, kérlek ne pontozzatok le, ezek tények, számok, logika...
A legfrisebb adatok szerint az átlagkereset (2011-es), de csak pár ezres válaszadás alapján...
235 ezer brutttó
Tényleg nem értitek, hogy az átlagkeresetet úgy számolták, hogy benne volt a havi több 10 millát hazavivő Hagyó Miki és társai (olyan emberek, akikkel te az életben nem leszel kapcsolatban, akikhez közelíteni sem fog az anyagi helyzeted) és a minimálbérből élők is?
Egy példa, szerinted Fehéroroszország a maga kis diktátor Lukasenkójával gazdag ország? Hát nem! De aki ott gazdag, az nagyon-nagyon gazdag, voltam kint, láttam a palotákat, a Rózsadombot simán zsebre vágnák... De akkor is egy szegény ország, mert az átlagember rosszul él. De az átlagfizetés ott sem olyan alacsony, értitek már?
Ki mit lát maga körül.
Mint említettem férjem minimum 600 bruttója mellett panelben élünk... Most is abba költözünk csak nagyobba.
Én mit látok magunk körül:
- Anyukám nyugdíjas közel nettó 200 e (közalkalmazott volt)
- Férje nyugdíj mellett dolgozik nettó 300 (tűzoltóságnál gépkocsi vezető)
- Nővérem érettségivel kereskedelemben bruttó 600-700 e
- Férje érettségivel IT szakmában bruttó 400
- Apósosm, anyósom (háziorvos+nővér) Hagyne mondjam...
- Férjem testvére jogász (közalkalmazott) bruttó 400
- Barátnőmék (kameraman ő is férje is több csatornánál dolgoznak) nettő több mint 1 milla!!!!
Én továbbra is eü-s vagyok, de amikor sokat ügyeltem, meg műtőben voltam elérte az én bruttóm is a 230-at...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!