Mennyi hiteletek van vagy adósságotok, mennyi megtakarított pénzetek + hány évesek vagytok?
51# Én befektetésnek vettem, ki van adva bérbe. És soha nem volt drága telefonom, pedig lehetett volna. De miért adtam volna ki érte egy valag pénzt, ha úgyis csak ugyanazt tudja mint a másik?
Arról nem is beszélve hogy soha nem lesz ártartó egy ilyen befeccolás. Magyarul kidobott pénz az ablakon. Én meg azt szeretem ha valami hozza a pénzt, nem viszi. 😁
De hát nem vagyunk egyformák hál'istennek ostobáknak is kell lennie, hiszen ha nem volnának, nem lehetne eladni azt a szart mert nem lenne kinek. 😁
Hitel kb: 700.000ft
0ft megtakarítás
Albérletben élünk (barátnőm gyerek és én)
Fizetésem nettó 380k
Nincs autóm
Nyilván ennél nem sokkal lehetne kevesebb de megvagyunk így is.
Annyi hogy én tényleg semmivel indultam (nevelő otthon 3 éves koromtól) és nem igazán kaptam még útravalót sem hogy hogyan is rakjam össze a lakást.
Ja és természetesen nem
Örököltem semmit szóval totál 0…
Viszont nem semmi és le kalappal mindenki előtt aki az én koromban már nem kicsit összehozta !!
47-es: sokan örökölnek, illetve tegyük hozzá hogy pl. én szerencsére nem úgy jutottam lakáshoz hogy valamelyik rokonom meghalt volna, hanem úgy hogy szüleim anno vettek jó áron egyet. 4,5 millió volt 10 évvel ezelőtt az a lakás ami most 18-20 milliót ér. Ha inflációval kalkulálunk akkor is csak 7,5 millió lenne a valóás ára jelenleg. Ez is egy olyan összeg ami teljesen kifizethető, akár hitel nélkül is. Az teljes infláció kb. 65% volt, de ennek ellenére a lakásárak 4-5X magasabbak.
Ha az ember jó időben gondolkodott, akkor nagyon jó áron akár több ingatlanhoz is hozzá tudott jutni. Kár hogy akkoriban nem vettek többet szüleim, pedig elmondásuk szerint bőven telt volna rá. Főleg ilyen nevetséges áron (ugye mélyponton volt nagyjából az ingatlanpiac).
Amúgy ismerek ilyen embereket, pl. egyik haverom családja is akkoriban "vásárolt be" 40-50nm-es lakótelepi lakásokból. Fillérekért lehetett kapni utána pár évvel pedig többszörösére nőtt az értékük.
#55 "Hitel kb: 700.000ft
0ft megtakarítás
Albérletben élünk (barátnőm gyerek és én)
Fizetésem nettó 380k"
Na, ez meg a másik véglet: gyenge fizetéssel, albérletbe a semmire gyereket csinálni...
380 ezerből nem lehet normálisan gyereket nevelni, tetszik-nem tetszik!
Azt írja, albérlet, az legalább 150 ezer, plusz rezsi az 45, két felnőtt havi kajája 150 legalább, már 345 ezernél járunk, tehát marad 35 ezer minden másra, a gyereket is beleértve.
Barátnő, tehát nem felség, magyarán felelőtlenül, pénz nélkül gyereket csináltak a semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!