Mennyi pénzből éltek és az milyen életszìnvonalra elég?
Mikor meg Magyarorszagon eltem 2.4M brutto korul volt a teljes kompenzaciom (1.7M alapber + 700K RSU), kenyelmesen eltem belole, volt sajat autom, lakasom, minden nap etterembol rendeltem, evi tobb kulfoldi nyaralas is belefert.
Szoftverfejleszto vagyok.
Ketten vagyunk a férjemmel, plusz két 4 év alatti kisgyerek, én amúgy még gyeden a kicsivel. A bevételünk havi 700 ezer ft.
Ebből hó elején megy havi 150 ezer ft automatikusan a megtakarításunkba, amit a ház tatarozására, autó lecserélésére teszünk félre. Havi 60 megy a gyerekek megtakaritásába, plusz havi 30 ezer egy másik zsebbe, ehhez akkor nyúlunk, ha a kocsit kell gszerelni vagy háztartási eszközt lecserélni.
Szóval ez a havi fix. megtakarításunk, a maradék kb. 450 ezret el szoktuk költeni általában, mikor mire.
A házunkon kevés hitel van, most nem is kell fizetni, majd havi kb. 30 ezer lesz.
Szóval van egy házunk, tudunk enni normálisan (amúgy veteményesünk is van), el tudunk menni ide-oda programra. Minden hónapban csinálunk valamit a házon, kerten, mert még nincs kész. Egy kocsit tartunk fent.
Ami nem fér bele, az pl. 1 hetes tengerparti nyaralás, most 3 napot voltunk belföldön.
Igazából figyeljük az árskat, nem veszünk extrém dolgokat, pl. 400 ezres kávéfőzőt meg 20 ezres kabátot, de nem csak a kaja-rezsi-tankolás szenthármasára futja. Lassan, de haladunk előre.
Ketten élünk egy tehermentes Budapesti családi házban.
Egy autó van, elmegyunk ahová kedvünk tartja.
Ugyanakkor nem költünk felesleges dolgokra. Nem dohanyzunk, nem rendelünk házhoz ételt, nem veszünk feleslegesen ruhát, cipőt, stb.
Ami kell, azt persze megvesszuk, de itt is a minőség és nem a márka ami számít.
Ketten 1.7m forintot keresünk havonta, amiből nagyjából 1milliot meg is takarítunk, és befektetjuk.
A cél, hogy passzív jövedelemből tudjunk megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!