Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megkaptátok a fizut? Jobb...

Megkaptátok a fizut? Jobb lett az új rendszerben? Nekünk két gyerekkel közalkalmazotti fizetés a harmadára csökkent.

Figyelt kérdés
2011. febr. 2. 10:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/104 anonim ***** válasza:
35%

Mi jól jártunk.

Akinek nincs gyerek de eddig 36%-ot adózott annak is jobbnak kell lennie valamivel.

És valóban az a cél, hogy fizessünk adót és neveljünk gyerekeket.

Mi vállalunk egy negyediket! :)

2011. febr. 2. 17:10
 12/104 anonim ***** válasza:
7%

Megnéztem a 2007-es számlakivonataimat: 28500 Ft gyest utalt az Államkincstár. Ez biztos, ugyanis akkor a családi pótlék még a férjem számlájára ment, szóval nekem csak a gyes jött a Kincstártól.

Az óvónő barátnőm igen, csak részben tudta érvényesíteni a kedvezményt. DE a másik, akinek túl magas a fizuja, ő egyáltalán nem, sőt a férje sem (mindketten állami vállalatnál dolgoznak). Amúgy nekem is azt mondta az APEH-ban a nő -sőt, nem mondta, hanem kioktatott-, hogy a magas fizetésűeknek nem járnak a kedvezmények, mert ezt az átlagos fizetésűeknek találták ki. Úgyhogy sajna barátnőmék nem kapják. :(

2011. febr. 3. 06:44
 13/104 anonim ***** válasza:
55%

Te tényleg nem vagy jól. A magas keresetűek miért ne kapnák? Olvass már utána, mielőtt bárkinek zöldségeket beszélsz. Férjem nettója 5-600.000 Ft, szerintem magas keresetű. Havi 99.000-el kap többet most, a 3 gyerek után.

Pont hogy ők kapnak csak igazán...

2007-ben pedig a gyes összege 26 ezer 830 Ft volt, itt egy link példának: [link]

De azért terjeszd tovább, amit itt cáfolgatunk neked folyamatosan. Látom, agyig nem jut el...

2011. febr. 3. 09:16
 14/104 anonim ***** válasza:
68%
Akkor biztosan az OTP hazudott folyamatosan a számlakivonatokon. Hát mindegy, nekem csak jó. :8 Amúgy sógornőmnek tavaly februárban járt le a gyes-e és ő is 28500 Ft-ot kapott. Úgy látszik, kedvezményezett a családunk, de jó nekünk. :D Hát nem tudom, hogy akkor a Honvédség meg a Köztársasági Őrezred miért nem engedi érvényesíteni a kedvezményeket... Lehet, hogy a maffiameló jobban fizet (mint azt láttuk az imént).
2011. febr. 3. 09:45
 15/104 anonim ***** válasza:
34%

Na várjatok csak, a 3 gyerekes családoknál a gyerekenkénti 33 erer Ft nem nettó és nem havi szinten a fizuban jelennik meg, hanem majd az adóvisszatérítésnél.

APEH-os

2011. febr. 3. 10:46
 16/104 anonim ***** válasza:
87%
Nem lehet, hogy te kevered a családi adókedvezményt az adójóváírással? Családi adókedvezményt igenis a magas jövedelműek tudnak érvényesíteni, de az adójóváírást már nem, mert az éves fizetésük túllépi a határt. Szerintem itt definíciós problémák lehetnek.
2011. febr. 3. 11:41
 17/104 anonim ***** válasza:
88%

Az APEH-os is képezhetné magát asszem, mert ezeknek fogalomzavaruk van a jelek szerint...

A 3 gyerekes családoknál bizony nettó és bizony gyerekenként és bizony havonta a fizuban jelenik meg és nem év végén.

2011. febr. 3. 11:49
 18/104 anonim ***** válasza:
76%
3 gyerekes családanya vagyok, bejelentett fizetéssel. Akkor hol az 90 ezer Ft? Mert nekem bizony nem lette nnyivel több a fizum, pedig 180 ezer Ft a bruttóm, annak az ügyintéző hölgy szerint elégnek kell lennie, hogy maximálisan tudjam érvényesíteni a kedvezményeket. Az egyszeri, 12100 Ft-os kedvezményt én is és a férjem is megkaptuk.
2011. febr. 3. 12:00
 19/104 anonim ***** válasza:
82%

Kedves családanya, neked a TELJES adód 36.000 Ft, hogy kaphatnál ebből vissza 99.000 Ft-ot? Ráadásul neked jár adójóváirás is, annyira alacsony a béred, tehát mindösszesen 24.000 Ft adót fizetnél. Esetedben ezt a 24.000 Ft-ot nem kel megfizetned, tehát csak ekkora mértékig tudod kihasználni a családi adókedvezményt. Marad a kedvezményedből még 75.000 Ft-nyi adó, amit esetleg a párod ki tud használni.

A 3 gyerek után járó kedvezmény teljes kihasználásához csaknem 500.000 Ft-os bruttó fizetés kell, azaz ekkora bérig EGYÁLTALÁN nem fizetsz adót.

2011. febr. 3. 12:12
 20/104 anonim ***** válasza:
35%
Szuper, akkor ezzel a törvénnyel adtak a sz.nak egy pofont, merthogy kb. senki nem tudja teljes egészében érvényesíteni. Meg az se semmi, hogy az APEH-ban a hölgy ezt nem tudta így elmagyarázni (sőt, téves infót adott), valamint a netes bérkalkulátorok szerint is meg kellett volna hogy kapjam a teljes összeget. Na ennyit erről, kb. senki nem járt olyan hú de jól, főleg, hogy az átlag állampolgár bruttó 160 ezer Ft-ot keres (a közalkalmazottak még ennyit sem). Tényleg csak a képviselő urak famíliái járnak jól, na meg a többi tisztességtelen csaló.
2011. febr. 3. 12:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!