Mennyi pénzből éltek és az milyen életszìnvonalra elég?
Én csak a kérdésre válaszolok, nem dicsekvésnek szánom.
Nettó 1,1 mio-t keresek. Egyedül élek saját lakásban, amit én vásároltam saját pénzből, hitel nélkül (még anno 2016-ban, amikor 20-25 mio-ért lehetett normális lakást kapni).
Ebből nyilvánvalóan nagyon jó életszínvonalat fent lehet tartani, amit én viszont nem teszek. A havi költségeim olyan 150e-re rúgnak, a többit meg félreteszem.
Foglalkozásom: pénzügyi elemző.
Én nyugdijjas vagyok, egyedűl élek saját házban 196400 forintot kapok.
Nehezen de kijövök belölle. Sok minden megterem a kertben olyan nagy étkű sem vagyok. Meg kellesz adni a kutyának is. Télen pedig jól be kellesz öltözni mert ezt a házat nem tudom jól kifűteni sajnos csak annyira hogy ne fagyjanak meg a csövek. A fiam ha tud akkor jön és segít a ház körül de alig van ideje szegénykémnek a barátnője olyankor is feszt nyaggatja telefonon hogy hól jár mikor megy haza.
Nettó 825-1 millió közt alakul átlagosan a bevétel, változó, mert a férjemnek nem fix, hanem órabéres, plusz pótlékok is befolyásolják, meg néha becsúszik neki egy kis mellékes. Én marketinges vagyok, ő gépész technikus. Egy ovis és egy iskolás gyerek, két cica és egy kutya van a háztartásban rajtunk kívül.
700 körül kell a megélhetésre, mondjuk ez viszonylag kényelmes, tehát nem nagyon kell figyelni a boltban meg ilyesmi. Saját kertes házunk van, hitellel, de nem vészes, 78 ezer a törlesztő havonta (még 2019-ben vettük, viszonylag jól sikerült időzíteni). Két autónk van, öregek, 18 évesek, de nem is nagyon hajtunk fiatalabbra, minket nem igazán érdekel a kocsi, csak menjen. Évente egy tengerparti nyaralás megvan, több egynapos belföldi kiruccanás. Igazából nem panaszkodom, ha valami kell, meg tudjuk venni. Abból a szempontból lenne jó picit többet keresni, hogy lenne még ez-az, amit megcsinálnánk a házon vagy a kertben, gyorsabban eljutnánk odáig több bevétellel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!