Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi hiteletek van vagy...

Mennyi hiteletek van vagy adósságotok, mennyi megtakarított pénzetek + hány évesek vagytok?

Figyelt kérdés

nov. 21. 17:03
1 2 3 4 5 6 7
 41/65 anonim ***** válasza:
100%

40-es: Miért hihetetlen? Aki nem "csóró szalagdroid" általában csak akkor vesz fel hitelt, ha az valamilyen VALÓBAN fontos dologhoz szükséges, mint pl. egy saját ingatlan megvásárlása.

Míg a "csóró szalagdroidokra" jellemző az, hogy a bevételeikhez képest bőven többet költenek, általában értelmetlen, státusszimbólumokra, mint évente új, méregdrága telefon, "márkás" ruhák akár minden nap stb.

Én pl. szerencsés helyzetben vagyok mert a lakásom és a telket is örököltem, szóval erre már nem kell se költenem így nyilván hitel sem szükséges. NApi fogyasztási cikkekre nyilván nem kell, ami nagyobb érétkű dolog arra meg szépen összespórolom a pénzt és tényleg csak akkor veszem meg ha nagyon kell.

nov. 25. 10:07
 42/65 anonim ***** válasza:

A hitelfelvétel nem feltétlenül attól függ, hogy mennyire csóró valaki.

Sokkal inkább attól, hogy mennyire olcsók az elérhető hitelek. Pl ha lehetne állampapír hozam alatti THM-mel hitelt felvenni, akkor én maximális mennyiségben felvenném, hogy állampapírt vegyek belőle és nyerészkedjek a kamatkülönbözeten. Sajnos nekem nincs most ilyen elérhető (hitelkártya 30 napos türelmi periódusán kívül) viszont nagyon sok állami “ingyenhitel” létezik amiből a gazdagok kockázattól és munkától mentesen juthatnak kamatnyereséghez: babaváró, szécshenyi vállalkozói hitelek, NHP…

Vannak biztosan olyan NER közeli sggnyaló férgek, akik több milliárdos hiteleket kapnak az államtól és azt simán csak visszakölcsönzik az államnak drágábban - zsebükben a kamatnyereség.

A nagy adósságállomány tehát nem a csóróság egyértelmű jele.

nov. 25. 10:17
 43/65 anonim ***** válasza:
100%

29#

1. Nem vagyok a bogarad!

2. Az tétel hogy telefon ipfon?

Nem értem. Azt igen hogy a legjobb, de alapjáraton ugyanúgy ugyanazt tudja mint bármelyik más okostelefon.

De a sznobokról jó legombolni plussz százezreket egy olyanra, ami teljesen pótolható egy töredékárban kapható telefonnal.

Sőt, általában a ruppótlan csövesek vesznek ilyen telót, mert azok azt hiszik attól lesznek valakik. Hát amilyen szutyok körökben mozognak, azok között biztos valakik lesznek ezáltal, de a nagy többség által a gazdagság és a jólét nem itt kezdődik.

Szóval ez valahogy az agytalanok pályája.

nov. 25. 10:37
 44/65 anonim ***** válasza:
100%

#41 Pontosan erről beszélek. Nekem két hitelem van: lakásra és kocsira. Utóbbit ki tudnám fizetni, de mivel 5%-os fix kamat van rajta és egy állampapír többet hoz, így nincs értelme.

Áruhitelt csak 0% THM-mel veszek fel bármikor is, mert egyébként értelmetlen.

Lakásra viszont kevés kivételtől eltekintve mindenkinek hitel kell, szóval nekem furcsa, hogy mindenki azt írja, hogy 0 hitele van.

nov. 25. 12:22
 45/65 anonim ***** válasza:

De aki azt írta nincs hitele, annak vagy lakása sem volt, vagy 40+ éves. Azért azon nem kell csodálkozni, hogy 45 évesen már ki van fizetve a lakáshitel vagy esetleg örökölt és beletolta az örökséget a hitelbe.

És sokan írtak hitelt. Vagy hitel előtt áll önerőre gyűjtve.

nov. 25. 12:36
 46/65 anonim ***** válasza:
Nekem van félretett pénzem, ezért volt szükség az Iphone-ra. Androiddal minden hülyeséget letölthetsz amikor csak akarod.
nov. 25. 13:31
 47/65 anonim ***** válasza:

#45 Megnéztem a válaszokat. 19 válaszolóból 14 azt írta, hogy nincs semmi hitele, közülük csak hárman vannak 40 fölött. Lakása meg a 19-ből csak kettőnek nincs. Ezért furcsa nekem.

Én lassan 42 vagyok, a lakáshitelt jövőre elvileg kifizetem, örökölni szerencsére még nem örököltem.

nov. 25. 13:44
 48/65 anonim ***** válasza:
Mennyi Nudli van itt 50 ezer volt iphone 8 rejoyról. Mégis kenterbe veri bármelyik Androidos telefont.
nov. 25. 13:55
 49/65 anonim ***** válasza:
0%
Még a sz.ros Iphone 8-at is sajnáljátok a másiktól.
nov. 25. 13:56
 50/65 anonim ***** válasza:
49# dehogy sajnáljuk, leszarjuk. Inkább vettem egy lakást. 😉
nov. 25. 14:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!