Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megkaptátok a fizut? Jobb...

Megkaptátok a fizut? Jobb lett az új rendszerben? Nekünk két gyerekkel közalkalmazotti fizetés a harmadára csökkent.

Figyelt kérdés
2011. febr. 2. 10:56
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/104 anonim ***** válasza:
76%
Most látom csak, hogy Atom Anti a 88%-ossal is összekevert, ugyanis ő írt hosszabban a svédekről, nem én. Ez mér tényleg röhej. :DDDDD
2011. febr. 4. 14:54
 92/104 anonim ***** válasza:
60%
Jesszusom, nkede tényleg baj van az agyaddal... Én a legutolsó (illetve már utolsó előtti) hosszászólásodra írtam ezt, de pihenj le szerintem, mert nagyon kezded kutyulni a dolgokat... Ez a "kedves családanya" megszólítás -tekintve a stílusodat- nem az a klasszikus kedves családanya megszólítás, sokkal inkább gunyoros.
2011. febr. 4. 14:57
 93/104 anonim ***** válasza:
67%

Ja, a "páran visszaszóltak" nekem, az onnantól mind te voltál, meg a friss reges, aki szépen elhallgatott, mióta megkérdeztem tőle: "Kedves friss regelő, érdekes igazságérzeted van, hogy az idézett fél oldalnyi hazugságból egyik se zavart, csak az, hogy elkezdtem sorban cáfolni őket... Azokra nem tartottad fontosnak reagálni? "

Szóval azóta már ő se szól semmit. A páran visszaszóltak, az te voltál, egy személyben.

A svédeket bizony te hoztad ide:

"Európában elég sok helyen vannak rokonaink, de a svéd helyzetet egy kicsit jobban ismerem, nos fater paramétereivel ott már egész máshol tartana, vagy tartott volna (most már ő is nyugdíjas). "

Erre reagált neked a 88-as, amit igy is kezdett: "Nah a svéd rendszert idehozni.... "

Ha szerinted már az is gunyoros és leugatásnak minősül, hogy "kedves családanya", akkor talán neked kell lepihenni, tekintve, hogy már azt se tudod követni, hogy a svédek hogy kerültek ide...

Ne aggódj, én nem keerek semmit, te szépen küzdesz, hogy bekeverd a dolgokat és félrevidd a kérdést, meg valahogy kikeveredj a sok mellédumából, de én szépen, akkurátusan, idézetekkel cáfolom minden sorodat.

2011. febr. 4. 15:03
 94/104 anonim ***** válasza:
76%

Te mindig csak ugyanazt idézed, nálad megakadt a lemez. Akik beszóltak neked, az nem mind én voltam és ezt te is tudod. A friss regesnek meg nyilván nincs ideje egész nap a gép előtt ülni. De, hogy boldog légy, az elmúlt egy órában körbekérdeztem néhány embert az átlagfizetés-átlagos fizetés témakörről (nem árultam el nekik az én véleméynemet) és kivétel nélkül azt mondták amit én is vallok. Köztük volt egy szociológus is, akinek ugyebár szakmájából adódóan is tökéletesen tisztába kell lennie a témával, nos, mintha csak én fogalmaztam volna meg a szavait. Mondtam neki, hogy van itt egyetlenegy emberke, aki nem képes ezt megérteni, erre azt mondta, hogy valószínűleg annyira be vagy zárkózva a kis mikrovilágodba, hogy elképzelni sem tudod, hogyan él az emberek többsége.

Küzdeni, ééén? Te nagyon nem ismersz, bocs, de te arra sem vagy méltó, hogy akár egy pingpong meccset lejátsszak veled.

A svédeket én csak megemlítettem néhány mondat erejéig, "polemizálni" a 88 %-os polemizált rajta. De át lehet nézni más fórumokra is, ott is ugyanaz a többség véleménye az új adórendszerről mint itt a kérdezőnek, meg a többi válaszolónak, akik a te állításodat cáfolták.

2011. febr. 4. 17:06
 95/104 anonim ***** válasza:
100%

Hát szépen elkanyarodtatok a témától! Én azért visszakanyarodnék.

"Megnéztem a 2007-es számlakivonataimat: 28500 Ft gyest utalt az Államkincstár."

Akkor lapíts, anyukám, mert ha rájönnek, hogy többet utaltak, visszakérik. :)

A mindenkori gyes összegét (megegyezik a mindenkori nyugdíjminimummal) kormányrendelet határozza meg, 2007-ben ez 26830 Ft volt.

Arra már más is rávilágított, de azért kihangsúlyozom én is: az adójóváírás jövedelmi határhoz kötött, de a családi adókedvezmény nem. Így azt a háromgyerekes barátnőd tudja a leginkább érvényesíteni.

Az azért a továbbiakban is érdekelne, hogy pontosan mennyi volt a kérdező tavalyi jövedelme, ami idén a harmadáRA csökkent.

2011. febr. 5. 11:50
 96/104 anonim ***** válasza:
25%

Ne fáradj, 90%-os, már többen próbáltuk neki elmagyarázni, sikertelenül. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni.

A kérdező meg beégett, aztán inkább nem reagál, mondjuk nem csodálom...

2011. febr. 5. 14:48
 97/104 anonim ***** válasza:
13%
Hú, hát nagyon beégett a kérdező, ú, tényleg nagyon. Mitől égett volna már be?! Rosszindulatú bagázs!!!
2011. febr. 6. 10:53
 98/104 anonim ***** válasza:
81%
Attól, hogy egyértlemű lett, hogy hazudott a kérdésében megfogalmazott állitással. A beégés abból következik, hogy még cska meg se próbálja magát kimosni. Na, az a beégés...
2011. febr. 6. 10:58
 99/104 anonim ***** válasza:
100%
Tévedsz, kedves utolsó előtti. Nem vagyok rosszindulatú, csak bántja a szememet a hazugság, félrevezetés. Én elhiszem (hiszen általános iskolában megtanultam számolni), hogy akiknek igazán számítana, azoknak lett kevesebb vagy nem olyan mértékben nőtt a jövedelmük, mint akinek sok bruttója van. De azt nagyon nem tudom elhinni, hogy több, mint 60%-kal csökkent a fizetése. Vagy szimplán rosszul fogalmazott, azt akarta esetleg írni, hogy harmadáVAL csökkent a fizuja. Ezt sem tudom elképzelni, de ha levezeti és megállja a helyét, elhiszem.
2011. febr. 6. 11:15
 100/104 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem egész egyszerűen azóta nem volt alkalma visszanézni erre a fórumra. Van ilyen, nem mindenkinek telik ki az idejéből minden nap a gép előtt ülni és netezni. Biztos éjjel-nappal dolgozik, nem lenne meglepő 2 gyerek mellett.
2011. febr. 6. 15:41
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!